ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5698
    Dolar
  • Euro
    43,5899
    Euro
  • Altın
    4.017,350
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
22 Ağustos 2023 Salı - 15:28

Nalbantoğlu: Kuru sıkı savunma ve saldırı...

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; AK Partili Mahmut Atilla Kaya’nın İzmir’in çöp sorununa dair, ‘ Harmandalı Gerçeği ‘ başlığıyla yayımladığı mesaja tepki gösterdi. Yeni çöp depolama alanı olarak geçmişte Karşıyaka Yamanlar Dağı’nı önerdiklerini söyleyen Kaya’ya; “ Sloganları bırakıp, alt metne bakmak zorunda. İzmir’in çöp sorunu, sadece siyasi sloganlarla özetlenemeyecek kadar; bilgisiz, alt metinsiz tartışılamayacak kadar ciddi.” sözleriyle karşılık verdi.

Nalbantoğlu: Kuru sıkı savunma ve saldırı...

Nalbantoğlu;  “Maalesef bildiği yanıldığına yetmiyor. Söylüyoruz söylüyoruz anlamıyor, araştırma deseniz o da yok!. Yamanlar ile ilgili verilen Hidrojeolojik Etüt Raporu’ndan, bu bölgenin yer altı su yoğunluğu gibi hayati nedenlerle çöp tesisi için uygun görülmediğinden bihaber olamaz. Olamaz diyorum, sonra düşünüyorum, gerçekten yok! İzmir’in çöp sorunu, sloganlarla özetlenemeyecek kadar; bilgisiz, alt metinsiz tartışılamayacak kadar ciddi. Sloganı bırakıp alt metne bakmalı.”  diye konuştu.  

Kuru sıkı bir savunma ve saldırı

Kaya’nın ortaya attığı iddiaların ve savunmalarının durumun sayelerinde ne kadar kabusa dönüştüğünün göstergesi olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; şunları kaydetti;

“İzmir’in çöp bertaraf sorunu yıllardır öngörülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana sürdürdüğü modern bir katı atık bertaraf tesisi kurma girişimlerini ve bizzat kendilerinin ördükleri duvarlara nasıl çarpıldığını kamuoyu da biliyor. Harmandalı, zaten Büyükşehir Belediyesi tarafından da ömrünü tamamladığı için tarih verilmiş bir alan.  Ama; ‘Biz Yamanlar’ı önerdik, uygundur dedik, yapmadılar!” demeleri, asıl niyetlerini ortaya koyuyor. Çünkü; bölgeye ilişkin verilen bilimsel raporlar var. Ki birazdan onları da aktaracağım, böylelikle öğrenmiş olacak. Sayın kardeşim Atilla Kaya; külliyen kuru sıkı bir savunma ve saldırı pozisyonunda çok ısrarcı, bence vazgeçmeli. Söylediği, halka aktardığı her sözün altını doldurması gerekiyor. ”   

Bunu da tane tane anlatalım…

“ Anlaşılan her seferinde kendisine konuları tane tane anlatmaya ihtiyaç doğacak.” diyerek Yamanlar önerisine açıklık getiren Nalbantoğlu; “Üzgünüm! Sayın Kaya’nın Yamanlar konusundaki iddiaları da gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü bu bölge için IZSU Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan tesis ve depolama sahasının olduğu bölgeyi kapsayan ayrıntılı bir ‘Hidrojeolojik Etüt Raporu’ var Bu ne demek? Şu demek:  Bu raporda depolama sahasında yeraltı su seviyesinin belirli bölgelerde yüzeye çok yakın, hatta 1 metre civarında olduğu belirtiliyor. Alanın yeraltı suyu kaynaklarının beslenme sahasını oluşturduğu, depolama alanı ve yakın çevresinde küçük debili çok sayıda yeraltı suyu kaynağı çıkışı olduğu ve yeraltı su akışı olduğu belirtiliyor.Hatta bu su kaynakları, Çiğli, Koyundere ve Ulukent’in de su kaynaklarını besliyor. Halkımızın doğrudan içme suyunu sağlayan yer altı kaynakları Yamanlar’da! Bunlar defalarca yazıldı, çizildi, açıklandı. Ne yapılmasını bekliyorlar? Buraya yapılacak çöp tesisi için yer altı su seviyesinin daha aşağı alınmasını bölgede önce “ Susuzlaştırma Projesi”nin hayata geçirilmesini mi? Oradaki yer altı su dengesini değiştirmemizi mi?” diye konuştu.  

İşi yokuşa sürmek işlerine geliyor

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; açıklamasına şu sözlerle devam etti; 

“Biz buraya not düşmeye devam edelim. Edelim ki; kamuoyunun da bildiği ‘iş yokuşa nasıl sürülür’ taktikleri bir kez daha ortaya çıksın. Ayrıca bu bölge 1/25.000 ölçekli kentsel nazım imar planında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş; ağırlıklı çalı formunda bitkilerin yanı sıra, zeytin ağaçları da var. Bitmedi!   Alanda hazine parseli ve 72 şahıs parseli bulunuyor. Bitmedi! Çöp tesisi kursunlar dedikleri bu alanda; sahanın toplam büyüklüğünün % 49’u tescil harici, % 21’i mera niteliğinde. Yani optimum proje yerleşiminde şahıs parsellerinin kullanılmaması mümkün değil. Kamulaştırma ve tevhid işlemlerinin ardından ancak iş bir yükleniciye ihale edilebileceğinden açılacak bir dava süreci tıkayacak. Bitmedi!  Bu durumu aslında hükümet temsilcileri de çok iyi biliyor. İşi biliyorlar ama işe gitmiyorlar! Menderes için tüm bilimsel raporlar olumlu görüş belirtirken, yeniden Yamanlar'ı gündeme getirmelerinin tek nedeni var: Mağduriyetten siyasi medet! Yazıktır, günahtır! Bu İzmir’in çöpü, kendilerinin de çöpü, onlara oy verenlerin de sağlığı”  

 
CHP'li Polat'tan AK Partili Kaya'ya sert sözler!
 
Bayraklı'da yeşil alanlar büyüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan AK Partili Kaya'ya sert sözler!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Mahmut Atilla Kaya’nın ...
Uzman isimden Menderes açıklaması: Çevreye zarar vermeyecek!
Büyükşehir'in Menderes’te kurmayı planladığı katı atık entegre tesisinin ...
İzmir'de tarihe ışık tutacak keşif!
İzmir'de 'Ana Tanrıça Kenti' olarak bilinen Metropolis Antik Kenti'ndeki ...
 
İzmir’deki esnaf cinayeti kamerada!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, husumetli olan esnaflar arasında çıkan silahlı ...
5 yaşındaki çocuk 2 yaşındaki kardeşini öldürdü!
Batman'da 5 yaşındaki çocuğun av tüfeğiyle kazara vurduğu 2 yaşındaki kız kardeşi öldü.
Bakan Koca'dan İBB adaylığı açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, isminin İBB adaylığı için kulislere yansımasıyla ...
 
Milli Eğitim’den kıyafet kararı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin ...
Erdoğan sabır istedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sona eren kabine toplantısının ardından yaptığı ...
İzmir'de orman yangını...
İzmir'in Aliağa ilçesinde çıkan orman yangını yaklaşık 2 saatlik çalışma ile kontrol altına alındı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri