ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0475
    Dolar
  • Euro
    48,5020
    Euro
  • Altın
    5.388,560
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/29°
    ADANA
  • ANKARA
    3/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/21°
    IZMIR
  • KONYA
    3/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Merkez Bankası altın alımını durdurdu!
Merkez Bankası altın alımını durdurdu!
ABB'ye 'konser' davasında duruşma tarihi belli oldu
ABB'ye 'konser' davasında duruşma tarihi belli oldu
Nutella Türk fındığı alımlarını durdurdu
Nutella Türk fındığı alımlarını durdurdu
Kartalkaya davasında karar açıklandı
Kartalkaya davasında karar açıklandı
14 Eylül 2020 Pazartesi - 08:39

Oruç Reis geri dönüyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Antalya'ya önceki gece geri dönen Oruç Reis için “Çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir” açıklamasında bulundu.

Oruç Reis geri dönüyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Antalya’ya geri dönerek limana demirlemesi hakkında açıklama yaptı. Bakanlık açıklaması şöyle:

* Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 10 Ağustos'ta Akdeniz Demre-1 lokasyonunda sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlamıştı. Oruç Reis bugüne kadar söz konusu sahada 3 bin 525 km sismik veri toplama işlemini gerçekleştirmiştir.

AYLIK İKMAL VE BAKIM

* Oruç Reis çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir. Aylık periyotlarla ikmal ve bakım için geminin limana dönmesi her zaman gerçekleştirdiği rutin faaliyetidir.

* Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir.

DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Açıklamada, Türkiye'nin Akdeniz'de uluslararası hukuka dayanan arama ve sondaj faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü belirtilirken, Yavuz Sondaj Gemisinin ise halen Selçuklu-1 kuyusunda, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi de Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine devam ettiği hatırlatıldı.

YUNANİSTAN MEMNUN

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis dün yaptığı açıklamada geminin limana dönüşünü memnuniyet verici olarak niteledi. Selanik’te konuşan Mitsotakis, “Oruç Reis’in dönmüş olması pozitif bir ilk adım. Devamının geleceğini umuyorum. Türkiye ile görüşmek istiyoruz ancak provokasyonların olduğu bir ortamda değil” ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANDI?

Yunanistan ile Türkiye’yi karşı karşıya getiren ilk Navtex ilanı Merkel’in araya girmesi ile geri çekilmişti. Atina yönetiminin ‘verilen sözleri’ tutmaması üzerine 10 Ağustos’ta tekrar Navtex ilan edilmişti. Fransa'nın da dahil olduğu gerilimde Oruç Reis’in çalışmaları sırasıyla, 23 Ağustos, 27 Ağustos, 1 Eylül ve 12 Eylül'e kadar uzatılmıştı.

NATO DEVREYE GİRDİ

Gerilimin tırmanması üzerine NATO devreye girmiş ve Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı'nda askeri unsurlar arasında bir toplantı gerçekleştirilmişti.

Toplantı sonrası MSB'nin açıklamasında “Askeri unsurlar arasındaki muhtemel müdahalelerin engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Müteakip toplantının önümüzdeki günlerde icra edilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

ABD'DEN ZİYARET

Son hamle ise ABD'den geldi. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile 3 gün önce bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Pompeo, Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis ile önceki günkü görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada ise diplomasiyi işaret etmiş ve “Türkiye'nin bölgedeki eylemleri bizi derinden endişelendiriyor” yorumunda bulunmuştu.

 
Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı
 
Türkiye 500 milyar doların peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"1 milyon çocuk tarikatların elinde"
Tarikat araştırması nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Prof. Balcı, ...
Gökçeada'da korkutan yangın!
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde meralık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
Uğur Dündar'dan Bilim Kurulu üyelerine tepki!
Duayen gazeteci Uğur Dündar, koronavirüs pandemisiyle ilgili ürpertici ...
 
Ülke genelinde karantina ilan edildi!
İsrail yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle ...
Hakkari'den acı haber: 1 şehit
Hakkari'de sürdürülen 'Yıldırım-2 Cilo Operasyonu'ndan acı haber geldi. ...
57 can kaybı, 1527 yeni vaka
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu ...
 
Atatürkçü Düşünce Derneği: Rahatsızlık Atatürk'ten mi?
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, ...
Miçotakis: Gerginlik giderilirse Erdoğan ile görüşmeye hazırım
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik'teki 'Helexpo Forum' ...
"Taçsız Kral" Metin Oktay, İzmir'de anıldı
Türk futbolunun ve Galatasaray'ın unutulmaz oyuncularından "Taçsız Kral" ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
6 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
7 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
10 Kocaelispor 10 3 2 5 10 14 -4 11
11 Rams Başakşehir 10 2 4 4 11 9 2 10
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri