ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
10 Şubat 2021 Çarşamba - 09:51

Otizmli çocukların tekvando heyecanı

İzmir'deki bir spor kulübünde verilen tekvando eğitimiyle otizmli çocukların motor becerileri gelişiyor. Spor sayesinde öğrencilerin büyük gelişim yaşandığını söyleyen antrenör Ahmet Bereket, "Buraya gelirken çok heyecanlanıyorlar, çok mutlu oluyorlar. Gelişimlerini gözle görüyoruz. İletişim kuramayan bir öğrencimiz, kırmızı- siyah kuşak oldu ve yarışmalara girecek, seviyeye geldi" dedi.

Otizmli çocukların tekvando heyecanı

Karabağlar ilçesinde kick boks ve tekvando alanında eğitim veren bir spor kulübü, otizmli çocuklara yönelik sosyal sorumluluk faaliyeti yürütüyor. 15 çocuğa eğitim veren kulüp, tekvandoyla çocukların komut ve motor becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu sayede öğrenciler komut algılama, iletişim kurma, toplu halde hareket etme gibi pek çok beceri kazanıyor. Ayrıca tekvando dalında profesyonel olarak gelişiyor.

‘ONLARA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Projenin uzun süredir uygulandığını anlatan antrenör Ahmet Bereket, "Zor bir proje olduğunu düşünüyorum. Çünkü otizmin seviyeleri farklı ancak bizim mevcut şartlarda hepsini tek tek çalıştırma imkanımız olmuyor. Normal şartlarda her otizmli çocuğumuza bir antrenör görevlendirilmesi gerekiyor ancak biz bunu gönüllü bir faaliyet olarak icra ettiğimiz için yardımcı antrenörümüzle birlikte 15 otizmli çocuğa destek olmaya çalışıyoruz. Otizm, maalesef ülkemizin acı gerçeklerinden biri. Şu an 550 binin üzerinde otizmli gencimiz var. Eğer 5 yaşına kadar otizmli oldukları fark edilirse, bu çocukları geleceğe daha iyi hazırlayabiliyoruz" dedi.
'YARIŞMALARA GİRECEK SEVİYEYE GELDİ'
Eğitimin çocukların sosyal yaşantısına büyük faydası olduğunu ifade eden Bereket, "Amacımız çocukların temel motor becerilerini geliştirmek, komutlara uyum sağlatmak, toplu halde hareket etmeyi öğretmek. Çocuklar toplu olarak bir arada hareket etmeyi öğrendiler. Şu an içlerinde kırmızı-siyah kuşak seviyesinde olanlar var. Öğrencilerimizden biri kendini ifade edemiyordu. Toplum içinde hareket edemez haldeydi. 3 yıllık çalışmanın neticesinde şu an yarışmalara girecek seviyede ilerledi ve kendini iyi ifade ediyor. Otizmin en büyük belirtilerinden biri, tepki vermemek. Toplu olarak hareket etmezler, kendi kuralları vardır. Bizlerin hep beraber onlara yardımcı olması lazım" diye konuştu.
'SPORTİF AKTİVİTELER, OTİZMLİ ÇOCUKLARDA ÖZEL EĞİTİMLE VERİLDİĞİNDE FAYDALI'
Uzman Psikolog Sıla Salantur da sportif aktivitelerin otizmli çocuklarda özel eğitimle eş zamanlı olarak verildiğinde faydalı olduğunu ve sosyal yaşantıyı desteklediğini bildirdi. Salantur, "Spor faaliyetlerinin çocukların duygusal gelişimi üzerindeki etkileri yadsınamaz. Ancak dil, motor, sosyal becerilerini geliştirmek, özel gereksinimli bireyin kendi kendine yetebilmesini sağlamak ve akranlarıyla aynı anda öğrenebilme durumlarına göre eğitim programlarıyla eksikliklerini tamamlayabilmelerini sağlamak adına ebeveynlerin özel eğitim merkezlerinden destek alması oldukça kritik bir öneme sahiptir" dedi.
Kulüpte eğitim alan 11 yaşındaki Ege'nin annesi Güler Atanaz, "Yaklaşık 6 yıldır Ege burada eğitim alıyor. Tekvandonun çok büyük bir faydası oldu. Kendi akranlarıyla iletişim kurabiliyor, kendini anlatabiliyor. Burada antrenman yapmaya başladığından beri, Ege kuralları öğrendi. Şu an kırmızı- siyah kuşaktayız. Siyah kuşağa geçmek için 15 yaşını bekliyoruz. Buraya gelirken çok mutlu oluyor. İyi ki bu spora yönelmişiz" diye konuştu.
‘TOPLUM İÇİNDE YAŞAMAYI ÖĞRENİYORLAR’
Eğitim alan öğrencilerden 8 yaşındaki Ada'nın annesi Deniz Çalışkan da "Ada tekvandoda henüz başlangıç seviyesinde. Bizler veliler olarak çocuklarımıza sürekli farklı aktiviteler yaptırmak durumundayız. Ada buraya gelirken çok mutlu oluyor. Burada kendini çok rahat ifade ediyor ve bize ihtiyaç duymuyor. Toplum içinde yaşamayı öğreniyorlar" dedi.

 
Gerici İskilipli Atıf hayranı Halil İbrahim Aşgın'dan yeni icraat!
 
Karaburun'da 130 yıllık cami yıkılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bir el FETÖ ile mücadele edenlerden rövanş alıyor"
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugün çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Emekli ...
Umudunu yitirenler rekor kırdı
İş bulma umudunu yitirenlerin sayısı son bir yılda 2.2 kat artış gösterdi. ...
Monolit gizemi çözüldü!
Şanlıurfa’da geçen Cuma günü kentin simgelerinden Göbeklitepe Ören Yeri ...
 
Koronavirüse 98 can daha
Sağlık Bakanlığı'nın 9 Şubat gününe ilişkin paylaştığı koronavirüs verilerine ...
İzmir'e fırtına uyarısı! ÇATI UÇMASI, AĞAÇ DEVRİLMESİ...
İzmir Valiliği, kentte yarın sabaha kadar sürmesi beklenen fırtınaya karşı ...
Soma Katliamı sanıklarının hepsine tahliye
Soma Katliamı davasına bakan Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin heyeti değişti ...
 
Ebubekir Sofuoğlu hakkında "halkın bir kesimini aşağılamak" suçlamasıyla dava açıldı
Üniversite gençliğini 'fuhuş'la itham sözleri büyük tepkiye neden olan ...
İZMİR'DEN ÇIPLAK ARAMA TEPKİSİ... O POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU...
İzmir'de 5 Şubat'taki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eyleminde, ...
CHP'li meclis üyesi intihar etti
Kartepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tugay Adak'ın (28) intihar ederek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri