ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
1 Aralık 2021 Çarşamba - 10:52

Milli Piyango'da mankenli satış dönemi

Milli Piyango'nun 120 milyon liralık yılbaşı çekilişi öncesi satışların düşük olması Türkiye'de şans oyunlarını yürütmekte yetkili İtalyan firması Sisal Şans'ı farklı bir uygulamaya itti. Sisal Şans Genel Müdürlüğü'nün kararıyla büyükşehirlerde yılbaşı kostümlü manken kızlarla bilet satışı yapılmaya başlandı. İzmir Milli Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak, "Kendi satış bayisinin yanına manken, hostes ve ponpon kız koyarak satış yaptırıyorlar. Sisal bu işi eline yüzüne bulaştırdı" dedi.

Milli Piyango da mankenli satış dönemi

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Türkiye'de 2020'de şans oyunlarının yürütme yetkisini 10 yıllığına alan Demirören Holding ve İtalyan Sisal ortaklığında kurulan Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yatırım şirketi Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi öncesi farklı bir uygulama başlattı. 120 milyon liralık büyük ikramiye biletlerindeki satışı yetersiz gören firma, kırmızı beyaz renkli yılbaşı kostümlü manken kızlarla bilet satışı başlattı.

Sisal firmasının anlaştığı ajanslardan gelen kızlar ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir'de satış yaparken, uygulamanın yılbaşı çekilişine kadar süreceği belirtildi. İzmir'de Konak Meydanı ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi gibi ana arterlerde manken kızlardan bilet alan bazı yurttaşlar şaşkınlık yaşadı.



"SİSAL BU İŞİ GÖTÜREMİYOR"

İzmir Milli Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak ise Sisal'in mankenli satış uygulamasının piyango bayilerini zor durumda bıraktığını öne sürdü. SONKALE'ye konuşan Çakmak şunları söyledi:

"Bilet satışlarında eski hareketlilik yok. Vatandaştan istediğimiz talebi göremiyoruz, zaten satışlarımız çok düşük. Sisal firması, sözleşme yaptığı Milli Piyango bayilerinin para kazanacağı dönemde onların yanına manken koyup bilet sattırıyor. Bayilerin satacağı bilete göz koyuyor. Bu mankenleri ana arterlerle halkın kalabalık olduğu bölgelerde bayilerin yanına gönderiyorlar. Amaçları satışı artırmak ama bayileri küstürüyorlar. Bayi satacağına Sisal kendi satmış oluyor. Mankenler dolaşıyor, vatandaş da tercihini onlardan yana kullanıyor. Koskoca firma marka değerini düşürüyor. Türkiye'de bayisinin yanına satış için farklı birilerini koyan başka bir firma var mı? Sisal bu işi götüremiyor. Yapamıyor, beceremiyorlar. İnternetten toplumu kumar bağımlısı yapmaktan geri kalmadılar. Topluma hiçbir faydaları yok. Cirolar yükseldi ancak piyango veya sayısaldan değil. Bunu kumarı resmileştirerek sanaldan yaptılar."



"İTALYA'DAKİ SİSTEMİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye'de Milli Piyango bileti satışlarıyla ilgili denetimlerin eksikliğinden yakınan Çakmak şöyle devam etti:

"İsteyen kişi istediği yerde piyango bileti alıp, satabiliyor. Yani sakız satmak piyango satmaktan daha zor. Türkiye'de 10 bin 600 bayi varken, bunun 10 binini işsiz bıraktılar. Şirket bu işi yapamadı. Bence Varlık Fonu bir an önce satışları almalı. Çünkü Sisal bunu eline yüzüne bulaştırdı, beceremedi. İnsanlar icralık ne aldığını ne verdiğini bilmiyor. Sorumsuz bir yönetim var. Bayinin yanına hostes kızlar, manken ve ponpon kızlar koyarak satış yapıyorlar. Kurumsal bir firma bunu yapar mı? Piyangoyu bu duruma düşürmelerine karşı devlet devreye girmeli. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Derhal yetki onlardan alınıp, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne devredilmeli. Milli Piyango'da şaibe yok. Ancak İtalyan firması Sisal'a güven yok. Geçen yıl ikramiyenin üçü verilmedi. Bu da tepki oluşturuyor. Buradaki satışı manken kızlarla canlandırmaya çalışıyorlar. Odamıza kayıtlı 500 bayi aktif değil. Bunlar piyango bayisi. Firmanın sistemiyle çalışma şansımız yok. Eskisi gibi parayı hemen versinler, bayi yaptığı karı görsün istiyoruz. İtalyanların sistemiyle parayı bir hafta sonra alıyorsun. Yönetemiyorlar. İtalya'daki sistemi buraya getiriyorlar ama o burada tutmayacağını söyledik. Nakit çalışmak istiyorlar. Bizim insanlarımızın çoğu icralık. Öyle olduğu için parayı bankaya yatırdığı an icra el koyuyor."

(İzmir Milli Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak)

 

 
Torbalı Belediyesi Travel Turkey’e katılıyor!
 
İzmir'de afiş yarışması... "İnsan ticaretiyle mücadeleye ses ol"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk koleksiyonu Büyükşehir'e emanet!
Yazar ve iş insanı Hanri Benazus, binlerce fotoğraftan oluşan Gazi Mustafa ...
Kızı mezara, eşi hapse girdi!
İzmir'de 6 ay önce uyuşturucu yüzünden çıkan tartışma sonrası 29 yaşındaki ...
İzmir'den Sağlık Bakanlığı'na flaş 'Omicron Varyantı' çağrısı
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Küresel ...
 
Kıyı Egeli Belediyelere Afet farkındalık eğitimi!
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve AFAD işbirliğinde düzenlenen, 10 bin belediye ...
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘Mansur Yavaş’ yanıtı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir ...
CHP'li Kılıç: Asgari ücetten vergi alınmamalı!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan ...
 
İGC'den Çiğdem Toker'e ödül!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel Hasan Tahsin Gazetecilik Ödülleri ...
Hepsi çantasından çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde, sivil polis ekipleri uyuşturucu ticareti yaptığı ...
207 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri