ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3262
    Dolar
  • Euro
    35,1129
    Euro
  • Altın
    2.305,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
21 Temmuz 2022 Perşembe - 11:11

Özgür Özel'den Gaziemir övgüsü...

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir Gaziemir'deki halka açık toplantıda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özel, "Aday, süpermen değildir. Adayı duyunca sizin de yüzünüz gülecek, Türkiye'nin de yüzü gülecek" diye konuştu. Özel, Gaziemir Belediyesi'nin hizmetlerine dikkat çekerek, " İyi ki ben Halil Arda'ya kefil olmuşum, sizler de destek olmuşsunuz" diye konuştu.

Özgür Özel den Gaziemir övgüsü...

SONKALEİZMİR-CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir'de Gaziemir Belediyesi tarafından tamamlanan Sarnıç Toplum Merkezi'nin dün yapılan açılışına katılıp, Belediye Başkanı Halil Arda'nın 3 yıllık hizmet sunumunu dinledi. Gaziemir Abdullah Arda Meydanı'ndaki sunuma CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan ve Kani Beko, CHP Manisa milletvekili Bekir Başevirgen, CHP İzmir il yöneticileri ile yüzlerce yurttaş katıldı.

"İYİ Kİ HALİL ARDA'YA KEFİL OLMUŞUM"

Halil Arda'nın hizmet sunumu sonrası konuşan Özgür Özel belediyenin hizmetlerine dikkat çekti. Özel şöyle konuştu:

"2019 seçimlerinde Türkiye'de 60 günde 41 ilde 249 aday tanıttım. Onlardan biri de sayın Halil Arda'ydı. Bu 249 adaydan seçilenler oldu, seçilemeyenler oldu. Tüm belediyelerimizin ne yaptıkları elbette ilgi alanımızda, sorumluluk alanımızda. Bilhassa gidip meydanda kefil olduğumuz, oy istediğimiz belediye başkanlarının ne yaptıklarına insan ister istemez daha yakından bakıyor. Bir önceki ziyaretimde birlikte yapılan işleri dolaşmıştık. En çok sosyal market olmak üzere bütün projelerden heyecan duymuştum. Bugün bir toplum merkezine, özellikle dezavantajlı kesimlere sahip çıkılacak, destek olunacak ve kamunun, devletin belediyenin şefkatli elini onların sırtında hissettirecek bir merkezin açılışına katıldım. Burada izlediğim sunuma baktım. İyi ki ben Halil Arda'ya kefil olmuşum, sizler de destek olmuşsunuz. Belediyecilik sosyal demokratların işi. Burada mütevazı olmaya gerek yok. Sadece kendi oylarımızla bu belediyeyi kazanmadık. İttifak ortaklarımızın desteğini gördük. Ayrıca seçildikten sonra belediye başkanları ne kadar partili olsa da diğer partilerden de seçilmiş belediye meclis üyeleriyle birlikte çalışıyorlar. Bu projelerde elbette karşı çıktıkları olmuştur. Tartıştıkları olmuştur ama olan katkıları nispetinde AK Parti'nin ve MHP'nin de meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. "

"KUVVETLER AYRILIĞI VARSA DEVLET GÜÇLENİR"

Özgür Özel konuşmasına şöyle devam etti:

"Kamu hizmeti dediğin iş particilikle yürüyecek bir iş değil. Türkiye Cumhuriyeti yıllardır iyi günler gördü, kötü günler gördü. Zorluklarla karşılaştı, atlattı. Bütün dünyaya kafa tuttuğu günler oldu. Kıbrıs Çıkarması gibi. Bütün dünyanın ambargolarına muhatap olduğu günler oldu ama bugünkü gibi bir ekonomik, sosyal, siyasal krizi hiçbir zaman yaşamadı. Bütün dünya deneyimlemiştir ki eğer siz yetkileri bir yerde toplarsanız, 'Tek başına her şeyi ben bilirim' derseniz, bakanlarınızdan rektörlere, validen genel müdüre aklınıza gelebilecek tüm alanlarda atamaları tek başına yaparsanız, hele hele devlet ile parti işini birbirine karıştırır, sabahleyin il başkanı atadığınız kalemle öğleden sonra vali atarsanız o ülkede işler iyiye gitmez. Bunu 250-280 yıl önce söylemişler. Kuvvetler ayrılığı varsa devlet güçlenir, toplum zenginleşir, kuvvetler bir yerde toplanırsa işler kötüye gider. Bugün ekonomik sıkıntılarla boğuşan, biz bu cendereden nasıl kurtuluruz diye düşünen ve umutsuzluğa kapılan kim varsa; 100 yıl önce nasıl bir tek adam yönetiminden demokrasiye geçtiysek, nasıl bu ülkeyi hep birlikte her mezhepten kimseyi ayırmadan önce kurtarıp sonra bu güzel ülkeyi kurduysak hep beraber bunu bir kez daha başaracağız."

"PSİKOLOJİK İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNİN FARKINDAYIZ"

Seçim süreci ile ilgili değerlendirme yapan Özgür Özel şunları söyledi:

"10 aydan daha az bir süre var. Türkiye artık seçim atmosferinde. Hepiniz takip ediyorsunuz ki iktidar partisi ve ona destek veren parti artık muhalefete geçtiler. Yani iktidarda yapacaklarını anlatmak yerine muhalefet partilerini eleştirmeyi, muhalefete muhalefet etmeyi tercih ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu psikolojik iktidar değişikliğinin farkındayız. Bundan memnununuz. Siyasi iktidarı devralacağımız gün için adeta gün sayıyoruz, sabır çekiyoruz. Şundan emin olun ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde bulunduğu önümüzdeki iktidar sürecinde hiçbir AK Partili, hiçbir Milliyetçi Hareket Partili, bize geçmişte oy vermemiş hatta bu seçimde oy vermeyecek hiç kimse kendini öteki olarak hissetmeyecek. Kimsenin çocuğu partizanlığa göre işe alınıp tayini terfisi ona göre yapılmayacak. Kapımıza gelip talepte bulunana 'Sen Cumhuriyet Halk Partisi'ne önce üye ol, sonra yanımıza gel' denmeyecek. Yoldan gelene 'Seni buraya kim yolladı, bir kart yazan yok mu, senin referansın kim?' denmeyecek. Nasıl Türkiye'deki 11 büyükşehiri, il, ilçe ve belde belediyelerini namusla, dürüstlükle ve hakkaniyetle yönetiyorsak sözümüz söz Türkiye'yi de öyle yöneteceğiz."

"ADAY SÜPERMEN DEĞİLDİR"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusuna da değinen Özgür Özel sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyeti seven, aşındırılmasından rahatsız olan insanlar var. Onlar seçimin mutlaka kazanılmasını istiyorlar. O yüzden sürekli soruyorlar 'Aday kim?' diye. Bunu soran herkese cevabım şudur. Aday sensin kardeşim. Eğer bir seçim kazanılsın istiyorsanız, adayı merak etmeyin. Aday olarak partinizin hatta bu ülkenin, milletin sizi aday gösterdiğini ve sizden beklentisi olduğunu biliniz. Aday, süpermen değildir. Senin kapı komşunun derdini de bilmez, o eve de giremez. Senin tarla komşunla 30 yıldır kurduğun hudut hukukunu, o hudut hakkını bilmez. Onun mezun ettiği öğrencileri yok Gaziemir'de oturan. Onun yanında yetişmiş çırakları yok. Asker arkadaşları yok. Dükkan komşuları yok. Kahve komşuları yok. Camide namaz beklerken yan yana oturduğu kimse yok. Aday burayı bilmez ama siz bilirsiniz. Eğer cumhuriyeti, rejimi, evlatlarımızın geleceğini kurtaracak yarınlarda o 50+1'lik sistemde iş belki bir oya kalacaksa görev size düşüyor. Kapı komşunuzdan bir oyu almak kadın kollarının değil sadece Gaziemir'de ülkesini vatanını seven, artık bu yokluk yoksulluk bitsin isteyen herkesin görevidir. Bütün öğretmenlerin öğrencilerinden hocalık hakkı için o bir oyu isteme vakti çoktan gelmiştir.

"SEÇİMİ BENİM ADAYLARIM, SİZLER KAZANACAKSINIZ"

Tarla komşuları komşularından, kahvedeki arkadaşlar birbirlerinden, asker arkadaşları yıllardır görmediklerinden belki de telefonla o bir oyu istemek durumundadır. Eğer siz bunu hiç yaparsanız adayı hiç merak etmeyin. Adayı duyunca sizin de yüzünüz gülecek, Türkiye'nin de yüzü gülecek. Önemli olan şu siz yarın sabah yataktan bu seçimi almak üzere cumhurbaşkanı adayı olarak kalkmaya hazır mısınız? O zaman kalkın ayağa alın bu seçimi. Bu seçimi benim adaylarım, sizler kazanacaksınız. Biz size güveniyoruz. Cumhuriyet size güveniyor. Yoksulun karnını doyuracak da mazluma sahip çıkacak da asıl suratları güldürecek de sizlersiniz. Yarın sabah yataktan kalkın ve bu seçimi kazanın. Yaşasın bizim cumhurbaşkanı adaylarımız."

 

 
Bornova’da ‘Belediye 4.0’ dönemi!
 
Sarnıç Toplum Merkezi açıldı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ‘Belediye 4.0’ dönemi!
Bornova Belediyesi, Bornova’nın bütün sokaklarının yüksek çözünürlüklü ...
Mordoğan’da tarihi yatırım tamamlandı!
Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alanda ...
Başkan Tugay, Kazımcan'ı ağırladı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi Temizlik ...
 
Karabağlar'da yaz konserleri tam gaz!
Daha önce Maliyeciler Mahallesi ile Yurdoğlu Mahallesinde yapılan Karabağlar ...
Kuşadası Belediyesi yöneticilerinden Uydukent'e ziyaret
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari, Yusuf Atak ...
Buca Metrosu kaldığı yerden devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projelerinden ...
 
Foça'da "Barış içinde birlikte" sempozyumu
Ege Barış ve İletişim Derneği ‘‘Barış içinde Birlikte İki Yakadan Örnekler’’ ...
Başkan Soyer şampiyonları ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özel Eraslan Okulu’nun şampiyon ...
Çiğli’de sahne yerel sanatçıların!
Çiğli Belediyesi, farklı mahallelerde düzenlediği yaz konserleri etkinliğinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri