ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3257
    Dolar
  • Euro
    35,0767
    Euro
  • Altın
    2.306,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
17 Ocak 2023 Salı - 12:21

Öykü Arin'in mücadelesi kitap oldu...

"Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyasıyla kök hücre bağışı konusunda toplumsal bilinç oluşmasına katkı sağlayan 8 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'nın mücadelesi, annesinin hazırladığı kitapla benzer mücadeleleri veren insanlara rehber olacak. Tedavi sürecine destek verenlerin de katkısıyla 5 yıllık mücadelelerini kitaplaştıran anne Eylem Şen Yazıcı, "Bizim gibi çocuklara ve sağlık problemleriyle baş etmeye çalışan insanlara umut versin istiyoruz" dedi.

Öykü Arin in mücadelesi kitap oldu...

İzmir'de 5 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin için ülke geneline ve yurt dışına yayılan "Öykü Arin'e Umut Ol" adı verilen bir kampanya başlatıldı. Tedavi için 2019 yılında Antalya'ya giden Öykü Arin'e özel bir hastanede annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu kemik ilik nakledildi. İliğin uyum sağlamaması üzerine Öykü'ye 2 ay sonra babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı.

Tetkiklerde babasından nakledilen iliğin yüzde 98,5 tuttuğunun belirlenmesinin ardından bir süre daha Antalya'da kontrol altında tutulan Öykü Arin, İzmir'e döndü. Taburcu edilmesinin ardından uzun süre evde kalarak herhangi bir enfeksiyon kapmamaya özen gösteren Öykü Arin, tedbirler kapsamında okuluna devam ediyor. Kötü günleri geride bırakan Yazıcı ailesi, Öykü Arin'in mücadelesini ve kök hücre bağışının önemini anlatmak üzere kitap hazırladı.

Anne Eylem Şen Yazıcı'nın hazırladığı ve mücadeleye katkı sağlayan çok sayıda kişinin katkı koyduğu kitapta Öykü Arin'in doktorları, öğretmenleri, arkadaşları ve akrabalarının yazılarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışı kampanyalarının örgütlenme detaylarına da yer veriliyor. Yazıcı, yaşadıkları süreçte kampanyaya katılan, yardımlarına koşan herkesle umudun öyküsünü yaratan kocaman bir aile haline geldiklerini söyledi.

Kitap için arkadaş ve yakınlarıyla çevrimiçi söyleşiler yaparak 3 sene çalıştıklarını ifade eden Yazıcı, kitabın kendi yazdığı "Umudun öyküsü" yazısıyla başladığını, bütün sürecin başından sonuna kadar anlatıldığını belirtti.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum temsilcisinin yazılarını kitapta topladıklarını söyleyen Yazıcı, Öykü'nün hastanede ve evde yaptığı resimlerin yer aldığı kitabın Öykü'nün terapisti tarafından da incelendiğini dile getirdi.

"Toplumsal hafızaya kaydedilmesini istiyoruz"

Mücadelelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Yazıcı, kitap ile ulaşmak istedikleri hedeflerini şu şekilde anlattı:

"Türkiye'nin hangi kesiminden olursa olsun kampanyayı birlikte yürüttük. Türkiye'nin bütün camilerinden fetva verildi, 'kök hücre bağışı yapın' diye. Cemevlerinde ve birçok sendikada kampanya yapıldı. Avrupa'da devam etti. Bunların toplumsal hafızaya kaydedilmesini istiyoruz bu belgesel kitapla, kimse unutmasın. Bizim gibi çocuklara ve sağlık problemleriyle baş etmeye çalışan insanlara umut versin istiyoruz. Nasıl mücadele ettik, neler yaptık, deneyimlerimizi başkalarına taşıyalım istedik. Sanatla, sevgiyle, umutla, şarkıyla, resimle, dostlarla nasıl bir çocuk ve bütün çocuklar için mücadele ettiğimizi anlattık.

'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyası başladığında Türkiye'deki donör sayısı çok azdı ve bir ayda 100 bin insana ulaştık. Yüzlerce eşleşme haberi aldık. İlik nakli konusunda toplumdaki bilinç çok iyi değildi. Bu kampanya toplumsal bilinç yarattı. Hala insanlar mesaj atıyor, 'Öykü Arin için donör olmuştum, başka biri ile eşleştim, onun için nakil süreci başladı' diyor ve çok mutlu oluyoruz. Bu tür sağlık problemleri ile mücadele eden çocuklar, yetişkinler kolaylıkla tedavi olabilirler eğer doğru donörle karşılaşabilirlerse. Bu kitap bize şunu yeniden hatırlatma imkanı verdi; 'Donör olun, umut olun, kiminle eşleşirseniz eşleşin vazgeçmeyin'. Bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz, bundan daha güzel bir şey var mı?"

 

 

 
Göztepe'den Epureanu atağı!
 
Altay'da Arda'ya 4 talip!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaç konut satıldı... En çok hangi ilçe tercih edildi?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İzmir’de konut satışları ...
Mahkemeden flaş Paşalimanı Koyu kararı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alan, dünyaca ünlü Paşalimanı Koyu'ndaki ...
Devlet Bahçeli: Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında ...
 
İzmir'de 4 günde 142 deprem!
İzmir'de depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi ...
Netflix Türkiye'den büyük zam!
Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, 2023 yılına hızlı başladı. ...
Delirten hastalık yüzünden 28 dişini çektirdi!
Fransa'da yaşayan Mustafa Güney (64), halk arasında 'delirten hastalık' ...
 
İnce bağırsak sağlığına dikkat
Uzm Dr. Sevilay Karaduman ‘Sabah uyandığımda dümdüz bir karnım var, ama ...
Gençlerden ‘akıllı’ ofis
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), liselilerin bilimsel çalışmalar yapmasını ...
Hamile eşini öldürüp intihar etti!
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde hamile eşini silahla başından vurarak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri