ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5327
    Dolar
  • Euro
    34,8612
    Euro
  • Altın
    2.443,990
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
9 Ekim 2022 Pazar - 12:37

Menemen'de hünerli eller yarıştı...

Menemen Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, ikinci gününde de birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Şehir Parkı’nda düzenlenen “Hünerli Eller Menemen Çömlek Yarışması”nda çömlek ustaları, serbest teknik ve estetik dalda en iyi çömleği yapmak için birbirleriyle yarışırken, Cumhuriyet Meydanı’nda sahneye çıkan Hande Yener çömlek tezgahının başına geçti.

Menemen de hünerli eller yarıştı...

Menemen Belediyesi Uluslararası Çömlek Festivali ikinci gününde de gün boyu süren etkinliklerle devam etti. Menemen Şehir Parkı’nda iki gün sürecek Hünerli Eller Menemen Çömlek Yarışması çömlek ustalarının kayıt yaptırmaları sonrası başladı. Festivale 18 ülkeden katılım gösteren çömlek ustaları, tezgâh başına geçerek serbest teknik ve estetik dalda olmak üzere eserlerini ortaya çıkardı. Festival alanına gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yurt içi ve yurt dışından gelen yarışmacılara başarılar diledi. Jürinin dikkatle takip ettiği, festival konuklarının da ilgiyle izlediği yarışma, gün boyu devam etti. Festivalin 3’üncü ve son günü olan bugün finallerin yapılacağı yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek. 

TAŞHAN’DA SERGİ VE ALTERNATİF PİŞİRME TEKNİKLERİ SUNUMU

Tarihi Taşhan ise festival kapsamında önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Akademisyenler öncelikle çömlekte alternatif pişirim tekniklerini davetlilere anlattı. Sunumun ardından Menemen çömlekçiliği ve seramik sanatını geliştirip tanıtmayı amaçlayan Hemhal Karma Sergisi ziyaretçilere açıldı. Sergiye katılan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Çömlekçiliğin kalbi 6000 yıldır Menemenimizde atıyor. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu sanat; ustalarımızın hünerli ellerinde gelişerek günümüze kadar ulaştırılmıştır. Bugün çömlek ilçemizin sembolü, festivalimizin ilham kaynağı olmuştur. Menemenli ustalarımız, atalarından devraldıkları bu emsalsiz mirası yaşatarak, geliştirerek sonraki nesillere aktarmak gibi ciddi bir misyonu yerine getiriyorlar. Bizler de bu önemli çabaya destek olmak, Menemen çömlekçiliğini etkin biçimde tanıtmak, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla, 1.Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte açtığımız Hemhal Karma Sergimizle de Menemen çömlekçiliğini ve seramik sanatını geliştirmeyi, tanıtmayı ayrıca diğer sanat dallarıyla buluşturarak sanatsal gücünü arttırmayı amaçlıyoruz. Genç sanatçıları da çömlek ve seramik alanında teşvik etmeyi, birbirleriyle iletişimlerini artırmalarına katkıda bulunarak uluslararası alanda geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Son olarak da çömlek ve seramik ustaları, firma sahipleri ve akademisyenler ‘Sanat Sohbetleri’nde çömlekçiliği konuştu.

HANDE YENER ÇÖMLEK TEZGÂHININ BAŞINA GEÇTİ

Festival konserleri kapsamında ise Cumhuriyet Meydanı’nda ilk olarak Menemenli sanatçı Oğuz Görceğiz, ardından da sevilen şarkıcı Hande Yener, sahneye çıktı. Meydanı dolduran konuklar birbirinden güzel şarkılarını alanı dolduran konuklar eşliğinde söyledi. Sahne şovuyla dikkat çeken Hande Yener, konserin sonunda sahneye getirilen çömlek tezgâhının başına geçti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve Dünya Şampiyonu Ahmet Taşhomcu’nun yardımlarıyla çömlek yapan Yener, “Bu kadar keyifli olduğunu bilmiyordum. İlk kez yapıyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi. Renkli görüntülerin yaşandığı çömlek yapımı sonrasında Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ünlü sanatçıya çiçek ve çömlekten yapılan gramofon hediye ederken, Menemen Şahinler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahin’de, Hande Yener’e kalpten çömlek yaptığı tezgâhı hediye etti.

YARIŞMADA FİNAL HEYECANI

Menemen Belediyesi Uluslararası Çömlek Festivali’nin son günü, Hünerli Eller Çömlek Yarışması’nın final heyecanı yaşanacak. Menemen Şehir Parkı’nda workshop etkinlikleri, çocuk atölyeleri, mahalle ve belediye stantlarının devam edecek. Festival Hey Müzik Grubu’nun Menemen Şehir Parkı’nda düzenleyeceği konserin ardından sona erecek.
 

 
Göztepe'de Tijanic kayıplarda!
 
Karşıyaka'da yüzler gülüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal din görevlileriyle buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din ...
Fakir Baykurt Çiğli'de anılacak!
Çiğli Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın duayen isimlerinden yazar Fakir Baykurt'u ...
Çömlek Festivali'ne muhteşem final!
Menemen Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Uluslararası Menemen Çömlek ...
 
Büyükşehir'den öğrencilere yemek desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlik odaklı kent vizyonu ...
Arı yetiştiriciliği Bornova’da anlatıldı!
Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ ...
Başkan Sengel'den esnafa kira müjdesi!
Efes Selçuk Belediye Filiz Ceritoğlu Sengel esnafa kira müjdesi verdi. ...
 
Çiğli’de Pinhani rüzgarı!
Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Çiğli'ye Hoş Geldiniz" ...
Karabağlar'da can dostlar için kermes!
Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun, ...
Genç kampçılar Olivelo’da su için buluşacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iklim krizi ve suyun önemi ile ilgili farkındalık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri