ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'deki görevinden azledilen Sarıhan: 'Benim için demokrasi madalyasıdır'
CHP'deki görevinden azledilen Sarıhan: 'Benim için demokrasi madalyasıdır'
Trump Türkiye'ye geliyor
Trump Türkiye'ye geliyor
Onur Akın'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Şarkılarımı kullanmayın, aksi halde yasal yollara başvuracağım'
Onur Akın'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Şarkılarımı kullanmayın, aksi halde yasal yollara başvuracağım'
Özel İtalyan Lisesi’nde grev sonuç verdi: Sendikanın talep ettiği tutanak imzalandı
Özel İtalyan Lisesi’nde grev sonuç verdi: Sendikanın talep ettiği tutanak imzalandı
8 Haziran 2025 Pazar - 09:15

Menemen’de içme suyu sorunu tarihe karıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’de uzun yıllar süren içme suyu sorununa neşter vurdu. 620 milyon liralık yatırımla 7 mahalle kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşurken yurttaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

Menemen’de içme suyu sorunu tarihe karıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, nüfusu artan yerleşim yerlerindeki su sorununu çözmek ve şebekedeki kayıpları en aza indirmek için altyapı yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak 620 milyon liralık yatırımla Menemen’de hizmete alınan 209 kilometrelik içme suyu hattı sayesinde 7 mahalle kesintisiz suya kavuştu. Yurttaşlar sağlanan hizmet nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  



Şengül: Büyükşehir sorunumuzu çözdü
Seyrek’te içme suyu hatlarının çok eski olması nedeniyle daha önce büyük sorunlar yaşadıklarını dile getiren Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Osman Şengül, “Depoda patlaklar vardı. Arızalar çok oluyordu. Şikayetlerimizi dile getirdiğimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmayarak bu sorunu çözdü. Artık su kesintileri ve basınç sorunu ortadan kalktı. Kaçaklar önlendi ve biz de bundan dolayı çok mutluyuz. Mahallelerimize bu yatırımı getiren İZSU yetkilileri ve Başkanımız Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu kadar kısa bir sürede kaplamaların yapılacağını da beklemiyorduk. Yeni hatlarımızı artık kullanıyoruz. Çok memnunuz” şeklinde konuştu.  



Koray: Uzun süreli toza toprağa maruz kalmadık
Seyrekte esnaflık yapan Yeşim Poroy ise çalışmaların hızlı tamamlandığına dikkat çekerek, “12 senedir Menemen’de yaşıyorum. Buraların eski halini de neler yaşadığımızı da biliyorum. En önemlisi benim için hızlı yapılıp bitmesiydi. Şebeke hatları yenileme çalışmaları kısa sürede bitti. Uzun süre toza toprağa maruz kalmadık” dedi.  

“Artık içme suyu sorunumuz ortadan kalktı”
Su patlakları sebebiyle geçmişte sıkıntı yaşadıklarını belirten Emiralem Merkez Mahallesi Muhtarı Cevdet Dinç, “Yaşanan uzun süreli kesintiler sona erdi. Kesintiler artık yok, vatandaşlarımızdan gelen şikayetler de azaldı” ifadelerini kullandı. 
Menemen’de kuaförlük yapan Mustafa Kılınç da “İş yerimde su kesintisi yüzünden sıkıntı yaşıyordum. Bu durum işimi güçleştiriyordu. Şimdi sorun kalmadı” şeklinde konuştu. 
Esnaf Rahime Kahraman ise “Eskiden musluk suyunun tadı kötüydü, içilmiyordu. Şimdi suyumu hem güvenle içiyorum hem de suyun tazyiki yeterli. Çok memnunuz” diyerek değişimi vurguladı. 

209 kilometre içme suyu hattı imalatı yapıldı
İZSU Genel Müdürlüğü, kentin dört bir yanında ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yenilerken Menemen’de vatandaşların temiz içme suyu ihtiyacını karşılamak ve ilçenin altyapısını güçlendirmek için toplam 620 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. 22 Nisan’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Menemenlilere tanıttığı yatırım kapsamında Emiralem, Türkelli, Doğa, Yanık ve Haykıran mahallelerinde 109 kilometrelik içme suyu hattı yapıldı.  Emiralem ve Türkelli mahallelerinde hat çalışmalarının olduğu sokaklarda 160 bin metrekare parke serildi. Ayrıca Seyrek ve Villakent mahallelerinde de 100 kilometrelik içme suyu hattı döşendi. Çalışılan sokakların parke kaplamaları yenilendi. İçme suyu hattı çalışmaları haricinde Menemen’in altyapı sistemini güçlendirmek için de ilçe genelinde toplam 40 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa edildi.

 
A Milli Takım ABD'yi devirdi
 
İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: Hayata tutunacak ve başaracak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, elektrik çarpması sonucunda ...
Buca’nın kitap kurdu
Buca Belediyesi Cumhuriyet Kütüphanesi’nin müdavimi Asil Saygın (16), ...
Başkan Ünsal’dan taksi duraklarına bayram ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, ilçedeki taksi duraklarını ziyaret ...
 
İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı
Pamucak Sahil Büfe hizmete başladı
Efes Selçuk Belediyesi, Pamucak Sahili’ni yaz sezonuna hazırladı. Yaz ...
Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde kapıda vize uygulamasına yoğun ilgi
Yunanistan'ın Midilli, Samos, Sakız, Kos, Rodos adaları için uygulanan ...
 
Annelere kolaylık, çocuklara oyun
Konak Belediyesi’nin kadını ve çocuğu önceleyen, dayanışma odaklı hizmeti ...
Çiğli’de çocuklara geri dönüşüm bilinci oyunla aşılandı
Çiğli Belediyesi, çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla interaktif ...
Bornova’da kepler 'hayat boyu öğrenme' için havaya atıldı
Bornova Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ilk mezunlarını düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri