ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5598
    Dolar
  • Euro
    34,8967
    Euro
  • Altın
    2.433,330
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/31°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 10:38

Özel Medicana ile ilgili şok iddia: 2 BİN 500 LİRA İÇİN BABAMI ÖLDÜRDÜLER!

Konak sınırlarında kalan, Özel Medicana International İzmir Hastanesi'nde anjiyo olan hasta, 3 gün sonra yaşamını yitirdi. Aile, gerekli tedavinin yapılmadığını ve zamanında müdahale edilmediğini öne sürdü. Gereksiz yere yapılan anjiyo nedeniyle babasının öldüğünü savunan Av. Gülşah Karataş, “2 bin 500 lira daha fazla alabilmek için babamı öldürdünüz" diyerek Özel Medicana Hastanesi'ne tepki gösterdi.

Özel Medicana ile ilgili şok iddia: 2 BİN 500 LİRA İÇİN BABAMI ÖLDÜRDÜLER!

Evrensel'in haberine göre, Konak’ta bulunan Özel Medicana International İzmir Hastanesi'nde 24 Haziran’da anjiyo olan 56 yaşındaki Abidin Karataş, beyninde yaşanan bir sorundan dolayı operasyondan 3 gün sonra yaşamını yitirdi. Gerekli tedavinin yapılmadığını ve zamanında müdahale edilmediğini iddia eden Karataş ailesi, ölümde hastane yönetimi ve doktorların kusuru olduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili konuşan Abidin Karataş’ın kızı ve avukatı Gülşah Karataş, ölümde sorumluluğu olan herkesin cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Abidin Karataş’ı 22 Haziran gecesi Medicana’nın aciline götürdüğünü söyleyen Av. Karataş, “Göğüs ağrısı vardı, kan tahlilleri, MR, tomografi, EKG… Hepsi temiz çıktı. 23 Haziran’da kardiyolojiden sıra aldık. Holter ve EFOR’a bakıldı ve doktor yine gayet sağlıklı olduğunu, kontrol amaçlı anjiyo yapacağını söyledi” dedi.

Babasının 24 Haziran’da anjiyoya alındığını söyleyen Av. Karataş, saat 11.00’de yapılması planlanan anjiyonun 16.20’de başladığını ifade etti: “12 saat aç kalması söylenmişti. Uzun süre aç kalınca doktora gerekirse erteleyelim dedik. Önlemlerin alındığı söylendi ve anjiyo yapıldı. 30-40 dakika sürmesi gereken işlem daha uzun sürdü. Doktor stent takıldığını ve babamın '10 yıl gençleştiğini' söyledi. Bir süre sonra doktorlar yeniden içeri girdi. Babamın bağırma sesi geliyordu; ‘Başım, ölüyorum’ şeklinde. Korkulacak bir şey olmadığı söyleyerek beyin tomografisine aldılar. Tomografinin de temiz çıktığı söylendi."

"NÖROLOG YA DA BEYİN CERRAHI YOKTU"

Birkaç saat sonra anjiyo yapan doktorun hastaneye geri gelerek beyin MR’ı istediğini söyleyen Karataş, “Babam o sırada solunum cihazına bağlıydı. MR için evrak imzalatılmak istendi ama üzerinde işlem yazmıyordu, ‘Doktor işlem kısmını dolduracak’ dediler” dedi.

Doktorun MR sonrası kendilerine “Beyninde bir sıkıntı var, nörolog ile telefon üzerinden konuştuk. Beyninde pıhtı, plak, beyin kanaması olabilir” dediğini anlatan Av. Karataş, o sırada hastanede nörolog ya da beyin cerrahı olmadığını söyledi.

Nörolog ayarlanması talebini iletmek için uzun süre hastane yönetimine ulaşmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyleyen Av. Karataş, dışarıdan doktor getirtebileceklerini söylediklerinde ise bu talebin karşılanmadığını ifade etti.

Müdahale edilmemesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Av. Karataş, babası entübe olduktan 11 saat sonra hastaneye gelen nöroloğun ise kendilerine beyinde kanama, pıhtı ya da plak olmadığını, anjiyo için verilen sıvı nedeniyle tüm beyin damarlarının kanadığını söylediğini ifade etti.

"2 BİN 500 LİRA İÇİN BABAMI ÖLDÜRDÜLER"

Gereksiz yere yapılan anjiyo nedeniyle babasının öldüğünü savunan Av. Karataş, “2 bin 500 lira daha fazla alabilmek için babamı öldürdünüz. Ölümü sonrası adli vaka diyerek otopsi istediler. Ama babam muayene hastası olarak girdi, adli vaka değildi. Ayrıca ölüm nedeninin beyin kanaması olduğu bize sözlü olarak söylense de yazılı evrak istediğimizde bu da verilmedi” dedi. 

Babası Abidin Karataş’ın sağlıklı bir şekilde girdiği hastanede hayatını kaybettiğini hatırlatan Av. Karataş, “Hastane ticari olarak bakıyor hastaya. Devlet hastanesinden sıra bulabilseydik özeli tercih etmezdik ama mecbur kaldık. Bu da babamın hayatına mal oldu. Hem hastane yönetimi hem de doktorlardan şikayetçiyiz” diye konuştu.

Karataş ailesinin iddialarını sorduğumuz Medicana International İzmir Hastanesi ise bir ihmal olmadığını savunarak savcılığa intikal eden olaya ilişkin daha fazla bilgi vermeyeceklerini belirtti.

 
İzmir'de iki avukat arasında taciz davası!
 
CHP'li Beko'dan kağıt işçileri için meclis araştırması talebi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özelci 4 Temmuz 2022 Pazartesi 14:47

ÖZele gidersen aklına başına gelir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de iki avukat arasında taciz davası!
İzmirli avukat Ersin Sel’i telefonda tehdit ederek hakarette bulunan, ...
Seferihisar'da lavanta ve ekinezya hasadı
İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde yedincisi bu yıl düzenlenen lavanta şenliği ...
İzmirliler dikkat... Kavurucu sıcaklar kapıya dayandı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İzmir'i yeni haftada sıcak ...
 
Sosyal medyada ''inşallah'' kavgası!
Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, benzin fiyatlarının ...
Ukrayna talep etti, Türkiye el koydu!
Ukrayna-Rusya savaşı ile ortaya çıkan tahıl krizi devam ediyor. Türkiye, ...
Rusya duyurdu: ‘Son kale’ ele geçirildi
Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dikkat çeken ...
 
Ümit Özdağ’dan dikkat çeken Yunanistan çağrısı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidara Yunanistan'la ilgili ...
Seferihisar Sivas katliamını unutmadı
Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Alevi Kültür Derneği işbirliği ile ...
FETÖ elebaşının durumu ağır iddiası!
Odatv'nin haberine göre, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in hastalığı ilerledi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri