ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
1 Ekim 2023 Pazar - 11:23

Olmayan yola milyonlar harcadı!

İçişleri Bakanlığı, Konya’da AK Partili Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ve bazı belediye çalışanları hakkında olmayan işleri yapılmış gibi göstererek belediyeyi zarar uğrattığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi.

Olmayan yola milyonlar harcadı!

Konya'da Kulu Kaymakamlığı tarafından 6 ay önce yönetimi AK Parti'de olan Kulu Belediyesi hakkında usulsüz işler yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişler Kulu Belediyesi'nde inceleme başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri Kulu Belediyesi'nce yaptırılan bisiklet yolu ihalesinde yolsuzluk, ihalenin fahiş fiyata verildiği ve Belediye Başkanın oğlunun rüşvet aldığı iddialarını inceledi.

BAKANLIKTAN SORUŞTURMA İZNİ

İnceleme sonucunda belediyenin yapılmayan işleri yapılmış gibi gösterip belediyenin milyonlarca lira zarara uğratıldığı tespit edildi ve AK Partili Belediye Başkanı Murat Ünver, İmar ve Şehircilik Müdür Kadir Çetin, Bilgi İşlem Müdür Vekili Özgen Sarı,  Mimar Havvanur Değer, İnşaat Teknikeri Baki Demirok ve Belediye çalışanı Bülent Koçtaş hakkında soruşturma izni verildi.

Yapılan inceleme sonucunda müfettiş raporunda belediye hakkında skandal usulsüzlükler tespit edildi.

“KAMU İHALE KANUNUNUA AYKIRI”

Raporda, Kulu Belediyesi Avrupa Birliği Fonlu Engellilere de Uygun Bisiklet Yolu Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Dinlenme Merkezi Evi Yapım İşi ihalesinin kamu ihale kanunun 21/b maddesine göre yapıldığı ancak madde  hükmünde belirtilen mücbir bir sebebin veya öngörülemeyen bir olayın çıktığına dair bir durumun ortaya konulmadığı belirtildi. Raporda ayrıca, yaklaşık maliyete esas mahal listelerinin hazırlanmadığı, bu nedenle 474 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 5,21/b ve Yapım İşleri İhale Uygulama Yönetmeliği’nin 9'uncu madde hükümlerine aykırı davranıldığı da ifade edildi.

YAPILMAYAN İŞLERİ YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERMİŞLER

Bilirkişi raporunda ise, Kulu Belediyesi Avrupa Birliği Fonlu Engellilere de Uygun Bisiklet Yolu Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Dinlenme Merkezi Evi Yapım İşi ihalesinde 5 milyon 364 bin 380 lira fazla ödeme olduğu, gerçek bir işlem veya durum mevcut olmadığı halde mevcutmuş gibi hakkediş ve kabul tutanakları düzenlenerek belediyenin zarara uğratıldığı aktarıldı.

AK PARTİLİ BAŞKAN KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERİ HEDEF ALDI

Raporun ardından hakkında soruşturma izni verilen AK Partiyi Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Danıştay'a itiraz dilekçesi vereceklerini söyleyen AKP'li Ünver, şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli hemşerilerim, yaşadığım ameliyat sürecinden sonra uzun süre ayrı kaldığım başkanlık görevime pazartesi günü itibari ile başlayacağım. Yalnız bir konuyla ilgili sizleri bilgilendirme gereği duydum.

Bildiğiniz gibi altı ay kadar önce hepinizin tahmin ettiği gibi malum şahıslarca yapılan bazı şikayetler dolayısı ile belediyemize içişleri bakanlığı tarafından müfettiş gönderilmiş ve altı konu ile ilgili bir inceleme yapılmıştı.

İnceleme yapan müfettişin raporu İçişleri Bakanlığımız tarafından incelenmiş ve altı maddenin beşinden soruşturma izni verilmemesine karar verilmiştir. Bununla beraber hükumetimizin hiçbir iddia ile ilgili toplumda soru işareti kalmaması adına izlemiş olduğu politika doğrultusunda diğer bir madde ile ilgili soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir. 

Neticeden tarafımıza tebligat gönderilmiştir. On günlük itiraz süreci hakkımız vardır. Biz de bu itiraz hakkımızı kullanarak on gün içerisinde itiraz dilekçelerimizi ve gerekçelerimizi yazarak Danıştay'a göndereceğiz. Danıştay itirazımızı inceleyerek soruşturma izni verip vermemeye karar verecektir.

Ancak şu anda herhangi bir açılmış dava söz konusu değildir. Kamuoyunda ve sosyal medyada bu konu ile ilgili şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı suçlayarak yaklaşan seçim döneminde kendilerince prim kazanacaklarını sananların beyanlarının hiçbir hukuki ve ahlaki dayanağı yoktur”

“BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILMASI GEREKİYOR”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de belediye başkanının soruşturma tamamlanana kadar görevinden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Ekici, “Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2022 yolsuzluk algı endeksine göre, Türkiye, 180 ülke arasında 101. sıraya geriledi. Son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer aldı. Kulu Belediyesi'nde yaşananlar ülkemizde gelen yolsuzluk ve usulsüzlüklere bir örnek. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporda birçok usulsüzlük apaçık ortaya dökülürken soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Belediye Başkanının derhal görevinden uzaklaştırılması gerekiyor. Konunun yakın takipçisi olacağız” dedi. SÖZCÜ

 
Kadın cinayeti... Sokak ortasında boğazını kesti!
 
Hayallerin Kariyere Dönüşsün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçan yerli araba AirCar İzmir'de...
Türkiye'nin yerli uçan arabası AirCar, TEKNOFEST İzmir'de vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi.
Ankara'da bombalı saldırı... Canlı bomba kendini patlattı!
İki terörist Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırıda bulundu.
TEKNOFEST İzmir'de son gün etkinlikleri başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ...
 
5 yıl önce kayboldu... Cinayete kurban gitmiş!
Manisa'da, 5 yıl önce çobanlık yapmak için Uşak'tan kente gelip kaybolan ...
Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu gözaltına alındı!
Canlı yayın yaparken uyuşturucu madde kullandığını itiraf eden Dilan Polat'ın ...
Soyer'den duygusal paylaşım: Hayatımın en özel nikahını kıydım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kızı Duygu Soyer ile Çağan ...
 
9 yeni büyükelçi atandı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 9 başkent için yeni büyükelçilik görevlerini ...
İmamoğlu’ndan Bilal Erdoğan’a yanıt!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini “İstanbul iyi yönetilmedi. Bu adam ...
İzmirli anne nakil bekleyen hastaya umut oldu!
İzmir'de bebeğini 35 haftalıkken dünyaya getirmesinin ardından tümör nedeniyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri