ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4771
    Dolar
  • Euro
    34,8403
    Euro
  • Altın
    2.441,090
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
4 Nisan 2024 Perşembe - 17:50

Özgür Özel'den örgüt ve başkanlara dikkat çeken uyarılar!

CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de konuştu. Özel, seçim zaferi için İzmirlilere teşekkür ederken, parti örgütü ve belediye başkanlarına ise uyarılarda bulundu. 

Özgür Özel den örgüt ve başkanlara dikkat çeken uyarılar!

Özel, memleketi Manisa'da katılacağı bir dizi program için uçakla İzmir'e geldi. Özel'i havalimanında seçimden zaferle çıkan belediye başkanları ve partililer karşıladı. 

Seçim otobüsünden kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Özel'in konuşmasının satırbaşları şu şekilde;

''Kurultayımızdan sonra bu havaalanına geldiğimizde otobüsümüzü sokmamışlardı. İktidar adayı için ise sonuna kadar açtılar. Bu otobüsü buraya sokan şey Özgür Özel'in genel başkanlığı değil sizsiniz, CHP örgütüdür.

Türkiye'nin dört bir yanındaki konuşmalarımda hep İzmir'e, İzmir'in adaylarına ve seçmenine seslendim. 'Bir değişim başlayacaksa bunun İzmir'den başlaması gerektiğini söyledim. Örgütümüzün öz gücüyle, ittifak yapmaksızın, her birisi CHP'nin evladı olan başkanlarımız ile birlikte bu otobüsün üzerindeyiz. 

''ATATÜRK'ÜN PARTİSİ 2. PARTİ OLAMAZ''
Türkiye genelinde aldığımız yüzde 38 oyla CHP Türkiye'nin birinci partisidir. CHP'nin genel başkanlığına aday olduğum süreçte tüm Türkiye'de ve kurultayımızda şunu demiştim; benim inandığım bir kural bir gerçek var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi ikinci parti olamaz. Bugün CHP 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır. 15. büyükşehir belediyesi için büyük bir hukuk mücadelesi içindeyiz. 14 büyükşehirde kalsak dahi CHP'den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 il öndeyiz ve CHP 35 il kazanmıştır. En yakın rakibinden 11 il ileridedir. 3'ü büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 35 kadın belediye başkanımız geçen dönemde 11 olan sayıyı 35'e çıkarırken bu konuda en önemli katkı İzmir'de gösterdiğimiz 9 kadın adaydan 8'ini seçen İzmir'in seçmenlerine aittir. 

MENEMEN VE ALİAĞA VURGUSU
Türkiye'de neredeyse tamamı gençlik örgütlerimizden gelen 58 genç belediye başkanımız var. Bu konuda da en büyük teşekkürü İzmir'de aday gösterdiğimiz 12 gencimizden 11'ini seçen İzmir seçmenlerine borçluyuz. Tam bu aşamada kazanlarla ilgili bir şey söylemeden önce 2 tane kaybetmeyenden bahsetmek isterim. Aliağa'da yarışa başladığında yüzde 18 geride olan Türkiye'nin en canlı, diri, samimi kampanyalarından birini yapan, siyaseti bu seçim sonucuyla noktalamayan, aksine bir sonraki seçimin ilk günlerini yaşayan ve Aliağa adayımız Çağatay Güç'e yürekten teşekkür ediyorum.

İzmir Menemen'de kendi hatalarımızla ve İzmir'de AK Parti'nin kumpasıyla elimizden alınan belediyede, belediye imkanlarının hiçbirimizin el sürmediği köy ve beldelerden devralan arazilerin satışını bir siyasi finans yöntemine çeviren bir adaya karşı, devletin gücüne karşı bir kadın adayımız mücadeleyi bu seçim için kazanamadı olarak görünüyor ancak o kaybın bütün sorumluluğunu tüm CHP'liler olarak hep birlikte üstleniyoruz. Menemen adayımız Deniz Karakurt'a yürekten teşekkür ediyor, Menemen'e ant içiyoruz ki gelecek seçimi rekor oyla CHP kazanacak. 
CEMİL TUGAY KAPTANLIĞINDA YÜRÜYORUZ
Aday belirleme sürecinde İzmir partimizin sancak gemisidir demiştim. Bugün sancağı yere düşürmeyen, sancağı onurla gururla taşıtan birtakım kötü niyetlilerin aksine 30 belediyeden 28'ini bize armağan eden İzmirlilere yürekten teşekkür ediyorum. Aday belirleme süreçlerinin sonunda değişim nerede diye soranlar İzmir'e baksın demiştim. İzmir adayları toplam yaş ortalamaları 47 olmak üzere benden 2 yaş genç 30 belediye başkanının yaş ortalaması. 12'si gen, 9'u kadın aday. 11'i ve 8'i seçildi. Bu arkadaşlarımız kendileriyle birlikte yine 50'li yaşlarının başlarından sakin bir güç, kararlı bir duruş ve doğru siyasi okuyuşla ve İzmir'in isteklerine en doğru reçeteyi yazacak olan doktor Cemil Tugay'ın kaptanlığında yürüyoruz.

ÖRGÜT BELEDİYE İLİŞKİSİ
Bundan sonra İzmir hakettiğini alacak. Yapılanların üstüne koyacak ve o büyük beklentiye cevap verecek. İzmir, Türkiye'yle değil dünyanın sayılı kentleriyle yarışmalıdır. Bu yolda bu takıma yürekten inanıyorum. Örgütü dizayn etmeye değil, İzmir'i dünya kenti yapmaya çalışan bu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum. Ne belediyeler örgütü yönetecek kurumlardır, Ne de örgütler beleidiyeyi yönlendirecektir. Örgüt belediye dengesini doğru kuran, örgütüne hakkıyla sahip çıkan belediye başkanına sonuna kadar ben de sahip çıkacağım. İlçe başkanlarımız siyaset yapacak, belediye başkanlarımız da kamu görevlerini yapacak göğsümüzü kabartacak, yüzümüzü güldürecek. 

Herhangi bir 5 yıla talip değiliz. 5 yılda kim yanlış yaparsa Atatürk'ün partisini ilk seçimde iktidar yapma hedefimize engel olur. Bu yolda engel tanımayacağız.  Hepinizden beklentim şudur. Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu bir tüketici kredisi değildir. Bu bir yatırım kredisidir. Seçmen bize ''5 yıl iyi yönetin 4 yıl sonra karar vereceğim. İyi yönetirseniz size Türkiye'yi yönetmeniz için de daha büyük kredi vereceğim'' demiştir. Seçmenin bu kredisini doğru değerlendirmek, çok çalışmak zorundayız. 


İzmir yaşam biçimlerine karşılıklı teminat olan bir kenttir. İzmir'de olmadığı gibi yapanlar, partilerinin rozetini gizleyenler İzmir'i kandıramamıştır.Sakın bu zaferin bize kazandırdığı özgüvenle bir tane AK Partiliyi, MHP'liyi kırarsak yanlış yapmış oluruz. Cumhur İttifakı'ndan gençlere bu partiyi yabancı hissettirirsek yanlış yaparız. CHP baba evidir. Baba evinde herkes huzurla oturur. Kardeşlerin birisi başını kapar, birisi açar. Kimseye karışmaz. İzmir birlikte yaşamanın kendinden olmayana hoşgörünün kentidir. Bunu herkese göstereceğiz. 

Birinin kalbini kırdıysak ben partinin genel başkanı olarak özür diliyorum. Tüm siyasi partilere kapımızın sonuna kadar açık olduğunu, kime oy vermiş olursa olsun tüm yurttaşlara kapımızın açık olduğunu söylemek istiyorum.  İzmir'de bizimle olan, tüm muhafazakar demokratlara, tüm milliyetçi demokratlara, tüm Kürt demokratlara saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyorum.''
 

 
YSK'dan Isparta ve Çorum kararı!
 
Mutlu’dan Konak’ta ilk iş can dostlar için meslek odası ile işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK'dan Isparta ve Çorum kararı!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin, Isparta'nın Aksu ilçesinde seçimlerin ...
CHP'de Van krizi... İhraç edildi!
CHP’de Van Saray‘da seçimi kazanan DEM Partili adayın memnu haklarının ...
Yakarak öldürdü... Cani kocanın cezası belli oldu!
Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Figen Çoban'ı (40) yakarak öldürdükleri gerekçesiyle ...
 
CHP, Hatay'daki son durumu paylaştı: Fark düşüyor!
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay'da seçim ...
Mührü aldı... Çeşme'de Lal Denizli dönemi!
CHP'den Çeşme Belediye Başkanı seçilen Lal Denizli, mazbatasını aldı, ...
Mustafa Turan Ödemiş'te görevi devraldı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ...
 
Konak’ta Nilüfer Çınarlı Mutlu dönemi!
Konak Belediyesi önünde düzenlenen devir teslim töreniyle göreve başlayan ...
Özgür Özel'den İzmir yorumu: Çok eleştirildik ama...
CHP lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında seçim zaferini yorumladı. ...
Hastanede yatan annesini acımasızca öldürdü!
Mersin'de Selma Çiftçi (61), tedavi gördüğü hastanede oğlu Murat Arslan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri