ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2271
    Dolar
  • Euro
    34,8433
    Euro
  • Altın
    2.433,310
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    11/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
20 Nisan 2022 Çarşamba - 12:58

Örnekköy'de kentsel dönüşüm rüzgarı... Soyer'den sert çıkış: Yazıklar olsun...

İzmir'de Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 964 konut ve 54 iş yerini kapsayan 3. ve 4. etabının temel atma töreni yapıldı. İki meclis üyesi tarafından açılan davalara değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Başarılı çalışmalara gölgelemek isteyenler var. Yazıklar olsun. Bu kriz ortamında olağanüstü çözümler üretiyorsunuz. Birileri siyaseten ve şahsen birilerine zarar vermek için kente vereceği zararı umursamıyor. Biz bunlarla vakit kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Örnekköy de kentsel dönüşüm rüzgarı... Soyer den sert çıkış: Yazıklar olsun...

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partililer ve yurttaşlar katıldı. 

"GÖLGELEMEK İSTEYENLER VAR"

Kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle konuştu:

"Bizim için bir bayram günü. Bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Toplam maliyeti 419 milyon lira olan 3 ve 4. etaplarımıza İzmir'e 1018 yeni konut ve 54 işyeri kazandırmış olacağız. Belediyemizin yıllarca ihmal edilen kentsel dönüşüm konusundaki başarılı çalışmaları hakkında yapılan yorumları hayretle izliyorum. Bu çalışmaları gölgeleyen birkaç noktayı dikkatinize sunmak istiyorum. Bu eleştirileri yapanlar ya İzmir'de yaşamıyor ya da gerçeğin duyulmasını istemiyor. Güneş balçıkla sıvanmıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm dairemiz ve İZBETON kentin kentsel dönüşüm macerasında yepyeni bir sayfa açtı. Bu tertemiz sayfada 3 yılda Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli, Güzeltepe ve Örnekköy'de dönüşüme başlattık. 3958 bağımsız birimin yapımı devam ediyor. 3500 bağımsız birim için ise yapım ihalesine hazır hale geldik. Daha arkada binlercesi var. Onu da el birliği ile yapmaya devam edeceğiz. Bunları inşaat sektörünün nefesinin tüketildiği koşullar altında yapıyoruz. Müteahhitlerin teklif dahi veremediği bir dönemde mazeretlerin arkasına sığınmadan yepyeni çözümler üretiyoruz. Ortaklıklar kuruyor, yapı kooperatifleriyle çalışıyoruz. Tarımsal kalkınmada kullandığımız kooperatifçilik modelini, İZTAŞIT ile ulaşımda kullandığımız modeli şimdi kentsel dönüşüm için kullanmaya başlamış oluyoruz."

"BU ÜSLUP NEDEN, ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

TCCD tarafından kendileri hakkında yapılan açıklamaya değinen Soyer şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta İZBAN ortağımız Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları açıklama yapmış. 'Lale Mahallesi İZBAN durağının yer teslimini yapmak için 25 kilometre ötede Katip Çelebi Üniversitesi durağını bekliyoruz. Hizmet yerine laf üreten İBB algı oluşturmaya çalışıyor' demiş. Arada 25 kilometre var. İki mesele arasında hiçbir teknik bağlantı olmaması şöyle dursun Türkiye Cumhuriyeti'nin saygın kurumu, yasal ortağımız bu şehrin büyükşehir belediyesi için böyle bir üslup kullanabilir mi? Neden, anlamak mümkün değil."

"YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

İki meclis üyesi tarafından açılan davalarla ilgili konuşan Soyer sözlerini şöyle tamamladı:

"İki meclis üyemiz, 'Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak', İhalesiz iş görmek', 'İhale kanununa muhalefet', 'Görevi ihmal', 'Görevi kötüye kullanma', 'Usule aykırı işlem tesis etme ve yolsuzluk' suçlamalarıyla İBB Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yöneticileri, İZBETON yöneticileri ve İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi yöneticileri için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş. Yazıklar olsun. Bu kriz ortamında olağanüstü çözümler üretiyorsunuz. Birileri siyaseten ve şahsen birilerine zarar vermek için kente vereceği zararı umursamıyor. Biz bunlarla vakit kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Kimsenin hakkını ranta kurban etmeden, vatandaşlarla müteahhitleri karşı karşıya getirmeden belediyemizin garantörlüğünde şehrimizin depreme dayanıklı yepyepi ve yemyeşil mahallelerini kuruyoruz. Ne ekonomik kriz, artan maliyetler ne de özverili çalışmalara gölge düşürmeye çalışanlar bizi durduramaz. İzmir'de dönüşüm başlamıştır. Yerinde ve adil dönüşüm anlayışıyla devam edecek. Bu dönüşüm ulusal bir dönüşümün de başlangıcı olur, umarım birilerini rahatsız etmeye devam eder. Kentsel dönüşüm vizyonumuzu hayata geçirmemizi sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum." 

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Cihangir Lübiç de projenin ilerleyen dönemde Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki örnek projesi olacağını söyledi. Örnekköy 4. Etap S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Şenol Arslanoğlu da projeyle ilgili bilgi verdi. 

TUGAY: "ÖNEMLİ BİR ADIM ATILIYOR"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise "İzmir'in daha sağlıklı, güvenliği ve çağdaş bir kent kimliği kazanması adına Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer'in sürdürdüğü çalışmaların önemli bir adımı bugün atılıyor. Projenin İzmir'e, Karşıyaka'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

TOPLAM 3 BİN 520 KONUT VE 338 İŞ YERİ

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ikinci etapta çalışmalarını sürdürüyor. Üçüncü etabın yapım çalışmalarını başlatmak üzere 29 Aralık 2020’de Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. ile protokol imzalayan Büyükşehir, bölgede tahliye ve binaların yıkım işlemleri ve altyapı çalışmalarını tamamladı. 13 Aralık 2021’de inşaatların başlaması için alt yüklenici olarak S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. Dördüncü etap için İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON, 7 Ocak 2022’de S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile protokol imzaladı.

Üçüncü etabın tamamlanmasıyla 584 konut ve 27 işyerini daha hak sahiplerine teslim etmiş olacak. Dördüncü etapta ise 380 konut ve 27 iş yeri yapılacak. Yaklaşık altı bin vatandaşın yaşadığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet iş yeri inşa edilmiş olacak.

 
Tatil sezonu öncesi kritik uyarı: Görmeden kiralamayın!
 
CHP'li Salıcı'dan Erdoğan'a İzmir mesajı: O işi uzatmayın yoksa...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatil sezonu öncesi kritik uyarı: Görmeden kiralamayın!
Tatil sezonu öncesi villa ve yazlıklara talep artarken, emlakçılar ise ...
Ferro Türkiye'den Kinder açıklaması!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün Kinder marka ...
İkinci kokain vakası... Akılalmaz görüntüler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim şarkılarını aracında çalan ...
 
Maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının iptali için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, pandemi sürecinde kesilen sokağa ...
Kabus rezidansı... İki mağdur daha var!
Konya’daki rezidansta işkenceye maruz kalan 21 yaşındaki Demet A., avukatı ...
Otomobilini dolandırıcılara kaptırdı!
İzmir'de ikinci el otomobilini satmak isteyen Veli Sönmez (21), dolandırıcıların ...
 
Bakanlıktan Harmandalı'ndaki toplu konut projesine onay!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki ...
Sahte paralarla AVM'de yakalandılar!
İzmir'de bir alışveriş merkezinde sahte parayla alışveriş yapmaya çalışırken ...
Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ertelendi!
Bugün yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 27 Nisan Çarşamba gününe ertelendi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri