ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4041
    Dolar
  • Euro
    34,5723
    Euro
  • Altın
    2.381,950
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
23 Mart 2021 Salı - 13:08

Meslek lisesi öğrencilerinden 6 milyon liralık ciro

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi öğrencilerinin ürettiği el dezenfektanı, sıvı sabun, çamaşır suyu, kolonya gibi temizlik ürünleri kamu kurumlarına satılarak, yılda yaklaşık 6 milyon TL ciro elde edildi. Pandemide pek çok kurumun temizlik ihtiyacını karşılayan öğrenciler, elde ettikleri gelirle İzmir 1’incisi, Türkiye 7’ncisi oldu.

Meslek lisesi öğrencilerinden 6 milyon liralık ciro

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü'nün 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri el dezenfektanı, sıvı sabun, çamaşır suyu, kolonya, bulaşık deterjanı gibi pek çok temizlik malzemesi üretiyor. Pandemi döneminde artan temizlik malzemesi ihtiyacını karşılamak için üretim, öğretmenlerinin gözetiminde hızlandırıldı.

Okul laboratuvarında hijyen ürün formüllerini test eden ardından atölyede üreten öğrenciler elde ettikleri malzemeleri paketliyor, etiketliyor ve dağıtıma hazır hale getiriyor. Öğrencilerin, harçlıklarını kazandıkları bu sistemde üretilen temizlik malzemeleri ülkenin dört bir yanındaki kamu kurumlarına pazarlanıyor. Öğrencilerin günlük ortalama 50 tonluk temizlik malzemesi ürettiği okul, 2020 yılında 6 milyon TL'lik ciro ile İzmir 1’incisi, Türkiye 7’ncisi oldu.

302 TON EL VE ORTAM DEZENFEKTANI ÜRETİLDİ

MOPAK Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi kimya teknolojileri alan şefi Ufuk Akış, sıvı temizlik ürünlerinin tamamını ürettiklerini söyledi. Akış, kurdukları sistem hakkında şu bilgileri verdi:

"Temizlik ürünlerini ürettikten sonra devletin resmi kurumlarına satışımızı gerçekleştiriyoruz. Yapılan protokol doğrultusunda, takvime göre belirlenen ürünleri, teslim ediyoruz. Her ay yaklaşık 30 öğrenciyle dönüşümlü çalışıyoruz. Öğrenciler dersi bittiğinde atölyeye geliyor. Her gün kimya teknoloji alanında eğitim gören 10, 11 ve 12'nci sınıftan bir grup öğrenciyle çalışıyoruz. 2020 yılında yıl boyunca yaklaşık 1 milyon tonluk ürün ortaya çıkardık. Yılda ortalama 102 ton el dezenfektanı, 200 tonun üzerinde ortam dezenfektanı ürettik.”

Okulun elde ettiği ciro ile oldukça iyi bir performans sergilediğini anlatan Akış, “Geçen yılki hedefimiz 4 milyon TL idi. Bu yıl yapılan açıklamaya göre 6 milyon TL'ye yakın bir ciro elde ettik. Önümüzdeki yıl 6 milyon TL'nin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Pandemi sürecinde sayın kaymakamımızın izniyle üretimimiz gerekli tedbirleri alarak devam etti. Her öğrencimiz bir ayda ortalama bir asgari ücret kadar para kazanıyor. Saatini dolduran öğrencilerimiz dinlenmeye geçiyor. Çocuklar da bizler de ürettikçe mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER ASGARİ ÜCRETE ÇALIŞIYOR

12'nci sınıf öğrencilerinden Fırat Aykutlu (17), günde 8 saat çalıştıklarını söyledi. Aykutlu, “Genel ve yüzey temizleyici, çamaşır suyu, el dezenfektanı, kolonya, sıvı el sabunu gibi ürünleri bize verilen  formüllere göre üretiyoruz. Paketleme aşamasından sonra ürünleri satışa hazır hale getiriyoruz. Mezun olduktan sonra bir kimya fabrikasında çalışmak istiyorum. Pandemide bu ürünleri ürettiğimiz için mutluyuz" dedi.

Furkan Çiftçi (16) ise "Sıvı temizlik malzemelerini üretiyoruz. Sıvı bir sabunu üretirken, formüldeki maddeleri kazana koyuyoruz karıştırdıktan sonra üzerindeki köpüğü alıyoruz. Esansı ekleyerek bidonlara dolduruyoruz. Daha sonra etiketlerini basarak koliliyoruz. Mezun olduktan sonra da temizlik malzemeleri üretimini yapmak istiyorum"diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNİN ZİYARET ETTİĞİ OKUL

Öte yandan MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, öğrencileri tebrik etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Kardeşlerimiz ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Üretimleriyle bizleri gururlandırdılar. Bu okulların sayısının artması için hem siyasi hem ticari olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Kemalpaşa son zamanlarda İzmir'in en stratejik ilçelerinden biri haline geldi. Bugün MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yavrularımızın yapmış olduğu ürünleri gördük. Çok büyük bir gurur tablosu. Meslek liselerine talebin artması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de yapmaya devam edeceğiz. Meslek lisesi memleket meselesidir" dedi.

 

 
Yanmış taşın sırrını araştırıyorlar
 
Bucaspor 1928'in rakibi Nevşehir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanmış taşın sırrını araştırıyorlar
İzmir'in Çiğli ilçesindeki dağlık alana gezmeye giden Ozan Hantekin ve ...
Beko: Esnaf kan ağlıyor, BİM yasal olmamasına rağmen nalburiye satıyor!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, BİM’in gıda maddeleriyle yan yana bulunmaması ...
İngiliz gazetesi: İpler halen Berat Albayrak'ın elinde
İngiliz Financial Times gazetesinde Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası ...
 
Borsa'da işlemleri yine durdurdular
Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle ...
Perinçek'ten Erdoğan'a gizli anlaşma çağrısı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep ...
Buca'ya 6 ülkeden 27 ödül
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, kazandıkları ...
 
Çarpıcı Andımız anketi...
Aksoy Araştırma’nın Andımız’a yönelik araştırması, yurttaşların büyük ...
117 can kaybı daha
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 22 Mart Pazartesi gününün korona tablosuna ...
Demiryolu işçileri: Faşizm kurumsallaştırılmaya çalışılıyor
KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri