ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5259
    Dolar
  • Euro
    34,9324
    Euro
  • Altın
    2.439,530
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
12 Mart 2023 Pazar - 18:20

Murat Aydın'dan sürpriz adaylık açıklaması...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, milletvekili aday adayı olmayacağını duyurdu. Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yerine getirmeye devam edeceğini açıkladı. Murat Aydın, birkaç gün önce bir internet sitesine "koşullar uygun olursa milletvekili aday adaylığını düşündüğünü" söylemişti. Aydın'ın ismi daha önce de CHP İzmir İl Başkanlığı için de gündeme gelmişti. Ancak o koltuğa Aydın'ın yerine Şenol Aslanoğlu atanmıştı.

Murat Aydın dan sürpriz adaylık açıklaması...

SONKALEİZMİR- CHP İzmir’de milletvekili aday adayı olmak için istifa hareketliliği başladı. Aday adaylığı sürecinde gözlerin çevrildiği İzmir Büyükşehir Meclis Grubu'ndan da dikkat çeken bir haber geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, yazılı bir açıklama yaparak kararını duyurdu. "Yürümeye devam" başlıklı bir yazı yazan Aydın, aday adayı olmayacağını açıkladı. Aydın, ''Hangi görev ve sorumluluk verilirse, o görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yapmak için bütün gücümle çalışmaya, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim" dedi.

Murat Aydın'ın açıklamaları şöyle:

 "Yürümeye devam

Siyasette üstlendiğim görevleri yerine getirirken birçok defa “peki bundan sonra ne yapacaksanız, örneğin milletvekilliğine aday olacak mısınız?” diye soruldu. Bu sorulara cevabımı pek çok kez ve samimiyetle verdim. Verdiğim cevaplarda; örgütlü mücadeleye inandığımı, parti örgütünün değerlendirmelerinin benim için esas olduğunu, bulunduğum pozisyonu değil o pozisyonda yapabileceğim işleri önemsediğimi, süreç içinde bunlara bakıp karar vereceğimi söyledim.

Cumhuriyetin kurucu değerlerine olan bağlılığımla, yaşadığım şehre ve ülkeme hizmet etmek, saray iktidarına karşı; hukuk ve adaleti, özgürlük ve demokrasiyi, eşit bir yaşamı savunmak için siyasete girdim ve bu yolda çaba sarf etmeye devam ediyorum. Çabamı bir adım daha ileriye taşımak için yaklaşan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmanın doğru bir karar olup olmayacağını düşündüm. Çünkü Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında yapılacak çok iş var ve bu işlerin en önemlilerinden birisi de hukuk ve adalet sistemine dair yapılması gerekenler.

Otuz yılı aşkın süredir hukukun içindeyim. Cumhuriyet savcılığı, yargıçlık ve avukatlık yaptım. Yargıçlık yaptığım dönemde, üyesi ve yöneticisi olduğum YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nda yargıda örgütlenme hakkını, ifade özgürlüğüne ve yargı bağımsızlığını savundum, bu yolda mücadele ettim. Doktora eğitimimi tamamladım. TBMM’de, bakanlıklarda yasa ve mevzuat hazırlıkları ile eğitim çalışmalarının içinde bulundum. Dört yıldır yerel yönetimlerde ve CHP’de çeşitli görevler üstlendim. Tüm bu birikimimin önümüzdeki dönemde hukuk ve yargı alanında yapılacak işlere katkı sağlayacağını düşündüm. Bu katkıyı arttırmak için milletvekili aday adayı olmamın doğru olup olmayacağını; parti yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, partililerle, siyasetin içinden ve dışından dostlarımla konuşmaya, onların fikirlerini almaya başladım.

Benim için karar alma süreci devam ederken, 11 Mart 2023’te, CHP Genel Merkezi, parti örgütlerine MYK tarafından alınan kararı duyurdu. Bu duyuruda; belediye meclisi üyelerinin milletvekili adaylığı için görevlerinden istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı alındığı belirtiliyordu.

Örgütlü mücadelede, karar alma süreçlerinin demokratik, kararları uygulama süreçlerinin itaatkâr olması gerektiğini savundum. Siyasetin insan kaynağının azlığından yakındığımız, daha çok kişinin siyasete girmesini arzuladığımız bir ortamda, keşke belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini adaylık süreci dışında bırakan bu karar alınmasaydı. Ama mademki karar alınmış, söz konusu karar tavsiye kararı niteliğinde de olsa benim için partimin aldığı karardır ve bu karara uymak benim partili olma sorumluluğumun gereğidir.

Bu nedenle; Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağım ve halen üstlenmiş olduğum Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yerine getirmeye devam edeceğim. Hangi görev ve sorumluluk verilirse, o görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yapmak için bütün gücümle çalışmaya, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim."

BİRKAÇ GÜN ÖNCE FARKLI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Daha önce adı Deniz Yücel'den boşalan CHP İzmir İl Başkanlığı için de geçen Murat Aydın, havuz medyasının "FETÖ bağlantılı" propagandası sonrası bu koltuğu Şenol Aslanoğlu'na kaptırmıştı. Murat Aydın, birkaç gün önce bir internet sitesine yaptığı açıklamada ise "Koşullar uygun olursa milletvekili aday adaylığını düşüneceğim" demişti.

 

 
Millet'te ittifak içinde ittifak...
 
Göztepe filede Kaf-Kaf'ı devirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Millet'te ittifak içinde ittifak...
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu daha önce yaptığı "İttifak içinde ...
Vali beyden 'masajlı koltuk' ihalesi...
Türkiye deprem faciasıyla uğraşırken, Ankara Valiliği ilginç bir ihaleyle ...
Genç kadının sır ölümü!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 27 yaşındaki Gamze Eren, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
 
TİP’ten Kılıçdaroğlu’na destek kararı!
Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi, 11-12 Mart tarihlerinde Hatay’ın Defne ...
Erdoğan deprem bölgesinde yine helallik istedi!
Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere MHP lideri Bahçeli'yle ...
Proteo'nun anısı Karşıyaka'da yaşıyor!
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Meksika'dan ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Konak Belediyesi'nin çadırkentine ziyaret!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Konak Belediyesi’nin depremde yıkım ile karşılaşan ...
Adana'da bir deprem daha!
Merkez üssü Adana'nin Saimbeyli ilçesi olan 4,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 
''Enkaz altındayım'' şakasına gözaltı!
Deprem bölgesi Malatya’da, bir arkadaşını arayıp enkaz altında kaldığını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri