ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,5167
    Dolar
  • Euro
    52,9680
    Euro
  • Altın
    5.961,467
    Altın
  • Bist-100
    14.331,21
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/34°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'li Murat Emir'den 'kurultay' ve 'yeni parti' açıklaması: 'Bütün seçenekler masada'
CHP'li Murat Emir'den 'kurultay' ve 'yeni parti' açıklaması: 'Bütün seçenekler masada'
Keşan Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
Keşan Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
CHP il başkanlarından Genel Merkez’e: 'Görevden almalarınızı, ihraçlarınızı tanımıyoruz'
CHP il başkanlarından Genel Merkez’e: 'Görevden almalarınızı, ihraçlarınızı tanımıyoruz'
Martı TAG davasında mahkeme kararını açıkladı
Martı TAG davasında mahkeme kararını açıkladı
20 Aralık 2025 Cumartesi - 13:20

Milli Savunma Bakanı'ndan İHA açıklaması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler gündeme dair açıklamalarda bulundu

Milli Savunma Bakanı ndan İHA açıklaması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, " F-16’larımız tarafından vurularak düşürülen İHA, tespit edilmesi zor bir hava aracı. Füzeyle vurulduğu için paramparça oldu. Enkazını arama çalışmaları devam ediyor. Enkaz bulunduğunda yapılacak inceleme sonucunda kamuoyunu bilgilendireceğiz." açıklamasını yaptı. 

Bakan Güler, "Terör örgütünün fesih kararı sonrası teslim olan terörist sayısında artış oldu. Yıl başından bugüne kadar 105 PKK’lı, fesih kararından itibaren ise 69 PKK'lı terörist teslim oldu." dedi.

GÜLER ŞU İFADELERİ KULLANDI:

-Başta PKK/YPG/SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına, farklı adlar altında faaliyet göstermesine, hiçbir terör oluşumuna ve oldubittiye müsaade etmeyeceğiz.

"SÜREÇ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DEĞİL DEVLETİN BELİRLEDİĞİŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

-Süreç terör örgütünün istediği şekilde değil, devletimizin belirlediği ve istediği şekilde devam edecek.

SDG AÇIKLAMASI

SDG’nin entegrasyon süreci, belirsiz ve ucu açık ifadeler ile değil, net tarihli, bağlayıcı ve uygulanabilir bir yol haritası ile yürütülmek zorundadır. Bizim her türlü gelişmeye karşı planlarımız hazırdır. İhtiyaç olursa gerekeni kimseye sormadan yaparız. SDG’nin entegrasyonu konusunda ABD ile görüşmelerimiz devam ediyor. ABD’li dostlarımız şu anda gerçekleri daha iyi görüyor ve bu konudaki görüş farklılığımız azalıyor.

İsrail’in sürdürdüğü istikrarsızlaştırıcı askeri tutum ve oluşturmak istediği Suriye, Türkiye’nin de doğrudan milli güvenliğini etkileyen bir tehdit alanı oluşturmaktadır.

Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabası içinde olanlar tehdit paranoyasından kurtulmalı, süreci baltalamaktan vazgeçmelidirler. TSK olarak savaşın değişen doğasına uygun şekilde yapay zeka, siber uzay ve ileri teknoloji alanlarında etkinliğimizi artırmaya yönelik kapsamlı bir dönüşüm süreci içindeyiz.

Kazadan sonra C-130 uçaklarımızın tamamını kontrole aldık. Kontrolü tamamlamayı müteakip uçaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Düşen uçağımızın kara kutusu TUSAŞ’ta incelenmeye devam ediyor. Sonuç ne çıkarsa çıksın şeffaflıkla açıklayacağız.

F-16'LAR TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN İHA

F-16’larımız tarafından vurularak düşürülen İHA, tespit edilmesi zor bir hava aracı. Füzeyle vurulduğu için paramparça oldu. Enkazını arama çalışmaları devam ediyor. Enkaz bulunduğunda yapılacak inceleme sonucunda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Karadeniz’de kritik su üstü ve sualtı tesislerimizi korumak için gerekli tedbirleri alıyoruz.

(Eurofigter tedariki) Bu uçakların alımı konusundaki ikinci el tartışmalarını doğru bulmuyoruz. Avrupa’da bile birçok ülke ihtiyaç fazlası uçak teminine devam ediyor ve kullanıyor. Bu uçaklarda kendi milli yazılımlarımızla kendi mühimmatımızı da kullanabileceğiz.

(CAATSA yaptırımları) F-16 tedariki konusunda bir sorun görmüyoruz. Ama önceliğimiz F-35’lerde olacak. İsrail ve Yunanistan’ın bu uçakların bize verilmemesi için lobi yaptıklarını biliyoruz. Biz de CAATSA yaptırımlarının kaldırılması için kendi çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Türkiye ve ABD bu sorunlarını çözecektir.

Yunanistan, İsrail ve GKRY’nin bir araya gelmesi ve anlaşmalar imzalaması bizim için bir tehdit oluşturamaz.

ASKERLİKTE YENİ UYGULAMA

3 çocuğu olan bir ailenin 1 çocuğunun, 4 çocuğu olan bir ailenin 2 çocuğunun istediği yerde askerliğini yapabilmesi gibi düşüncelerimiz var.

 


 

 
İzmir'de Uluslararası Köklerin Boyası Sempozyumu gerçekleştirildi
 
Balıkesir'de İHA düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüye 8 bin 306 lira ceza
İzmir'in Bornova ilçesinde kaldırımı kullanıp şerit değiştirerek trafiği ...
Babasını kaybeden SMA'lı İkbal'in kampanyası durma noktasına geldi
İzmir'in Torbalı ilçesinde gece kulübünde eğlendiği anlara ait görüntülerin ...
Başkan Tugay’ın Engelliler Günü’nde duyurduğu Duraktayım müjdesi hayata geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, görme engelli yolcuların güvenle kullandığı ...
 
Sadettin Saran, Çağlayan Adliyesi'ne geldi!
'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet ...
9 organize suç örgütüne operasyon: Çok sayıda gözaltı var!
Bakan Ali Yerlikaya, 6 ilde organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda ...
DEM Parti'den MHP'nin komisyon raporuna eleştiri:
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP'nin çözüm süreci kapsamında ...
 
GAİN Medya operasyonunda adli kontrolle serbest kalan Okan Karacan'dan ilk açıklama:
Eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un da tutuklandığı ...
Cem Garipoğlu'nun kuzeninin mal varlığına el konuldu
Uyuşturucu operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Cem ...
Ezgi Eyyüboğlu serbest bırakıldı
Uyuşturucu soruşturması kapsamında oyuncu Ezgi Eyyüboğlu'nunda aralarında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri