ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2087
    Dolar
  • Euro
    35,1152
    Euro
  • Altın
    2.466,140
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
25 Ekim 2019 Cuma - 09:56

Minik Esma felçli babası için yazdıklarıyla ağlattı!

Konak'ta ters yönden gelen motosikletin çarpmasıyla yüzde 100 engelli kalarak yatağa mahkum olan Mehmet Sürer (35), eşi Emine Sürer (27) ve 4 çocuğuyla beraber yaşam mücadelesi veriyor. Çiftin 11 yaşındaki kızı Esma'nın Türkçe dersinde otobiyografi ödevi için yazıp, babasının başucuna astığı satırlar, okuyanların içini sızlatıyor. Esma ödevinde şu satırlara yer veriyor: "Hayalimdeki meslek beyin cerrahlığı. Doktor olup, hiç kimsenin babasının bu halde kalmaması için elimden geleni yapacağım."

Minik Esma felçli babası için yazdıklarıyla ağlattı!

Özel bir tekstil firmasında paket elemanı olarak çalışan Mehmet Sürer, geçen sene Ağustos ayında, tatile için gittikleri ailesini Diyarbakır'dan geri getirmek amacıyla İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne doğru yola çıktı. Kapılar Caddesi'nde yürürken ters yönden gelen bir motosikletin çarpması üzerine yere düşüp, kafasını çarpan Sürer, çevresindekilere 'bir şeyim yok' deyip otogara gitti ve Diyarbakır'a gitmek üzere otobüse bindi. Manisa'nın Salihli ilçesinde fenalaşan Sürer, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle otobüsten ambulansa alınarak Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyninde ciddi hasar oluştuğu belirlenen Sürer, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada, bilinci kapalı şekilde yaklaşık 2 ay yoğun bakımda kalan Sürer, uyandığında konuşma, yürüme, yemek yeme gibi birçok yetisini kaybetti, elleri ve ayaklarında da bükülmeler meydana geldi. Tedavisinin ardından taburcu edilen ve yatağa mahkum olarak yaşamaya başlayan Sürer'e yüzde 100 engelli raporu verildi. Bu süre içinde de malulen emekli olan Sürer, midesine takılan tüp yardımıyla, mamayla beslenmeye başladı. Kendisine söylenenleri anlayan Sürer, sadece gözleriyle iletişim kurabiliyor. Eşi Emine Sürer, çaresizliklerine çözüm bulunmasını isterken, Mehmet Sürer, eşinin yardım çağrısı sırasında gözyaşlarına boğuldu. Esma, İslam (8) ve 1,5 yaşındaki ikiz kız çocukları Melisa ve Esila'ya hem annelik hem de babalık yapmaya başlayan Emine Sürer, eşine çarpan sürücünün bulunması için yetkililerden yardım istedi.

'BABALARININ NE ZAMAN AYAĞA KALKACAKLARINI SORUYORLAR'

Babalarıyla iletişim kuramayan çocuklardan Esma ile İslam'ın, babaları için yaptıkları resimleri onun yatağının yanındaki duvara astıklarını söyleyen Emine Sürer, "Onu böyle görmeye dayanamıyorum. Konuşamıyor, yürüyemiyor, yemek yiyemiyor, öylece bakıyor. Çocuklarım bana gelip, babalarının ne zaman ayağa kalkacağını soruyor" dedi. Eşinin aylık 800 liralık masrafı olduğunu söyleyen Emine Sürer, "Ben, tek başıma hem çocuklarımı büyütmeye hem de eşimi iyileştirmek için sesimi duyurmaya çalışıyorum. Çok çaresiz hissediyorum. Doktorlar, fizik tedavi görürse eşimin iyileşebileceğini söylüyorlar. Tedavi için yardım istiyorum, lütfen sesim duyulsun" dedi.

'KİMSENİN BABASININ BU HALE GELMEMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

Çiftin kızları Esma'nın Türkçe dersinde otobiyografi yazımı eğitimi alırken kaleme alıp, babasının yatağının yanı başına astığı yazı ise okuyanları duygulandırıyor. Küçük Esma'nın doktor olup babasını iyileştirmek isteğini anlattığı otobiyografisinde şu ifadeler yer alıyor:

"Ben Esma Sürer, Mardinliyim. Dört kardeşiz, üç kız bir erkek. En sevdiğim renk bebek mavisi, en sevdiğim yemek sarma, en sevdiğim tatlı sultan sarması. Yemek yapmayı çok severim. Hayalimdeki meslek beyin cerrahlığı. Beyin cerrahı olmak istememin başlıca sebebi, babamın motosiklet kazasında beyin kanaması geçirip, yatalak kalması. Benim en büyük hırsım bu yüzden. Doktor olup, hiç kimsenin babasının bu halde kalmaması için elimden geleni yapacağım. Doktor olup, insanların hayatlarının bu kadar ucuz olmadığını herkese göstereceğim. Doktor olup, babamın, annemin, benim ve kardeşlerimin yaşadıklarını hiç kimsenin yaşamaması için uğraşacağım."

 
Buca’da kültür turizmi zirvesi
 
Başkan Soyer İzmir'in gururlarını ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'de 4,6 şiddetinde deprem!
Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Eşeğiyle uçurumdan düşen çoban can verdi!
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, çarşamba gününden itibaren kayıp olan ...
Mevlitten dönen 2 kadının feci sonu!
Samsun'da, cenaze evindeki mevlitten evine dönen Münevver Anayol ile Asibe ...
 
Teröristlerden intihar saldırısı: Yaralılar var
Terör örgütü YPG/PKK’nın, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Özgür Suriye ...
İrlandayı bırakıp geldi, Suriyeliler için çalışıyor
İrlandalı Anne O Rorke, eşini ve 3 çocuğunu geride bırakıp İzmir'e yerleşti ...
İcradan satılık 1,5 milyonluk saat!
Gaziosmanpaşa 6. İcra Dairesi Müdürlüğü 34 adet lüks marka kol saatini ...
 
Diyarbakır'da 4,5 ton uyuşturucu ele geçirildi!
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda ...
Dünya rekortmeni bağışçı
İzmir'de yıllardır kan bağışı yapan Emin Şahin (60), bir ilke imza atarak ...
İstanbul'da bina çöktü!
Fatih  Ayvansaray'da 3 katlı metruk bina büyük bir gürültü ile çöktü. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri