ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3993
    Dolar
  • Euro
    34,8101
    Euro
  • Altın
    2.404,810
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Sokakta tartıştığı kadını öldürdü!
Kayyum, AK Partili adayın seçim masraflarını belediyeye ödetmiş!
Kayyum, AK Partili adayın seçim masraflarını belediyeye ödetmiş!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
20 Nisan 2024 Cumartesi - 12:20

Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda konuştu. Yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını anlatan Özel, 'kilidi açan 3 anahtarı' tek tek sıraladı. Özel, "Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25'lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik" dedi.

Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı...  Tuzla buz ettik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda konuştu. Konuşmasında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yerel seçimleri Cumhur İttfakı kazandı" ifadelerine yanıt veren Özel, "Seçmenin mesajını anlamadıkları ortada. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır" dedi. 

Erdoğan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceklerini anımsatan Özel, "Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı. Özel'in açıklamasında satırbaşları şöyle:

"Böyle bir günde 650 kişilik salonda seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP'li olmasının gururunu yaşıyorum. Gün oldu bu parti baraj altında kaldı, gün oldu çelengi il başkanları kendileri taşıdı ama 81 ilde Atatürk'ten emanet bu bayrağı yere düşürmeden bugünlere taşıyan ve onların sayesinde ki babaevi herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, başı sıkışan herkesin çorbasının kaynadığını bacasının tüttüğünü bildiği, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir babaevi. Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

"YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Burada o babaevinin çorbası kaynasın diye yıllardır, o babaevine sahip çıkanların, bacası tütsün diye odun kesenlerin, aramızda olmayanları rahmetle, yaşayanları minnetle anarak bizi bugünlere getiren, partimizi 47 yıl sonra birinci parti yapabilmemiz için en kötü günde bu partiye sahip çıkanlara, en zor zamanlarda görevlerini layıkıyla yapıp, en iyi kamu görevlerini liyakatle, şeffaf, açık bir şekilde yapan ve geçmişte yerel yönetimlerde görev alıp bugün bu salonu hınca hınç dolduracak kadar çok mazbatayı almamızı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.
Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehiri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandık ve en yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik.
Biz bu yola çıkarken partinin gençlerin ve kadınların partisi olacağını vurgulamıştık.

"BİZİM ADAYIMIZA OY VERİYORLAR"

AK Partililer bıkmış dön dolaş aynı isimler belediye başkanı, bizim adayımıza oy veriyorlar. CHP'liler nasıl olsa kazanamıyoruz çaresizliğiyle, AK Parti'yi istemeyenler MHP'ye, MHP'yi istemeyenler AK Parti'ye oy veriyor. Seçimi bize, kendi seçmenimiz kaybettiriyor, öğrenilmiş çaresizlik. Bu seçimde milliyetçi demokratların payı vardır. Bu seçimde muhafazakar demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25'lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik.

KİLİDİ AÇAN ÜÇ ANAHTARI SIRALADI

Gencecik bir ekiple, çok tecrübeli bir ekiple birlikte 80 darbesinden bu yana açılmayan kapıyı açmak için düşünmeye başladık. Geçmişte açılan kapının kilidi mutlaka bir yerlerdedir dedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı 3 anahtarı aldık. Birinci anahtar, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kime emanet ettiği idi. Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etmişti. İşte, gençlik diyerek, gençleşme diyerek, daha çok genç aday diyerek ilk anahtarı soktuk, çevrildi. İkinci anahtar... Cumhuriyet, kadını eşit yurttaş, eşit temsil ve kadına olan güvenle yükselmişti. Çok daha fazla kadınla ikinci kilidi de açtık. Üçüncü kilit... Yine Atatürk, bu ülkenin neden işgale uğradığını çok iyi biliyordu. Fatih Sultan Mehmet, çağ açıp çağ kapatırken, dünyanın en iyi mühendislerini getirip, dünyanın en ileri toplarını döktürüyordu.
Hazerfen Çelebi, Mimar Sinan... Bu ülkenin doğru istikametinin, bir yön olarak batı değil, bilim orada olduğu için, zamanında orada fenne sarıldıkları için, bilime yüzünü dönmüştü. Çağdaş dünyadaki en iyi yönetilen siyasi partiler nasıl yönetiliyorsa, bu süreci öyle yönetmek kararını konuştuk ve uyguladık. Bütün bilgiler üretildi, paylaşıldı, haftalık revizyonlarla her şey ölçme, değerlendirmeyle yönlendirildi. Hepimiz birden, bilime sarılarak ve bilimin söylediğini dinleyerek, gereğini ona göre yaparak kazandık. O yüzden, üçüncü anahtar da bilimsel yöntemlerdi.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPILDI"

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Cumhuriyet'in tarihini yeniden yazma fırsatı yakaladık. Yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz. Alınan kredi tüketim kredisi değildir. Alınan kredi düpedüz bir yatırımcı kredisidir. Yatırım için, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıldı. 4 yıl bakacağım nasıl yönetilir diye. Kötü yönetirsen geri çekerler. Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinciyle, ciddiyetiyle ve sorumluluğuyla davranmak zorundayız.
Bi yanda seçim gecesi seçmenin mektubunu balkonda okuyanlar grup toplantısında hikaye okumaya başladı. Seçmenin mesajını anlamadıkları ortada. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır.  Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim. Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum.

"SARI KARTTAN ANLAMAYANLAR VAR"

AK Parti seçmeninin protesto ettiği doğrudur ama siz değerli adaylara oy verdikleri de ortadadır. Bir erken seçim talebi olacaksa o şöyle olacak. Sarı karttan anlamayıp ikinci sarı kartı arayanlar var. Bizimkiler CHP'ye oy vermedi diyorlar. Sonuçlar bal gibi ortada. CHP'ye oy veren seçmene sen hainsin diyor. İlk oy vermediğinde hain ilan ediyor. Biz gelene hoş geldin derken onlar gideni kendinden saymamakta. Varsın öyle yapsınlar, varsın milletin mesajını almasınlar. Millet mesajı doğru okuyanlara gereğini yapanlara da diyeceğini bilir. Bir mesaj almama durumu da Antalya Kepez Belediye Başkanımıza yapılan haksız muameledir.

"ADIM ATACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Bi yanda seçim gecesi seçmenin mektubunu balkonda okuyanlar grup toplantısında hikaye okumaya başladı. Seçmenin mesajını anlamadıkları ortada. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır.  Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim. Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum."

 
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
 
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
AK Partili Bahadır Yenişehirlioğlu, 562 bin liralık lüks saati hakkında ...
Hamza Dağ'dan Piriştina ailesine taziye ziyareti
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından İzmir’de ziyaretlerine ...
CHP'den flaş talimat! Başka parti lehine çalışanlara ihraç!
CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde başka parti ve aday lehine çalışan ...
 
AK Partili Dağ'dan başkanlara ziyaret...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçim sonrası ziyaretlerini ...
CHP'nin grup başkanvekili belli oldu... İzmir vekili yarışı kaybetti!
CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. Emir ...
Şebnem Bursalı'ya Erdoğan şoku...
Monoca’da lüks yat kulübünde istakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve ...
 
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
YSK, İYİ Parti'nin Ordu, CHP'nin ise Hatay seçimlerine ilişkin yaptığı ...
Özgür Özel'den Erdoğan'la yüz yüze görüşme mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapımız açık, Ele alacağımız konu başlıklarımız ...
AK Partili Saygılı: ''Kum saati işleme başladı''
Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri