ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
16 Şubat 2022 Çarşamba - 16:57

Otel ekipmanları fuarı İzmir'de başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen HORECA Fair-3. Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Terra Madre Gastronomi Fuarı'nın 2022 yılında İtalya dışında ilk kez İzmir'de düzenleneceğini hatırlatarak “Kentin ekonomisini ve ihracatını büyüterek İzmir'i ülkemizin yüz akı olarak dünya ile buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Otel ekipmanları fuarı İzmir de başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in fuarlar kenti İzmir vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, her sektörden fuara sev sahipliği yapmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde GL Platform Fuarcılık tarafından 16-19 Şubat tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenen HORECA Fair- 3. Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı törenle açıldı. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Turgay Bucak, aşçılar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, üreticiler ve yurttaşlar katıldı.



Özuslu: “Değerlerimizi hak ettiği itibara ulaştıracağız”
Mustafa Özuslu, “HORECA'nın, önceki yıllarda olduğu gibi İzmir ve bölge turizmine büyük katkılar sunacağına yürekten inanıyoruz. 2020 yılında  HORECA Fuarı'nda sadece dört günde 2,5 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleşmiştir. Umuyorum ki ülkemiz, bölgemiz ve İzmir ekonomisine böyle değerli katkı sunan HORECA'da, bu yıl da bu rakamların ötesine geçeceğiz” diye konuştu. 2022 yılında;  91.İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak bugüne kadar sadece İtalya'da yapılan Terra Madre'nin ilk kez Terra Madre Anadolu İzmir 2022 olarak İzmir'de düzenleneceğini hatırlatan Özuslu, “HORECA fuarını, tüm katkılarının yanında Terra Madre zincirinin bir parçası olarak görüyoruz. Başkanımız Tunç Soyer önderliğinde var gücümüzle çalışıyoruz. Anadolu'nun gastronomi kültüründen dünyanın yeterince haberi bulunmuyor. Terra Madre Anadolu İzmir 2022, kültürümüzü dünyaya tanıtabilme ve anlatabilme açısından en büyük şansımız. Bereketli toprakların, eşsiz coğrafyanın mutfağına yeni pazarlar kazandıracak, değerlerimizi hak ettiği itibara ulaştıracağız. Kentin ekonomisini ve ihracatını büyüterek İzmir'i ülkemizin yüz akı olarak dünya ile buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.  



Köşger: “İzmir eşittir fuarlar şehri”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in fuarlarla özdeşleştiğini belirterek, "İzmir'e özgü diyorum çünkü İzmir eşittir fuarlar. İzmir her alanda iddiası olan bir şehir. Ticaret, sanayi, tarım ve turizmde iddiası olan bir şehirdir. En önemli unsurlarından birisi de fuar. Gastronomi turizmi de turizmin gelişmesi için çok önemli. Türkiye çok zengin bir coğrafya, birçok kültürün birleştiği coğrafya. Bu coğrafyanın en önemli özelliklerinden biri de Ege mutfağı. Ana unsuru zeytinyağı olan bir mutfak. Bu mutfağı sunabilmemiz için onun ekipmanlarının da en güzel şekilde sunulması lazım. Bu da HORECA fuarının önemini ortaya koyuyor" dedi.  

Bağlıkaya: “Eskisinden daha büyük heyecanla katılıyoruz”
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “HORECA fuarında yeni dönemin en umut veren sektörünün turizm olduğu Travel Turkey İzmir Fuarı'nda olduğu gibi burada da kanıtlanıyor. Normalleşme ile fuar kongre ve benzeri etkinlikler kaldığı yerden devam ediyor. Eskisinden daha büyük heyecanla fuarlara, kongrelere katılıyoruz. Fuarlar kenti İzmir'in fuarcılık ve turizmde mesafe kat etmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özgener: “Bilgi alışverişinde önemli bir buluşma olacak”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise şöyle konuştu: “Kısa zamanda kentimizin önde gelen fuarlarından biri olan HORECA'dayız. Bu fuar, arz ve talebin yanı sıra bilgi alışverişinin de önemli bir buluşma noktası olacak. İzmir Ticaret Odası olarak HORECA'yı düzenlenmeye başladığından bu yana destekliyoruz."

 
İzmir'de ikiz kardeşlere acı veda!
 
271 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fakir Baykurt Roman Ödülü için geri sayım devam ediyor!
Çiğli Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün ...
Bülent Ecevit Parkı yenileniyor!
Kuşadası Belediyesi kentteki yeşil alanları artırmak amacıyla park yapım ...
Büyükşehir, tıbbi atıkları modern yöntemlerle bertaraf ediyor!
Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesisleri arasında yer alan Muğla Büyükşehir ...
 
Dikili'den parlayan tarih!
Doğası ve deniziyle İzmir'in cennet köşelerinden Dikili'de tarihe ışık ...
Barış İçin Belediye Buluşmaları Foça'da!
Ege Barış ve İletişim Derneğinin hazırladığı “Barış İçin Belediye Buluşmaları ...
İzmir İktisat Kongresi’nin 99. yılı etkinliklerle anılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ...
 
Büyükşehir'den 612 milyon TL'lik yatırım!
Kentin geçen yıl karşı karşıya kaldığı afetin ardından, İzmir Büyükşehir ...
Bayraklı’da israf değil, iyilik büyüdü!
Sosyal yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, Gıda ...
Kuşadası'nda yalnızlar partisi!
Kuşadası, renkli görüntülere sahne olan 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamalarının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri