ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
4 Mayıs 2019 Cumartesi - 14:08

Özel çocuklar organik tarım yapacak

İzmir'in Narlıdere ilçesinde zihinsel engeli olan ve otizm sendromu bulunan gençler organik tarım faaliyetlerine katılacak. Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi tarafından hazırlanan projenin Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilirken, çocuklar ağaç ev atölyelerinde kurslara katılacak ve en az 10 engelli genç merkezde istihdam edilecek.

Özel çocuklar organik tarım yapacak

Narlıdere Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahilevleri'ndeki 8 bin metrekare alan içinde kurulan Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi, temmuz ayından itibaren faaliyete geçecek. Her biri 40'ar metrekare büyüklüğündeki 6 ağaç evden yapılmış atölyede kurslara katılan zihinsel engelli ve otizmli çocuklar, organik tarım faaliyetinde bulunacak. Ürettikleri ürünleri sergileyecek olan çocuklar hem satıştan gelir elde edecek hem de yaşam merkezindeki kafede istihdam edilecek.

TEMMUZ AYINDA FAALİYETE GEÇECEK

Proje sahibi olduklarını belirten Narlıdere Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Besim Toker, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi destekleri ile kurulacak merkezde tamamı ağaç evlerden oluşan 6 atölye, 1 amfi tiyatro, 1 satış büfesi, 1 kafeterya ve evcil hayvan barınakları bulunacağını söyledi. Merkezde, organik tarım ve ekoterapi faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirten Toker, farkındalık yaratmak için merkezin okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin ziyaretine açık olacağını dile getirerek şunları anlattı: "Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi projemiz geçen yıl İzmir Kalkınma Ajansı'ndan onay alan tek sivil toplum projesi oldu. Engelli çocukların sağlıklı beslenmeleri, doğayla iç içe olmaları, çalışmaları ve tarımsal üretime katılmaları hedefleniyor. En az 10 engelli çocuk çalışacak. 100 metrekare büyüklüğünde kafeterya olacak. Çocuklar evcil hayvanlarla birlikte zaman geçirebilecek. Örneğin keçi sütü, peynir, turşu, yoğurt, yumurta ve taze sebzeler satılacak. Projenin tahminen temmuz ayında faaliyete geçmesini bekliyoruz. İzmir'de normal gelişim gösteren ilk ve ortaokul öğrencileri de gelip birlikte faaliyetlere katılacak. Hem eğitimde bütünleştirme modeli uygulanacak hem de farkındalık yaratılacak. Yurt genelinde çocuklarımızın görmesi gereken ilk 10 yerden biri olmasını istiyoruz."

PROJE ORTAĞI KÖY KOOP

İzmir Kalkınma Ajansı ile 3 Aralık 2018 tarihinde imzalanan sözleşme ile yürürlüğe giren Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi projesine en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer öncülüğünde İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Köy Koop'un verdiğini söyleyen Besim Toker, sözlerine şöyle devam etti: "Neptün Soyer, projemize başından beri sahip çıkıyor. Kısa zaman içinde onlarla proje ortaklığı sözleşmesi imzalayacağız. Köy Koop projenin ortağı olacak. Böylece Avrupa'nın en modern engelli ve ekolojik yaşam kampüsü projemiz daha da güçlenmiş oldu. Biz eğitimciyiz, engelli çocuklarla yıllardır çalışıyoruz. Ama ekoterapi, organik tarım nasıl yapılır, ağaç nasıl dikilir, hayvan bakımı nasıl yapılır bilmediğimiz için bizi yönlendirecek profesyonel ekibe ihtiyacımız vardı. Neptün Hanım imdadımıza yetişti. Önümüzdeki süreçte bir hayırseverin katkısıyla, aynı araziye bir eğitim merkezi yapılacak. Burada 14 suit oda var. Odalarda uluslararası engelli turizmine destek amacıyla engelli bireyler ve ailelerinden oluşan 40 kişinin konaklamasını hedefliyoruz. Gündüz saatlerinde çocuklar özel eğitim desteği alıp faaliyetlere katılırken aileleri için de geziler düzenleyeceğiz. Dünyada bunun örneği yok. Engelli çocuklarımıza, ekolojiye duyarlılığı ve desteklerinden dolayı Neptün Soyer'e şükranlarımızı sunarız."

 
İzmir'de koşamayanlar için koşma günü
 
ABD'den S-400 açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liselilerin dijital klavuzu ödül getirdi
İzmir'de lise öğrencileri tarafından geliştirilen Türk Dil Kurumu (TDK) ...
Festivalde Zara coşkusu
22. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında şehir ...
İzmirli Arda dünya şampiyonu
Antalya'da düzenlenen 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda altın ...
 
Urla'ya enginar bereketi
Urla'da beşincisi bu yıl gerçekleşen Uluslararası Urla Enginar Festivali ...
Ödemiş'te Helvuç Bayramı coşkusu
Ödemiş Belediyesi geleneklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması ...
Urla'da enginar izdihamı
İzmir'de 5'incisi bu yıl düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin ...
 
''İnsan ünlü olmak için oyunculuk yapmaz''
11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ‘Yazmak ve Oynamak Arasında’ konulu söyleşide ...
İcralık olan Yavuz Bingöl villasını satacak!
Öykü Gürman kendisine 200 bin lira boşanma tazminatı ödemeyen eski eşi ...
Enginar festivaline TED Bandosu damgası
Urla’daki 5. Uluslararası Enginar Festivali’ne TED Koleji’nin bando takımı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri