ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2630
    Dolar
  • Euro
    34,8506
    Euro
  • Altın
    2.431,980
    Altın
  • Bist-100
    10.087,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... 'Tüylü ceket, pembe saten etek'
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... "Tüylü ceket, pembe saten etek"
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Bir kadın daha katledildi!
Bir kadın daha katledildi!
19 Şubat 2022 Cumartesi - 16:18

Müsavat Dervişoğlu: Muhalefetle birlikte inşa edeceğimiz iktidarın yöneteni İYİ Parti olacak!

Partisinin Genişletilmiş İzmir İl Divanı İstişare Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "İktidarı inşallah birlikte inşa edeceğiz. O iktidarın da İYİ Parti olarak yöneteni Allah'ın izniyle biz olacağız. Çünkü talip olduğumuz yer doğrudan Türkiye'yi yöneten başbakanlıktır. Bunun için birinci parti olmak gerekmektedir" dedi.

Müsavat Dervişoğlu: Muhalefetle birlikte inşa edeceğimiz iktidarın yöneteni İYİ Parti olacak!

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği Genişletilmiş İzmir İl Divanı İstişare Toplantısı, Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Murat Cem Özdemir, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve partililer katıldı.

"GÜÇ GÖSTERİSİ ADIMLARI YERİNDE OLMAZ"

İYİ Parti'nin kuruluş sürecinden bu yana oluşturduğu aile atmosferiyle Türkiye için umut haline geldiğini söyleyen Müsavat Dervişoğlu şunları kaydetti:

"Meral Akşener önderliğinde başlattığımız bu siyasi irade bütün millet tarafından kabul edilmiştir. İYİ Parti artık kendi içinde birlik iradesini güçlendirerek milletin partisi olmayı başarabilmiştir. Bu zaferin kahramanları sizlersiniz. Siyasette görevler başlar, başlangıç tarihi vardır bir de bitiş tarihi. Bu döngüyü kimse değiştiremez. Seçimin tarihi belliyse siyasetçinin siyasi ömrü de o derece bellidir. Dönemsel görevler esnasında görevden kaynaklı birtakım güç gösterisinde bulunmaya yönelik adımların atılması yerinde olmaz. Siyaset mezarlığı da bu adımları atmayı beceremeyenlerin hataları yüzünden doludur. İYİ Parti'nin kuruluşunda sosyal merkezin siyasi merkeze olan izdüşümünün ne olduğunu hesaplayarak önemli bir kuruluş inşa etme amacı taşıyorduk. Türkiye'nin ortak dertleri var. Onların ortadan kaldırılabilmesi için ortak bir kültürün geliştirilmesi lazım. Kültür de müşterek çözümlerden teşekkül eder. Kutuplaştırılmış ve sıkışmış siyasetin nefes alması gereklidir. İYİ Parti böyle zor bir dönemde kuruldu. Kuranlara nefes vermek için değil, nefessiz kalmış milletin nefesi olmak için kuruldu. Bu adım millet adına atılmıştır. Bunun siyasi sıfatlarla ilişkilendirilmesi doğru değildir. Ben bütün İzmirli'ye yakınım. Siyasi kökü ne olursa olsun ben bütün İYİ Partililer'in yakınıyım. Sevgiyi zaafa uğratabilecek kelamlardan uzak durmak lazım. Sevdiklerinizle millete hizmet yoluna düştüyseniz zafere kadar yorulmak olmaz."

"İKTİDARI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Türkiye ortak akılla yönetilmesi gereken bir sürecin göbeğinde olduğunu savunan Dervişoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP ile kurduğumuz ittifak vardı yerel seçimde. Onun öncesi var. Hem CHP hem İYİ Parti hem de Saadet Partisi ve Demokrat Partisi ile kurduğumuz başka ittifak vardı. Bu iki ittifak seçim işbirliği niteliği taşıyordu. Başka siyasi partilerin ittifakına benzemiyor. Biz ittifak kurduk diye her konuda aynı görüşleri paylaşacak görüşleri sergilemiyoruz. Birisine kayıtsız şartsız bağlılığımız yok. Diğer ittifakı kast ediyorum. Onların günahları da ortak varsa sevapları da. İYİ Parti'nin bulunduğu yerde o yok. İyi işler yapmaya, ortak değerler üretmeye yönelik ittifak oluşturuyoruz. Eğer bir olumsuzluk varsa da bunu dile getiriyoruz. Birisi sıkıştığında onu kurtarmak için bizden birileri konuşmuyor. Yani iktidar yanlış davrandığında o iktidarı o darlıktan çıkarmak üzere İYİ Parti'den hiç kimse bu zamana kadar sahip olduğu değerlerin ayaklar altına alınmasına izin vermedi. Muhalefet için de aynı şey söz konusu. İktidarı inşallah birlikte inşa edeceğiz. O iktidarın da İYİ Parti olarak yöneteni Allah'ın izniyle biz olacağız. Çünkü talip olduğumuz yer doğrudan Türkiye'yi yöneten başbakanlıktır. Bunun için birinci parti olmak gerekmektedir. Yol taşlarını da ona göre düzenlemek mecburiyetindeyiz."

"ERDOĞAN'A İLK KAYIPLARI YAŞATAN İTTİFAK"

İttifak görüşmelerine de değinen Müsavat Dervişoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Farklı partilerden gelen insanların oluşturduğu bir yapıyız. İçimizde bir ayrışma yaşanmadı. Kimseyi ayrıştırmamalıyız. Talepler ve beklentilerden dolayı çekişmeler söz konusu olabilir. 40 kat yabancının bir oyunu almak için 10-15 kilometre yol yürüyoruz. Beraber yola çıkıp kaybettiklerimiz varsa onları da kucaklamak bizim boynumuzun borcu olmalıdır. Dünden bugüne iyiler ve cesurlar hareketinin kahramanları rolünü üstlenmiş herkese gönüllerimizi de açıyoruz. Böyle güçleneceğiz, Türk milletinin geleceğine dair yeşertilmiş umutları güçlendireceğiz. 6 partinin görüşmelerinden bahsediliyor. İki parti arasındaki görüşmelerle 6 parti arasındakiler aynı olmuyor. Biraz daha zor bir süreç bekleniyor. Milletin de bizden bir beklentisi var. İYİ Parti'nin önderliğindeki ittifakın ruhunun sürdürülmesini istiyor aziz milletimiz. Gittiğimiz her yerde 'Aman ha bunu bozmayın' diyorlar. Çünkü bu ittifak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi kayıpları yaşatan tek ittifaktır. Sayın Meral Akşener de siyasetin muzaffer bir komutanıdır. Doğru yere bakacağız. Aziz milletimize karşı sorumluluğumuz var."

"BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ"

Toplantıda konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise şunları kaydetti:

"İnanıyorum ve iddia ediyorum ki kuruluş sürecinden beri partinin çeşitli kademelerinde görev almış, İzmir İl başkanlığını yürütmekte olduğum yol arkadaşlarımızla beraber yapılacak ilk seçimde Türkiye iyilerle ve iyiliklerle buluşacaktır. İlk seçimde Millet İttifakı ile birlikte parlamentoda güçlü bir grubumuz oluştu. Türkiye'de söylenmeyenleri milletin meclisinde gür bir sesle dile getirdik. 2019 yılının 31 Mart'ında CHP ve İYİ Parti ittifakıyla gerçekleşen yerel seçimlerde olmazı olur hale getirdik. İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya'da Millet İttifakı'nın adayları kazandı. 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' denilen yerde yeni bir dönemi başlattık. Bu kutlu yolun yolcuları olarak partimiz ilk seçimde birinci parti olarak Türk siyasetinde yer alacaktır."

 
Aytun Çıray: Bu bir cinayettir, yargılanması gerekir!
 
Suriyeli anne 3 yaşındaki oğlunu öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aytun Çıray: Bu bir cinayettir, yargılanması gerekir!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin ...
Bakanlıktan flaş Migros hamlesi!
Maaşlarına zam istedikleri için işten çıkarılan Migros işçilerin şikayetleriyle ...
Tam otomatik otopark, Bayraklı'da hizmete açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayraklı’da yapımı tamamlanan Smyrna ...
 
İzmir emniyetinden öğrenciler için gezi!
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen "Mutluluk ...
Maskeler tamamen çıkacak mı?
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
Bilirkişi ''396 bin TL tazminat ödesin'' dedi!
İzmir'in Menemen ilçesinde, alkollü olarak kullandığı otomobille kaza ...
 
Suriye uyruklu kişinin kemerinden kılıç çıktı!
İstanbul'da bekçilerin şüphelenerek durduğu Suriyeli kişinin üzerindeki ...
EYT'liler için tarih belli oldu!
AK Parti’den EYT’nin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çözümü için 2022 yılı ...
Fatih Erbakan'a Facebook şoku!
Facebook, sık sık koronavirüsle alakalı sözleriyle gündeme gelen ve "Aşılar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri