ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4985
    Dolar
  • Euro
    34,5764
    Euro
  • Altın
    2.490,400
    Altın
  • Bist-100
    9.548,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/28°
    IZMIR
  • KONYA
    10/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan Özel'e çağrı: Kapımız açık!
Erdoğan'dan Özel'e çağrı: Kapımız açık!
ABD'den Türkiye açıklaması...
ABD'den Türkiye açıklaması...
Koca dehşeti: 25 bıçak darbesiyle öldürdü!
Koca dehşeti: 25 bıçak darbesiyle öldürdü!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
16 Aralık 2022 Cuma - 22:12

Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan filmle ilgili mahkemeden karar!

Türk halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayat hikayesini anlatan filmin kendilerinden izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle Ertaş’ın eşi ve çocuklarının yapımcı Mustafa Uslu’ya açtığı davayı Ertaş ailesi kazandı. Mahkeme, 23 Aralık’ta vizyona girecek olan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi ve fragmanın yayınlanmamasına karar verdi.

Neşet Ertaş ın hayatını konu alan filmle ilgili mahkemeden karar!

Ertaş'ın çocukları filmin vizyona girmemesi içinde ihtiyati tedbir kararı istemişti. Neşet Ertaş'ın ailesi, yazar Prof. Dr. Erol Parlak'ın ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ kitabının, babalarının isteği dışında yazıldığını iddia etmiş, kitapla aynı ismi taşıyan filmin çekimlerinin durdurulması yönünde mahkemeye başvurmuştu. Yapımcı Mustafa Uslu ünlü ozanın hayat hikayesini anlatan filmini, Erol Parlak'ın yazdığı ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ kitabından uyarladığını iddia etmişti.

MAHKEMEDE YÜZ YÜZE GELDİLER

Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan filmin kendilerinden izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle Ertaş'ın eşi ve çocuklarının yapımcı Mustafa Uslu'ya açtığı dava görülmeye devam etti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde ‘Kişilik haklarına saldırının önlenmesi' konulu davanın karar duruşmasına Mustafa Uslu eşi Sinem Öztürk ile, Neşet Ertaş'ın çocukları Canan, Döne ve Hüseyin Ertaş avukatlarıyla katıldı. Duruşmaya ayrıca filmde Neşet Ertaş'ın çocukluk, gençlik ve yaşlılık halini canlandıran oyuncular katılanlar arasındaydı.

“BU KARAR ÖLÜM KARARIDIR”

Duruşma öncesi açıklamada bulunan ve konuşurken gözyaşlarını tutamayan yapımcı Mustafa Uslu, şöyle konuştu: “Neşet Ertaş'ın filminin çekilmemesiyle ilgili bir vasiyeti olsa, buna için bir vasiyetname çıkarmaz mı? Biz hiçbir kanunu, hukuku çiğnemedik. İzinlerimiz, noter muvafakatnamelerimiz hepsi var. Hayatımın en güzel filmini yaptım. Ama artık o benim evladım ve evladımı savunmak zorundayım. Çünkü onu, daha doğmadan bu mahkeme kararıyla anne karnında kürtajla öldürmeye çalışıyorlar. Bu karar ölüm kararıdır”

“ADALET İSTİYORUM”

Neşet Ertaş'ın topluma mal olmuş bir sanatçı olduğunu belirten Uslu “Ekmek gibi, su gibi, nefes almak gibi en az sizin ihtiyacınız olduğu kadar adalet bekliyorum…2022 yılında, 2023'e 15 gün kala, bir sinema filminin yasaklanması, sansüre uğraması bir suçtur'' dedi.

“BABALARININ FİLMİNİ YASAKLADILAR”

Gizli görülen celsenin ardından mahkeme kararını açıkladı. Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan ve yapımcılığını Mustafa Uslu‘nun üstlendiği ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi ve fragmanlarının yayınlanmaması kararı aldı. Ertaş ailesi kararı alkışlayarak kutlarken Mustafa Uslu, ‘'Sansür, babalarının filmini yasakladılar onu alkışlıyorlar'' diyerek adliyeden ayrıldı.

AİLEDEN AÇIKLAMA

Ertaş'ın çocukları ve avukatları duruşma sonrası Çağlayan meydanında açıklama yaptı. Hüseyin Ertaş kimse hakkında kötü konuşmak istemediğini söyleyerek, “Herkes kendine yakışanı yapar. Bizler elimizden geldiğince uğraştık, savaştık. Güçsüz insanlarla savaşmaya alışmışlar” dedi. Döne Ertaş ise karar sevinemediklerini söyleyerek ‘'Keşke durumlar buraya kadar gelmeseydi. Bizler babamızın vasiyetine sahip çıktık. Adalete inandık. Bu inancımızın arkasında dimdik durduk. Bize bu yolda destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

VİZYONA GİRMEYECEK

Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın ise iki gün önce film için tedbir kararı verildiğini belirterek, ‘'Bu davadan tedbir kararı verildi. Artık filmin vizyona giremeyeceği tescil edildi. Ne film ne fragmanlar yayınlanmayacak. Bu konuda mahkeme kararını verdi. 23 Aralık'ta film oynatılamayacak” ifadelerini kullandı.

 
Firari sanık Levent Göktaş Türkiye'ye getirildi
 
4 bin kişiyi işten çıkaracaklar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuveyt'in ilk kadın kaptan pilotu Elif...
Elif Güveyler, Kuveyt tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ülkenin ilk kadın "kaptan" pilotu oldu.
Tuba Büyüküstün Türkiye’den ayrıldı!
Oyuncu Tuba Büyüküstün, kızları Toprak ve Maya ile birlikte bir süre Paris’te ...
Armağan Çağlayan taburcu oldu!
Akciğer kanserine yakalanan ve İzmir'de 4,5 saatlik bir operasyon geçiren ...
 
Bir milyonluk soruyu açtırdı!
Fenomen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de, genç yarışmacı 11. ...
Armağan Çağlayan, 4,5 saatlik operasyon geçirdi!
Akciğerinde kitle tespit edilmesinin ardından dün ameliyat olan yapımcı ...
Fazıl Say ile Ece Dağıstan boşandı!
Fazıl Say, üç yıl önce nikah masasına oturduğu Ece Dağıstan ile bugün boşandıklarını duyurdu.
 
Sıla'nın acı günü!
Şarkıcı Sıla'nın babası Şükrü Gençoğlu İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. ...
Cem Yılmaz'a nafaka davasından kötü haber!
Cem Yılmaz'ın eski eşi Ahu Yağtu'ya az nafaka ödemek için açtığı dava ...
Elon Musk’ın eski eşi soyundu
Farklı tarzıyla adından söz ettiren şarkıcı Grimes, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile gündem oldu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri