ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3993
    Dolar
  • Euro
    34,8101
    Euro
  • Altın
    2.404,810
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Kayyum, AK Partili adayın seçim masraflarını belediyeye ödetmiş!
Kayyum, AK Partili adayın seçim masraflarını belediyeye ödetmiş!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
22 Aralık 2021 Çarşamba - 13:00

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın yeni binası törenle açıldı!

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın Karabağlar Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) destekleriyle Karabağlar'da inşa edilen yeni hizmet binası törenle açıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 7 milyon 268 bin TL'ye malolan binada mobilya sektörünün sorunların tartışılarak projeler üretileceğini belirterek, "Asla Karabağlar'daki mobilya sektöründen ayrı duramayız. Desteklerimiz sürecek" dedi. 

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası nın yeni binası törenle açıldı!

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Tozkoparan ise, " Karabağlar'da Mobilya Akademi içindeki hizmet binasının açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan,  İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, sektör esnafı ve yurttaşlar katıldı.


"PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK"
Mobilya Akademi'nin açılışını daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yaptıklarını anımsatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu şöyle konuştu:

"Şimdi Marangozlar Odası da buradaki yeni hizmet binasına geçecek. Onlara da hayırlı olsun. Mobilya sektörüne dönük, sorunların, sıkıntıların projelerin tartışılacağı bir hizmet binası olacak. Belediye olarak biz de olacağız ama temel hedef mobilya sektörüne dönük çalışmalar. Bu binanın içini doldurduktan sonra gelecek için ara eleman, tasarım ve uygulama atölyeleri gibi birçok çalışma yapılacak. Eğitim salonları da var. Yine mobilya sektörüne dönük çalışmalar, eğitimler hızlı bir şekilde başlayacak. Projeyi İzmir Kalkınma Ajansı da destekledi. Onlara da teşekkür ediyoruz. Maliyeti 7 milyon 268 bin lira. Bunun 1 milyon lirasını İzmir Kalkınma Ajansı karşıladı. Kalanını biz belediye olarak üstlendik. Helal hoş olsun. Hep birlikte bir hayali gerçekleştirdik. Karabağlar Belediyesi olarak mobilya sektörünün sorunları bizim sorunumuz. Asla Karabağlar'daki mobilya sektöründen ayrı duramayız. Desteklemeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum. Güzel işleri hep birlikte yapacağız. Binanın faaliyete geçmesinden sonra da birçok projeyi birlikte burada hayata geçirmenin imkanlarını bulacağız. "


"MOBİLYA DENİNCE AKLA İZMİR GELECEK"
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan ise şunları söyledi:

"Bu bina bir ilk değil. Son da olmayacak. Mobilya Akademi Türkiye'de ilktir. İsim hakkını da alıyoruz. Karabağlar'ı mobilya ile özdeşleştirecek Mobilya Akademi için coğrafi işaret almak için de başvurumuzu yaptık. Mobilya dendiğinde İzmir akla gelecek. Var gücümüzle çalışacağız, hak ettiği yere gelmesi için. Kat değeri yüksek ürünlerle İzmir'i zirveye çıkaracağız. Torbalı tarafından OSB çalışmamız başladı. Bakanlık ile yürütmekte olduğum orta ölçekli sanayi sitesi projemiz var. 150 dönüm içine bir mobilya AVM planlıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde bunun müjdesini vereceğiz ve kazmayı vuracağız. 


"BU İŞBİRLİĞİNİN, BERABERLİĞİN SONUCU"
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, hizmet binasının açılışının sektör açısından önemli olduğunu belirterek, "İşsize iş, aşsıza aş veren, devlete vergi sigorta veren bölgenin mutluluğu için çalışan insanlarız. Bu binanın son hali buraya gelmeden önce neler oldu. Arsasının alımında ve binanın yapımında birçok yerden alınan katkı ile bu eser ortaya çıktı. Ürettiğimiz mal ve hizmetleri gönlümüzün de sıcaklığını katarak yaparız. Aşk ile şevk ile yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu bir işbirliğinin sonucudur. Birlikteliğin eseridir burası. Kim bir tuğla koymuşsa teşekkür ediyorum. Bu binaya can vereceğiz. Dostluk, kardeşlik vereceğiz" dedi.

"SADECE BETON YIĞINI DEĞİL"
Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, "Bu binanın anlamı sadece beton yığını değil. Türkiye'de bir ilk. Eğitim amaçlı bir bina burası. Burada kendimize oda yapmadık. Her şey esnaf ve sanatkar için" diye konuştu.

 
Kemalpaşa'da can dostlara destek!
 
İzmir Ekonomi 'girişimcilik ve yenilikçilik' endeksinde 42’nci oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavacık üzümüne koruma!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karabağlar, Menderes, ...
Serter'den tedbir çağrısı!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 18 Aralık'ta Kınık ilçesinin Elmalıdere ...
Bilim Kurulu üyesi: Omicron dünyaya hakim olacak!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ...
 
137 göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçeleri açıklarında, Yunanistan unsurlarınca ...
İzmir'de hükümlü operasyonu!
İzmir'de, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı.
187 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
MÜJDAT GEZEN'E AZİZ NESİN ONUR ÖDÜLÜ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5'nci Uluslararası Mizah ...
Beyaz eşyada zam krizi!
Döviz kurundaki hareketlilikle birlikte yaşanan ekonomik sıkıntılar, beyaz ...
Türk Metal işçilerinden İzmir mitingi: Mesaileri kaldırdık, onurumuzu çiğnetmeyiz!
Türk Metal Sendikası işçileri, Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri