ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Yangın faciası: Anne ve kızı yaşamını yitirdi!
Yangın faciası: Anne ve kızı yaşamını yitirdi!
Üç Türk ABD ordusunu dolandırdı... FBI devreye girdi!
Üç Türk ABD ordusunu dolandırdı... FBI devreye girdi!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu!
Pençe-Kaplan bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu!
Pençe-Kaplan bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu!
11 Eylül 2021 Cumartesi - 11:04

Menzilcilere milyonluk ihale!

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi'nin laboratuvar işlerini Menzil Cemaati ile bağlantılı Techno Health Şirketi'ne verdi. Müdürlüğün kasasından şirkete sadece bu yıl 8,2 milyon TL ödendi.

Menzilcilere milyonluk ihale!

Sağlık Bakanlığı, Menzil Cemaati ile bağlantılı olduğu bilinen Techno Health Şirketi’ne milyonlarca liralık ihaleler vermeye devam ediyor. Şirkete şimdi de Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi’nin laboratuvar işleri milyonlarca liraya yaptırılıyor. Şirketin ortaklarından biri, Menzil’e ait Emsey Hastanesi’nde mali koordinatör olarak görev yapıyor.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Techno Health Laboratuar Diagnostik Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne bu yılın mart ve nisan aylarında iki ayrı ihale verdi. İhalelerin Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi’nin bahçesinde laboratuvarda genetik laboratuvar hizmeti verilmesi için düzenlendiği belirtildi.

YALNIZCA BU YIL 8,2 MİLYON LİRA
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İl Sağlık Müdürlüğü, ilk olarak 9 Mart’ta “Merkezi Genetik Laboratuvarı Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece Menzil Cemaati’yle bağlantılı olduğu bilinen Techno Health Şirketi katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 2 milyon 443 bin TL’lik teklif veren şirketle sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Aynı iş için bir de 16 Nisan’da ihale düzenledi. İhaleye yine tek başına katılan Menzilci şirket, İl Sağlık Müdürlüğü ile tam 5 milyon 796 bin TL’lik sözleşme imzaladı. Şirkete verilen iki ayrı ihalenin toplam bedeli ise 8 milyon 239 bin TL’yi buluyor.

COVID-19 TESTİ İHALESİNİ DE KAPTI
Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, milyonlarca liralık ihalelerin verildiği Techno Health Laboratuar Şirketi’nin iki ortağı bulunuyor. Ortaklardan biri Cebrail Er, diğeri ise Menzil Cemaati ile bağlantılı olduğu bilinen Ferhat Danışman.

Ferhat Danışman, Menzil Cemaati’ne ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nde Mali Hizmetler Koordinatörü olarak da görev yapıyor. Danışman’ın şirketi, sık sık yolsuzluk ve israf iddialarıyla gündeme gelen Kızılay’dan 2019 yılında 713 milyon 520 bin TL’lik ihale aldı. Şirket, geçen yıl da Sağlık Bakanlığı’ndan, İstanbul'daki 7 kamu hastanesinin Covid-19 PCR testi ihalesini kaptı. Söz konusu ihalenin sonucunda Menzilci şirketle bakanlık arasında 200 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

ŞİRKETİN ORTAĞI MENZİL SEVDALISI
Ferhat Danışman, Kızılay’dan aldığı milyonlarca liralık ihaleyi BirGün’ün gündeme getirmesinin ardından sosyal medya hesabını kapatmıştı. Bu hesaptan yaptığı paylaşımlarda Menzil Cemaati’ne olan yakınlığını gizlemeyen Danışman, “Menzil’de içilen çorba kişinin midesinden 100 yıl çıkmaz” ifadeleriyle bir fotoğraf yayımlamıştı. Menzil’in yayın organı Semerkand Dergisi’nden alıntılar ve Menzil’in önde gelen isimlerinden Seyda Muhammed Raşid’in resimleri de Danıştay’ın sosyal medya paylaşımları arasındaydı.

Techno Health Laboratuar Şirketi’nin yöneticisi Mehmet Rüştü Kaya da geçen yıl BirGün'e yaptığı açıklamada, “Menzil Cemaati’nden misiniz?" sorusuna yanıt vermek istememiş; ama şöyle demişti: “Ferhat Danışman da şirketimizin ortağıdır. Ferhat Bey Emsey Hastanesi’nde çalışıyor olabilir, Menzil’i seviyor olabilir, Menzil'e gidiyor olabilir. Ne var yani bunda? Menzil'e gitmek, Menzil'i sevmek suç mu?”

 
Mehmet Ceyhan'dan flaş Biontech aşısı sözleri!
 
Altınordu siftah peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet Ceyhan'dan flaş Biontech aşısı sözleri!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Belki de ...
Otobüs yandı: 1 ölü, 20 yaralı!
Ankara'nın Çankaya ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü ...
20 milyonluk botanik park çöplük oldu!
20 milyon liraya mal edilen ve 1 yıl sonra ‘şehir hastanesi kurulacak’ ...
 
Sedat Peker'den yeni ses kaydı iddiası!
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni ses kaydı ve WhatsApp yazışmalarını ...
Erdoğan'dan kritik atamalar!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile Afet ve ...
İzmir'de yangın paniği!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 katlı mobilya atölyesinde çıkan yangın, hasara neden oldu.
 
214 can kaybı, 23 bin 562 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 ...
100 kişiye FETÖ'den tutuklama!
İzmir merkezli 42 il ve KKTC'de, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Buca'da korkunç cinayet!
İzmir'in Buca ilçesinde Mustafa E. (44), tartıştığı kuzeni Serkan E.'yi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri