ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5656
    Dolar
  • Euro
    34,8254
    Euro
  • Altın
    2.418,060
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/32°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
İki helikopter havada çarpıştı: 10 ölü
İki helikopter havada çarpıştı: 10 ölü
Antalya'da restoran boykotu tuttu...
Antalya'da restoran boykotu tuttu...
Takıntılı avukatın ölüm listesi!
Takıntılı avukatın ölüm listesi!
10 Nisan 2023 Pazartesi - 19:36

Millet bahçesi için denizi çöple doldurdular

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde 75 dönümlük deniz dolgusu üzerine yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi için ilçenin çöpünün ayrıştırılmadan denize döküldüğü ortaya çıktı. Çöpü AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin döktüğünü söyleyen MHP'li Çarşıbaşı Belediyesi Başkanı Mümin Nuhoğlu tepki gösterdi.

Millet bahçesi için denizi çöple doldurdular

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinin merkezinde deniz kenarında planlanan Millet Bahçesi'nin projesi için geçen yıl 75 dönümlük alanın doldurulmasına başlandı. 60 milyona mal edilmesi planlanan Millet Bahçesi'nin yapılacağı alanın bir bölümüne AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerin çöplerini döktüğü anlaşıldı.

MHP'li Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, “Defalarca bu duruma itiraz ettik ancak sonuç alamadık. Biz küçük belediyeyiz diye bize sorma gereksinimi duymuyorlar. Bizi muhatap almıyorlar. Onların sorumluluğunda biz karışamıyoruz oraya. Bizim sadece dolgu imar planında yaptığımız bir çalışma var o kadar. Ama bizim doldurmamıza izin vermediler, onlar çöp döküyorlar. Bizle alakası olmayan tamamen büyükşehir belediyesinin güdümünde bir yer. Biz bazı şeylerden yorulduk, başka bir şey söylemiyorum” dedi.

GÖRÜNMESİN DİYE ETRAFINI KAYALIKLARLA ÇEVİRMİŞLER

Atık yönetmeliğine ayrı bir depolamanın söz konusu olduğunu belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Eruz, “Atık yönetmeliğine göre dolgu alanlarına kaya ve hafriyat malzemesi dışında her hangi bir şey dökülmesi söz konusu olamaz.

Toprak da dökülebilir ama tarımsal toprak olmamak koşuluyla. ‘İçine toprak koydum' denilse bile, çuvala koyup atamazsınız. Bu alanın etrafını görünmesin diye kayalıklarla çevirmişler. Burada katı atık yönetmeliğine ters vahşi depolama yapıldığı anlaşılıyor. Hafriyattan daha çok evsel atıkların döküldüğü görülüyor.

Dolgu sahalarına deniz suyuna karışarak kirlilik riski oluşturacak hiçbir şey dökemezsiniz. Üstelik Trabzon'da resmi olarak katı atık toplama sistemi var. Bu tür katı atıkların mutlaka ayrıştırılıp katı atık sistemine verilmesi gerekiyor. Çuvallar, poşetler resmen kirlilik yaratacak malzemelerdir” dedi.

UZUN YILLAR KİRLİLİĞE NEDEN OLACAK

Uzun vadede halk sağlığını etkileyen, denizin ekolojik dengesini bozan bir sonuçla karşılaşılacağını ifade eden Eruz, “O atık orada durmaya devam edecek. Yüzlerce yıl kıyı ekosistemine etki edecek. Atıkların içindeki kimyasallar orada çözülerek sızıntı sularıyla denize karışacak. Uzun yıllar kirliliğe neden olacaktır” diye konuştu.

AYNI DURUM BEŞİRLİ'DE DE VAR

Aynı durumun Trabzon'daki deniz dolgusu üzerine yapılacak olan Gülcemal projesinde de söz konusu olduğuna dikkat çeken Eruz, “Beşirli sahilinde dolgu sahasında bir kumsal oluştu, bu kumsalın tamamında deniz dalgasıyla parçalanan molozların kalıntılarını göreceksiniz.

İçinde katrandan tutun, plastik parçacıklarına kadar her türlü kimyasal maddeye rastlamak mümkün. Burayı plaj olarak kullanılması düşünülüyor, mutlaka rehabilite edip daha sonra plaj olarak kullanıma açılması gerekir. Aksi takdirde halk sağlığını tehdit eder” ifadelerini kullandı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMALI”

Katı atıkların kontrolsüzce dökülmesinin cezalarının ağır olduğunu ifade eden İYi Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı ise “Her zamanki gibi büyük bir işgüzarlık içindeler. Çevreye verdikleri zararı bir kez daha görmüş olduk. Belki güzel bir proje yapılıyor ama çöplerin denize dökülmesini kabul etmek mümkün değil. Yetkililerin bir an önce mevzuata aykırı yapılan bu vahşi depolamayla ilgili suç duyurusunda bulunmasını bekliyoruz, göreve davet ediyoruz” diye konuştu. SÖZCÜ

 
Sokak ortasında cinayette yeni gelişme...
 
Bu da Erdoğan'ın pide kuyruğu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fay hattına hastane!
Edremit Devlet Hastanesi için 8 Mayıs’ta ihaleye çıkılacak. CHP’li Ensar ...
Her 5 kişiden 1'i icralık!
İcra tebligatları muhtarları bıktırdı. Denizli Altıntop Mahallesi’nde ...
Sosyal medya kavgası.. 16 yaşındaki çocuk 2 kişiyi vurdu!
Adana'da akraba iki ailenin çocuklarının sosyal medya üzerinden birbirlerine ...
 
Eşini sokak ortasında öldürdü
Konya'da Yılmaz Gürpe, sokak ortasında tartıştığı eşi Ebru Gürpe'yi silahla ...
Katliam gibi kaza: 5 ölü
Karaman'da bir mermer ocağında çalışan işçilerin içinde bulunduğu cip, ...
Malatya'da deprem
AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Ailesinden 5 kişiyi öldürmüştü... Kripto kayıpları bunalıma sokmuş!
Elazığ'da aile üyesi 5 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar ...
Marmara için korkutan uyarı...
Marmara Denizi'nin geçen yıl 24 Mart'ta yapılan ölçüme göre bu yıl 4 derece ...
Kastamonu'da korkutan deprem
Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde saat 00.24'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri