ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5663
    Dolar
  • Euro
    43,5602
    Euro
  • Altın
    4.022,650
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
3 Aralık 2019 Salı - 08:45

NATO zirvesi öncesi ‘Türkiye’ krizi...

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak NATO zirvesi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. NATO ile Ankara arasındaki "YPG düğümünü" çözme yolunda hiçbir adım atmayan Esper, Türkiye'ye İttifak'ın Baltıklar ve Polonya'ya yönelik savunma planlarını engellemeyi bırakması çağrısında bulundu.

NATO zirvesi öncesi ‘Türkiye’ krizi...

NATO’nun 70’nci yıl zirvesi öncesi Reuters haber ajansına mülakat veren ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin İttifak’tan beklentisinin aksine terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ‘terör örgütü’ olarak tanımlanmasına destek vermedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’ya giderken konuşan Bakan Esper, “Türkiye’ye mesajım şudur, bu müdahale planlarında yol almamız gerekiyor ve bu, onların kendi özel kaygılarıyla engellenemez” ifadelerini kullandı.

Mark Esper sözlerini şöyle sürdürdü: “İttifakın birliği ve hazırlıklı olması, daha büyük meselelere odaklanmanız gerektiği anlamına geliyor. Daha büyük mesele de NATO’nun hazırlıklıklı olma halidir. Herkes Türkiye’nin ajandasını onaylama niyetinde değil. Herkes onların tehdit olarak gördüklerini tehdit olarak görmüyor.”

YPG KONUSUNDA DESTEK YOKSA…

İngiliz Reuters haber ajansı, geçen hafta Türkiye’nin NATO’nun Baltık ve Polonya’ya yönelik savunma planlarına destek vermeyi reddedeceğini yazmıştı.

Ankara Yönetimi’nin gerekçesi ise Türkiye’nin YPG terör örgütüyle ilgili talebinin İttifak tarafından karşılanmamasıydı.

Türk bir diplomata dayandırılan haberde, Ankara'nın Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG'ye karşı verdiği mücadelede daha fazla destek alamadığı takdirde, İttifak'ın Baltıklar ve Polonya için yaptığı plana destek vermeyeceği belirtilmişti.

NATO KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYOR

NATO 70’inci kuruluş yıl dönümü öncesi kritik günlerden geçiyor. Geçen ay Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, The Economist dergisine verdiği bir mülakatta çok tartışılan ifadeler kullanmıştı.

Fransa lideri, “Şu an yaşadığımız şey NATO’nun beyin ölümüdür. ABD, Avrupa projesine sırtını döndü. ABD ve NATO müttefikleriyle stratejik karar alma mekanizmasında bir koordinasyon yok” demişti.


Macron, Türkiye'nin güney sınırında terör unsurlarına karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı da “Bir diğer NATO müttefikimiz Türkiye, bizim ilgimizin olduğu bir alanda haber vermeden askeri harekat düzenliyor” diyerek eleştirmişti.

ERDOĞAN’DAN MACRON’A SERT TEPKİ

Bu sözlerle Türkiye’nin NATO üyeliğini tartışmaya açan Macron’a Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan 29 Kasım’da sert tepki gelmişti.

Erdoğan, Macron’un Barış Pınarı Harekâtı’na istinaden söylediği “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” ifadesine yanıt vererek, “Önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir” dedi.

Bunun üzerine Fransa Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamanın ardından Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı bakanlığa çağırdı. Açıklamada, Erdoğan’ın ‘aşağılayıcı’ yorumları nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

 
Kahraman itfaiyeci kadını yanmaktan son anda kurtardı
 
Yeni partinin logosu belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hutiler Suud AH-64'ünü böyle vurdu
Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri’ne ait AH-64D Apache tipi taarruz helikopteri, ...
Türk turistleri taşıyan araç kaza yaptı!
Turizm cenneti Tayland'ın Phuket Adası'nda dün gece bir kaza meydana geldi... ...
Bankamatik havaya uçuruldu, paralar yola saçıldı
Bir bankanın ATM'si patlatılarak soyuldu. Patlamanın etkisiyle banka tamamen ...
 
Bombalı araçla saldırı: 9 yaralı
Milli Savunma Bakanlığı, PKK/YPG'li teröristlerin Cerablus'ta bombalı ...
Yunanistan’dan skandal Türkiye hamlesi!
Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte Doğu Akdeniz'i tek taraflı 'paylaşma' ...
Erdoğan-Trump NATO zirvesinde görüşecek mi?
ABD Yönetimi'nden üst düzey bir yetkili, gelecek haftaki NATO zirvesi ...
 
Esad: Kürtler Suriyelidir, ayrı bir halk değildir
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fransız dergisi Paris Match'a konuştu. ...
Tonlarca uyuşturucuyu denizaltıyla kaçırmışlar
İspanyol polisi Hollywood filmlerini aratmayan bir operasyona imza attı... ...
Merkel'den Türkiye itirafı!
Almanya Başbakanı Merkel, NATO ve Türkiye'yle ilgili önemli açıklamalarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri