ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9373
    Dolar
  • Euro
    51,9944
    Euro
  • Altın
    7.426,520
    Altın
  • Bist-100
    13.718,00
    Bist-100
  • ADANA
    5/16°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/7°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/8°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    0/12°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/4°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
AK Partili İnan: 'Erdoğan'ın 2028 adaylığı için tüm barikatları yıkacağız'
AK Partili İnan: "Erdoğan'ın 2028 adaylığı için tüm barikatları yıkacağız"
Metehan Baltacı ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında olduğu 34 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Metehan Baltacı ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında olduğu 34 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Özgür Çelik'ten 'Aziz İhsan Aktaş' davası tepkisi:  'Çürük, içi boş ve utançla anılacak bir dava'
Özgür Çelik'ten 'Aziz İhsan Aktaş' davası tepkisi: 'Çürük, içi boş ve utançla anılacak bir dava'
Murat Emir'den ihraçlara açıklama: 'İktidarın CHP'de bir tartışma yaratma çabası'
Murat Emir'den ihraçlara açıklama: 'İktidarın CHP'de bir tartışma yaratma çabası'
25 Ağustos 2025 Pazartesi - 19:11

Özgür Özel'den Buca'da tutuklu başkanlara ziyaret!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Buca Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan, partisinin İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mehmet Murat Çalık ve diğer partilileri ziyaret etti.

Özgür Özel den Buca da tutuklu başkanlara ziyaret!

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Özel, cezaevi şartlarına ilişkin tutuklulardan herhangi bir şikayet almadıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız cezaevi yönetimi ve çalışanlarına memnuniyetlerini ifade etti." dedi.

Özel, kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve beraberindekiler hakkında İzmir'de açılan davalarla ilgili şunları kaydetti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gibi bir soruşturma yürütülürse ki onu bir düşman hukuku olarak görüyoruz. Onun gibi mukabele ederiz ancak 'tutuksuz yargılamanın yapıldığı, delillerin hızla toplandığı, iddianamenin hızla yazıldığı adil bir yargılama süreci olursa ona göre cevabımızı veririz' dedik. İzmir'de kasım ayına kalan iki dava var, bu davalarda hiç tutuklu yok. Tutuklu olanların hepsini tensiple tutuksuz yargılamaya çevirdiler iddianamenin kabulüyle beraber. Ben buna ne söyleyeceğim? Şimdi bizi niye yargılıyorsunuz? Niye mahkeme açıldı? Bunlara bir laf söyleyecek halimiz yok. Hiçbir arkadaşımız da demiyor. Diyorlar ki arkadaşlarımız 'O davalarda tutuksuz yargılanıyoruz. Kendimizi ve masumiyetimizi, suçsuzluğumuzu orada ifade edeceğiz.' Biz de o davaları dikkatle takip edeceğiz ama kasım ayına kadar tutukluluk olsaydı burada isyan ederdik."

Kooperatif davalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Özel, kooperatifçiliğin bir suç olmadığını, inşaat maliyetlerindeki on katlık artışın İzmir'deki kooperatiflerin ilerlemesini yavaşlattığını savundu.

Özel, yaşanan bazı aksilik ve hataların bu işte ilerlemenin durmasını ve bir paniği oluşturduğunu ifade ederek, "CHP Genel Merkezi olarak, İzmir'deki kooperatifçilik meselesini bir hata, bir suç olarak değil, doğru bir iş, yaşanan süreci de bir talihsizlik olarak yorumluyoruz." dedi.

Kooperatif sorununa ilişkin çözüm ürettiklerini belirten Özel, "Çözüm üretme irademiz var. 19 Eylül'deki mahkeme dosyasına resmen de girecek, ayrıca da İzmir'de varıp da karşımızda 5-6 bin tane mağdur yaratacak halimiz yok. Bize her daim sahip çıkmış, bizim her daim sahip çıkacağımız bu kentte böyle bir mağduriyet yaratacağımız yok." diye konuştu.

Özel, CHP'nin kooperatifçiliğini bugünün sorunlarına çözüm üreten doğru bir model olarak gördüğünü, bu alanda yeni örnek bir yaklaşım geliştireceklerini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan'ın durumuna da değinen Özel, bugünün şartlarında Çalışkan'ın burada bir dakika durmaması gerektiğini ifade etti.

Özel, Mehmet Murat Çalık'la ilgili ise "Mehmet Murat Çalık bir hükümlü değildir. Hükümlüye uygulananlar uygulanıyor. Suçu ispata muhtaç, yargılanmaya muhtaç." dedi.

Çalık'ın berat edeceğinin kesin olduğuna inandığını dile getiren Özel, "Bu sırada hastalığı nüksederse ne olacağının cevabını kim verebilir?" değerlendirmesinde bulundu.

Özel'e CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan eşlik etti.

 
Grok'la konuşanlar aman dikkat
 
20 yaşındaki genç restoranda çıkan kavgada yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de kurultay süreci başlıyor
İYİ Parti kurultay sürecini 27 Ağustos'ta başlatacağını duyurdu
Başkan Tugay'dan 'AK Parti' iddialarına yanıt: Milyonda bir bile olsa ihtimal yok!
İzBB Cemil Tugay, katıldığı Youtube programında gündeme dair konuştu. ...
CHP "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 50'ncisini Beyoğlu'nda yapacak
CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı ...
 
DEM Parti heyeti bu hafta İmralı'ya gidiyor
DEM Parti heyeti heyeti bu hafta İmralı'ya gidecek
Aydın'ın ardından İzmir! 14 kişilik CHP Heyeti sahaya iniyor
CHP Genel Merkezi'nden alınan kararla başlayan saha çalışmaları Aydın'ın ...
Duayen gazeteci 'Söz vermişti' diye anımsattı.. "Kalben kırıldım!"
Gazeteci Uğur Dündar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ...
 
Kemalpaşa'da delege seçimleri... Eski başkan fark yedi!
CHP Kemalpaşa'da delege seçimleri heyecanı sürerken, Soğukpınar Mahallesi'nde ...
AK Partili Çelebi'den komando beresi ile "Terörsüz Türkiye" mesajı...
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, şehit aileleri ve gazilere, ...
AK Partili Kaya: İzmir yaşanmaz hale geldi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri