ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
13 Şubat 2020 Perşembe - 11:31

Ödemiş’te kırsal turizm forumu

Ödemiş’in kırsal turizmdeki yol haritasına ışık tutacak Ödemiş Kırsal Turizm Forumu, Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ödemiş Kent Konseyi ve Kırsal Turizm Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen forumda Efeler Yolu projesinin bölgede ortaya çıkardığı heyecan vurgulandı.

Ödemiş’te kırsal turizm forumu

Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kırsal Turizm Forumu’nda konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kırsal alan tanımının önemine vurgu yaparak Ödemiş’in 99 mahallesinin bu anlamda ayrı ayrı özellikler taşıdığını, Efeler Yolu projesinin de bu potansiyelin harekete geçmesi açısından heyecan verici olduğunu belirtti. Eriş, Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerinde turizm potansiyeli yüksek, önemli kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran köyleri birbirine bağlayan yürüyüş rotası olan Efeler Yolu’nun kırsal turizmin gelişimine büyük katkı sunacağını ifade etti. Yerel yönetim olarak da kentin simge ürünleri için kırsal mahallelerde festivaller düzenleyerek kırsal turizmin öncüsü olmayı hedeflediklerini belirten Eriş, kentte turizmin gelişimi adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe yön vermek istediklerini söyledi.

Tarımsal üretimin kırsal turizmin önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Köy-Koop olarak kırsal turizmin gelişmesine katkı sunacak tüm çalışmalara kentteki üretici kooperatifleri ile birlikte destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Kırsal turizmin klasik anlamda bir turist ağırlama olmadığını, kentlerde yaşayanların özlemini duyduğu kırsal hayatı deneyimlemelerinin sağlanacağını aktaran Soyer, kırsal turizmin tüm yönleriyle üreticiye tanıtılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Ödemiş kırsal turizm için biçilmiş kaftan”

Kırsal coğrafyada kırsal turizmin gücü ve önemi üzerine bir sunum gerçekleştiren Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Baykal, Ödemiş’in sahip olduğu özelliklerle kırsal turizm açısından biçilmiş kaftan olduğunu hatırlattı. Baykal, Ödemiş’in kırsal kültürü ve coğrafyasından kırsal turizm yoluyla maksimum şekilde yararlanmak için yaşayan-unutulmuş tüm kırsal etkinliklerin gerektiğini vurguladı. Baykal, Ödemiş Belediyesi’nin bu anlamda düzenlediği festivallerin önemli bir örnek sunduğunu belirtirken kentin coğrafi işaretli ürünü patateste de festival düzenlenebileceğini söyledi. Baykal, kırsal turizm konaklamasında ev pansiyonculuğunun olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek yerel mutfak ve kırsal el sanatlarının özgünlüğü korunması şartıyla kırsal turizmde sahip olduğu öneme dikkat çekti. Tarımsal ürünlerin turistik ürün haline getirilmesi için yerel yönetim, kooperatifler ve odaların işbirliğinin önemini hatırlatan Baykal, konukların organik, temiz ve sağlıklı ürünlerle buluşturulmasının kırsal turizmin sürekliliğini sağlayacağını kaydetti.

Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, sürdürülebilir kırsal turizmin ilçe düzeyinde planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi konusunda model önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Birgi Turizm Gönüllüsü Yaşar Günaydın, turizm destinasyon planının hazırlanması ve tanıtımı konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Esra Kut Görgün de Ödemiş’te uzun süre yaptığı araştırmaların sonuçlarının ışığında hazırladığı “Kırsalda Atölyeler” adlı sunumunu paylaştı. Daha sonra Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı’nın yönetiminde gerçekleşen soru-cevap bölümünde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar kırsal turizmle ilgili soru, görüş ve önerilerini dile getirdi.

 
Başkan İduğ'dan müzik resitali!
 
Dikili'nin içme suyu altyapısı yenileniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan müzik resitali!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Sevgililer Günü konserine hazırlanan ...
Urla'da eğitime destek
İzmir Yardımsevenler Derneği Kuşçular İlkokulu’nda hayırseverler tarafından ...
Narlıdere'de deprem ve ilk yardım semineri
Toplumdaki afet bilincini geliştirmek için eğitici çalışmalar yürüten ...
 
Karşıyaka 14 Şubat coşkusu: Sokakta aşk var!
Tüm dünyada sevginin ve aşkın günü olarak bilinen 14 Şubat, Karşıyaka’da ...
Bayraklı'da sıkı denetim...
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan gıda yüksek ...
Efes Selçuk'ta yeni dönem... Efeslim Kart tanıtıldı
Efes Selçuk’un sosyal yaşam kartı Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı Prof. ...
 
''Başıma bir şey gelirse sorumlusu Soyer'dir''
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı ikinci birleşimine AK ...
İZSU’dan Bayındır'a modern hizmet binası
İZSU Bayındır’da yeni hizmet binasının çalışmalarına başladı. 6 milyon ...
İzmir İtfaiyesi'nin kahraman 3'lüsü: İzci, Asil, Bety...
İzci, Asil, Bety… Onlar birer itfaiye personeli. Görevleri ise arama kurtarma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri