ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
2 Kasım 2022 Çarşamba - 13:41

Öğretmenler Gündoğdu Meydanı'ndan seslendi: MUSTAFA KEMAL'İN ÖĞRETMENLERİYİZ. SAYGI İSTİYORUZ

Eğitim İş Sendikası üyesi öğretmenler 1 günlük iş bırakma eylemi yaparak Gündoğdu Meydanı'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto etti. "Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz" sloganları atan öğretmenler, "Bir başöğretmenin kurduğu ülkede eğitim emekçisini değersizleştirmek, başöğretmenimizin yeni nesilleri emanet edecek kadar güvendiği öğretmenleri teste tabi tutmak, öğrencileri anayasal hakları olan laik, bilimsel ve kamusal eğitimden mahrum bırakmak kimsenin haddi değildir" açıklamasını yaptı. 

Öğretmenler Gündoğdu Meydanı ndan seslendi: MUSTAFA KEMAL İN ÖĞRETMENLERİYİZ. SAYGI İSTİYORUZ

SONKALEİZMİR- İzmir'de Eğitim İş üyesi eğitim çalışanları, bugün Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu Meydanı'na sloganlar atarak yürüdü. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve buna bağlı olarak getirilen kariyer basamakları sınavının iptal edilmesini isteyen öğretmenler, şarkılar söyleyip "Susma haykır, karanlığa hayır", "Öğretmene saygı istiyoruz", "Mustafa Kemal'in öğretmeniyiz", "Laik, bilimsel, demokratik eğitim" sloganları attı. Öğretmenler, "İtibarımızı geri verin", "Öğretmeniz, uzmanız, ayrışmaya karşıyız" dövizleri de taşıdı.

"YILDAN YILA HAKLARIMIZI GASP ETTİLER"

Öğretmenler adına basın açıklamasını Eğitim İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer okudu. Açıklama şöyle: 

"Yıldan yıla haklarımızı gasp ettiler. Bizi ayın daha başında kara kara ay sonunu düşünür hale getirdiler. Evimize başımız dik, sınıflarımıza kafamız rahat girmemizi engellediler. Başöğretmenimizin bize emanet ettiği öğrencilerimize laik, bilimsel, kamusal, adil ve çağdaş bir eğitim vermemizin önüne geçtiler. Yaşanabilir bir emeklilik hayalimizi bile çaldılar. Sistematik itibar suikastleri düzenlediler. Şimdi ise bu tabloyu daha da beter hale getirecek hakaret niteliğindeki bir öğretmenlik meslek kanununu önümüze getirdiler. Onlar, elimizde kalanlarda da gözü olduğunu gösterdi. Şimdi biz de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimiz olmadığını göstereceğiz. Bugün 'Artık yeter' demenin, sendikal önderimiz Fakir Baykurt'un dediği gibi 'Ders vermenin', bizi hafife alanları uyarmanın günüdür. Eğitim-İş olarak eğitim emekçilerinin görüşü alınmadan, Saray'ın talimatı ve yandaş sendikaların oluruyla hazırlanan, sorunlarımızı çözmek bir yana dursun bize yeni haksızlıkları ve angaryaları dayatacak olan ÖMK'ya karşı ilk günden beri itirazın örgütleyicisi olduk."

"MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Hükümetin Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda geri adım atmadığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Öğretmenlik zaten bir uzmanlık mesleğidir' dedik. 'Her öğretmen uzmandır, diploması da uzmanlık belgesidir. Siz kendi diplomalarınıza bakın' dedik. 'Teslim edilmesi gereken haklarımızı yeni ve keyfi şartlara bağlayan, ezbere dayalı bir sınav sonucunda bizi yeni sıfatlarla ayrıştıracak olan, okullarda çalışma barışını bozacak ve öğretmenin mesai saat dışındaki vaktini de gasp etmeye niyetli bu kanun, sadece eğitim emekçileri açısından değil, tüm eğitim sistemi açısından büyük bir tehdittir' dedik. Fakat, hükümet bu konuda geri adım atmayacağını gösterdi. Şimdi biz de haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi gösteriyoruz. Eğitim-İş'in çağrısı ve bu çağrıya yanıt veren eğitim sendikalarıyla birlikte, Türkiye sendikal mücadele tarihinde neredeyse benzeri olmayan bir ortak duruş birlikteliği oluşturulmuştur. Bugün 14 eğitim sendikası olarak üretimden gelen gücümüzü kullanacak, iş bırakarak kararlılığımızı göstererek ders vereceğiz."

TALEPLERİ DE AÇIKLADILAR

Öğretmenlerin taleplerin de sıralandığı basın açıklaması şöyle sürdü:

"Taleplerimiz çok açık.  Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim emekçilerinin görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir. Ülkedeki gerçek enflasyonda eğitim emekçisinin alım gücünün ne kadar düştüğü de açıktır. Oysa insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak çalışmak bir haktır. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Ayrıca eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği, ayım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmelidir. Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır.  Eğitim anayasal bir hak iken ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.

"KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"

Tarih, eğitim emekçilerinden, çocuklarımızın geleceğinden ve nitelikli eğitim hakkından yana olanları mutlaka yazacaktır. Emeğimize, alın terimize ve mesleki itibarımıza saldıranlar ile çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkını gasp edenler tarihle yargılanacaktır. Bir başöğretmenin kurduğu ülkede eğitim emekçisini değersizleştirmek, başöğretmenimizin yeni nesilleri emanet edecek kadar güvendiği öğretmenleri teste tabi tutmak, öğrencileri anayasal hakları olan laik, bilimsel ve kamusal eğitimden mahrum bırakmak kimsenin haddi değildir. Bu gerçeği anlamayanlara cevabımızı hep birlikte vereceğimiz mücadeleyle göstereceğiz. Gücümüz birliğimizde, gücümüz örgütlülüğümüzde."

 
Utku Gümrükçü: Rant çetelerine izin vermeyeceğiz!
 
AASSM Müzik Kütüphanesi yarın açılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de öğretmenler iş bıraktı!
İzmir'de öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ve kariyer basamakları ...
İnşaat alanında 4 kişiye ait iskeletler bulundu!
İstanbul Büyükçekmece’deki bir inşaat kazısında insan iskeletleri çıktı. ...
Ümit Özdağ hakkında fezleke!
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ hakkında İçişleri Bakanı Soylu'yu tehdit ...
 
Tarih belli oldu... Atakent Anadolu Lisesi yıkılıyor!
İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, kentteki 6 binanın ...
Murat Bakan sordu Bakan Kirişçi açıkladı: Orman yangınlarının yarısı faili meçhul
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın orman ...
İzmir'de sahte içki baskını!
İzmir'de 800 litre kaçak etil alkol ile 1728 şişe sahte içkinin ele geçirildiği ...
 
Hekimlere ek randevu yükü... "Sağlıkta şiddet vakaları daha da artacak"
Sağlık Bakanlığı'nın, Merkezi Hasta Randevu Sistemi'nde (MHRS) ek randevu ...
Türkiye'ye tehditler savurmuştu... Aynı yerde öldürüldü!
Hakkari’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Metina vadisinde sürdürülen ...
Torbalı'da 45 günde 40 milyon dolarlık zarar!
45 günde çıkan yangınlarda 5 fabrika kül oldu, 3 fabrika ise büyük zarar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri