ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
29 Temmuz 2021 Perşembe - 09:24

Ölenlerin aşı durumu açıklansın!

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, aşı karşıtlarına yönelik acilen tedbir alınması gerektiğini belirtirken, "Hastaneye yatanlar veya vefat edenlerin yüzde 90'ından fazlası aşılanmamış ya da yetersiz aşılama görmüş kişiler.O yüzden her akşam açıklanan vaka sayıları ve vefat sayılarında bunların ne kadarının aşılı ve hangi aşıdan olduğu, ne kadarının aşısız olduğunun paylaşılması vatandaşları çok daha kolay aşılamaya yöneltecektir" dedi.

Ölenlerin aşı durumu açıklansın!

SONKALEİZMİR-Koronavirüs salgınında dördüncü pik endişesi yaşanırken, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı'dan dikkat çeken uyarılar geldi. SONKALE'ye konuşan Dr. Çamlı, Delta Varyantının tüm dünyada etkisini artırdığı temmuz başında Türkiye'de normalleşme kararı alındığına işaret etti. Bu kararda bilimsel verilerin değil, ekonomik/ticari kaygılar ve turizm sezonunun etkili olduğunu vurgulayan Dr. Çamlı, "Ve bu süreçte neredeyse önlemlerin tamamı kaldırıldı. Bu önlemlerin ve tedbirlerin kalkması vatandaşta sanki pandemi geçti ve 'pandemi dönemi öncesi hayatımıza dönebiliriz' gibi bir anlayışa sebep oldu. Sokaklarda, meydanlarda fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı, maskenin çok da kullanılmadığı, kaygı verici kontrolsüz kalabalıklar gördük" dedi.

“TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK SEVİYESİNDEN UZAKTAYIZ”

Dr. Çamlı, şöyle devam etti:

"O süreçte, biz 'böyle bir sürecin dördüncü piki tetikleyebileceğini, bir takım tedbirler alınması gerektiğini' defalarca dile getirdik. Bu süreçte maalesef aşılama da istenilen seviyelere çıkamadı. Geldiğimiz noktada şuan toplumun sadece yüzde 28'i iki doz aşısını olmuş durumda. Dolayısıyla yüzde 70’ler düzeyinde olması gereken, toplumsal bağışıklık seviyesinden oldukça uzaktayız. Delta varyantının tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de şiddetlendiğini biliyoruz. Bayram tatilinde özellikle Rusya ve İngiltere gibi Delta varyantının çok baskın olduğu ülkelerden gelen turistler, çok ciddi bir takım tedbirler ya da incelemeler yapılmaksızın içeri girdi. Son 25 güne baktığımızda ise, vaka sayılarında 4 bin 500’lerden 20 binlere varan, yani 4 kat artan bir olgu görüyoruz. Test pozitiflerinde ciddi anlamda artış var. Aktif vaka sayılarında artış var. Kısacası dördüncü pike doğru gidiyoruz. Ve yaşadığımız bayram süreciyle ilgili durumu ise önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Özellikle sahil kesimlerinde nüfusun 3-4 katına çıkan yoğunluklar vardı. Buralarda yine kafeler, restoranlar, plajlar, eğlence yerleri tıka basa insanlarla doldu. Bu yerlerde çoğu zaman maske ve fiziksel mesafe kuralları ihlal edildi. Bunun önümüzdeki günlerde ciddi vaka artışı olarak bize geri döneceğini düşünüyoruz."

"VEFAT EDENLERİN AŞILI OLUP OLMADIKLARI AÇIKLANSIN"

Aşı karşıtlarına yönelik acilen tedbir alınması ve ikna edilmeleri gerektiğini de vurgulayan Dr. Lütfi Çamlı, şunları söyledi:

"İki grup aşılanmaya karşı çıkıyor. Bunlardan ilki ideolojik olarak aşıya karşı olanlar. Bunlar aşıyı bir saplantı haline getirmişler. Kendilerine istediğiniz bilimsel kanıtı sunsanız da aşıyı temelden reddediyorlar. Toplumda da aşı karşıtlığı yaratmak adına sosyal medyadan mümkün olduğunca çağrılarda bulunuyorlar. İkinci grup ise aşı konusunda tedirginlik ve aşı tereddütü yaşayan kesimler. Bunların büyük çoğunluğunda eksik ve yanlış bilgilendirme var. İdeolojik aşı karşıtlarının bir takım çarpıtılmış bilgilerinden etkilenenleri de var. Ama daha önemlisi, bu ikinci grup aşı karşıtlarının tavrının temelinde, pandemi sürecinde kötü bir performans sergileyen sağlık yöneticilerine karşı duyulan güvensizlik var. Tüm bunlar bir araya gelince aşı konusunda tereddüt bir tedirginlik yaşanıyor. Bilimsel verilere dayalı, kanıta dayalı bilgiler verilerek bu kişiler ikna edilip aşı olması sağlanabilir. Hastaneye yatanlar veya vefat edenlerin yüzde 90'ından fazlası aşılanmamış ya da yetersiz aşılama görmüş kişiler. Bunu söylemek ya da ortaya koymak, aşı karşıtlarının ikna edilmesinde önemli bir kanıttır. O yüzden her akşam açıklanan vaka sayıları ve vefat sayılarında bunların ne kadarının aşılı ve hangi aşıdan olduğu, ne kadarının aşısız olduğunun paylaşılması tereddütü olan vatandaşları çok daha kolay aşılamaya yöneltecektir. Hükümetimiz ya da bu konuda açıklama yapan yetkililer, mutlaka vaka sayılarının yanında bunların hangi tip aşıyla aşılandığı ya da aşılanmadığı, hasta olanların, vefat edenlerin aşılanma durumlarını açıklamalılar."

 
Konak'ın o projesine 500 bin TL hibe
 
Türkiye'deki kaçak göçmenlerle ilgili şok anket!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Pudra şekeri'' iddianamesinde gözler Adalet Bakanlığı'nda!
Mahkeme, kokain kullanırken videosu ortaya çıkan AK Parti çalışanı Kürşat ...
Elif Çakır'dan dikkat çeken karar!
Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti.  Çakır’ın ...
AK Parti'li isimden tartışılan ''açlık'' sözleri!
Habertürk’te Afşin Yurdakul'un sunduğu programda konuşulan AK Parti Genel ...
 
Manavgat'taki yangından acı haber!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'daki yangında 1 kişinin ...
Vaka sayısında artış sürüyor!
Sağlık Bakanlığı corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye ...
Sinan Meydan: Lozan zafer değilse...
İzmir Büyükşehir Belediyesi APİKAM'ın düzenlediği "Tam Bağımsızlık ve ...
 
Soyer'den eleştirilere yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün katıldığı canlı yayında ...
Yorgancılar: Suriyeliler giderse sanayi çökmez!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, "Ülkemizin ...
Instagram'dan 16 yaş kararı!
Instagram, 16 yaş altındakilerin açtığı hesapları otomatik olarak "gizli hesap" statüsüne alacak.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri