ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
5 Şubat 2021 Cuma - 17:11

Osman Kavala için yeni karar

Osman Kavala'nın 'casusluk' suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davanın Gezi davası ile birleştirilmesine karar verildi. İstinaftan bozulan Gezi Davası 21 Mayıs’ta görülecek. Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Osman Kavala için yeni karar

Osman Kavala’nın, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “casusluk” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dosyanın İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Gezi Davası ile birleştirilmesine karar veren mahkeme Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Birleştirme kararı verilen Gezi Davası 21 Mayıs 2021'de saat 10.00'da 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

GEZİ’DEN BERAAT ‘CASUSLUK’TAN TUTUKLAMA
Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada yargılanmış ve beraat etmişti. Kavala'nın tahliyesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında başka bir soruşturma olduğu gerekçesiyle itiraz edilmişti. Osman Kavala cezaevinden çıkamadan FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.
Kavala ve hakkında yakalama kararı bulunan CIA eski danışmanı Henri Barkey hakkında ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme' suçlarından iddianame düzenlenmiş ve sanıkların ağırlaştırılmış müebbet ve 20’şer yıl hapis ile cezalandırılması talep edilmişti.
İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2. celsesi görülen duruşmada tutuklu sanık Osman Kavala tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile hazır edilirken, firari sanık Henri Barkey gelmedi. Duruşmayı bazı ülkelerin Büyükelçi ve Başkonlosları ile temsilcileri de izledi.

LEYLA ALANTON TANIK OLARAK DİNLENDİ
Geçtiğimiz celse tanık Cem Fadıl Bozkurt ifadesinde, İshak Alaton’un darbe girişimini 1 hafta önceden Henri Barkey’den öğrendiğini bildiğini söylemişti. Tanık ifadesinde, Osman Kavala’nın da İshak Alaton ile yakın ilişkisi olduğunu söylemişti. Tanığın bu beyanları üzerine İshak Alaton'un kızı iş insanı Leyla Alaton duruşmada tanık olarak dinlendi.
Leyla Alaton davada yargılanan sanıkları tanıdığını söyleyerek “Osman Kavala babamın sevdiği biriydi. Benim bu vakıf ile ilişkim yoktur. Ben daha çok kadınlarla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla ilgileniyorum” şeklinde konuştu.
Osman Kavala'nın avukatının, “Osman Kavala ile Henri Barkey arasında nasıl bir ilişki vardı? Beraber gördünüz mü?” sorusu üzerine Alaton, “İkisi de ayrı ayrı babamın gördüğü genç insanlardı. İkisini hiç bir arada görmedim. İkisiyle de samimiyetim yoktur” yanıtını verdi. Alaton, ifadesinin ardından avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

AMAÇ SUÇLU OLDUĞUM ALGISINI CANLI TUTUTMAK
Tutuklu sanık Osman Kavala ise üzerine atılı kurgulanmış suçlardan dolayı uzun süredir tutuklu olduğunu söyleyerek “Gezi Davası'nda beraat kararı verilmesinden birkaç saat sonra 15 Temmuz'a destek vermek suçlamasıyla yeniden tutuklandım. Suçlamalara delil olacak somut dayanak olmadığından iddia makamı kurgusal suçlamalarda bulunmuştur. Amaçlanan suçlu olduğum algısının canlı tutulması için tutukluluk halimin kesintisiz devam etmesidir “ şeklinde konuştu.
Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dava konusu dosya ile İstinaf'tan bozulan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan Gezi davası doyasının arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.
20ŞER YIL HAPİS TALEP EDİLMİŞTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Osman Kavala ve hakkında yakalama kararı bulunan firari eski CIA danışmanı Henri Barkey’in FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde oluşturduğu yapılanmayla gerçekleştirme teşebbüsünde bulunduğu darbe girişimi sürecinde de rol aldıkları aktarılmıştı.
Sanıkların, devletin güvenliği veya iç dış siyasal yararlar bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiklerine dair bulgulara erişildiği ifade edilen iddianamede, tutuklu sanık Osman Kavala ve Henri Barkey’in, ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, ‘devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçundan da 20’şer yıla kadar hapsi cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

 
Çam: İzmir'de daha coşkuluyuz
 
CHP'li Bakan'dan flaş Boğaziçi çıkışı: İzmirli iş insanları kafasını kuma gömdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çam: İzmir'de daha coşkuluyuz
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Bizler ...
10 milyon liralık borç ödendi, belediye kara geçti
TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun başkanı olduğu Tunceli Belediyesi, kayyım ...
Esnaf Kılıçdaroğlu'na dert yandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara İskitler'de esnaf ile buluştu. ...
 
Özdağ’a saldıranlar hakkında istenen ceza belli oldu
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırı ...
AK Parti'den Vatan Partisi ve Perinçek açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "AK Parti ile Vatan Partisi'nin ...
Pehlivan: Bir tek personeli bile işten çıkarmadık
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, CHP İzmir il yönetiminin ...
 
HDP'li Bilgen'den AK Parti'ye yeşil ışık!
Tutuklu bulunan HDP’li Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, AK Parti ...
Kılıçdaroğlu’na 100 bin liralık manevi tazminat cezası
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tank- Palet Fabrikası’yla ilgili ...
AK Parti İzmir Kadın Kolları'nda kongre heyecanı
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, İl Kadın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri