ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/30°
    ADANA
  • ANKARA
    11/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/35°
    IZMIR
  • KONYA
    16/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
TV sunucusu küçük çocuğa tecavüzden gözaltına alındı!
TV sunucusu küçük çocuğa tecavüzden gözaltına alındı!
Bir tondan fazla metamfetamin yakalandı!
Bir tondan fazla metamfetamin yakalandı!
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
7 Haziran 2021 Pazartesi - 11:50

Pandemiden önce aşıyı bulduğu ortaya çıktı!

Dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam eden koronavirüs salgını ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Çinli bir doktorun virüsün pandemiye neden olmasından önce aşı için patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bu gelişmeden bir süre sonra ise doktor, gizemli bir şekilde yaşamını yitirdi. 

Pandemiden önce aşıyı bulduğu ortaya çıktı!

Yaklaşık 2 yıl önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) küresel gündemimizdeki yerini koruyor. Virüs 4 milyona yakın kişiyi öldürürken dünya genelinde on milyonlarca insana bulaştı. Pek çok ülke aylar boyunca 'eski normal'e veda ederken can kaybının yanı sıra milyarlarca dolarlık zarar da meydana geldi.

Küresel aşılamada 2 milyar dozu geride bırakan dünya tünelin ucundaki ışığı gördü ancak virüsün neden ve nasıl ortaya çıktığı hala tartışma konusu. Son dönemde ortaya çıkan ABD raporları ve sızan elektronik postalar virüs - Çin bağlantısını her geçen gün güçlendirirken yeni bir iddia ortaya çıktı.


PATENT BAŞVURUSU ORTAYA ÇIKTI
Yusen Zhou isimli Çinli bir bilim insanının 24 Şubat 2020'de Çin Halk Kurtuluş Ordusu adına bir Kovid-19 aşısı için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, aşı için patent başvurusu Çin, virüsün insanlara bulaştığını ilan etmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti. Başka bir deyişle Çin ordusunda görev alan bilim adamı, virüs küresel bir pandemi ilan edilmeden önce bir Kovid-19 aşısı için patent başvurusunda bulundu. Zhou'nun aşı için bu kadar hızlı bir şekilde patent başvurusu yapması Çinli yetkililerin virüsü itiraf ettiklerinden çok daha önce bildiğine işaret ediyor.

3 AY SONRA HAYATINI KAYBETTİ 
Zhou'nun akıbeti de bir hayli kuşkulu. Orduda görev alan bilim insanı bu başvurusundan yaklaşık 3 ay sonra hayatını kaybetti. Zhou'nun Wuhan Viroloji Enstitüsü müdür yardımcısı ile yakın çalıştığı da gelen iddialar arasında. Haliyle virüsün Çin laboratuvarından çıktığı iddiaları bir kez daha gündeme geldi.
Önceki haftalarda ise Çin'in 'Koronavirüs belgeleri' ABD'li yetkililer tarafından ele geçirilmiş ve Çin'in sır gibi sakladığı proje deşifre olmuştu. Peki Çin'in 'koronavirüs belgeleri'nde neler var?

Söz konusu belgelere göre, Çinli bilim adamları son altı yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürütüyor. Aynı belgelere göre, 2015'ten beri SARS koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Pekin yönetimi bu projeyi olası bir 'Üçüncü Dünya Savaşı' senaryosu için hazır tutuyor. Söz konusu belgelerde bu proje bir savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor ve detaylı incelemeler sunuyor.

Belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı'nın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezi yer alıyor. ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan iki atom bombasına atıfta bulunan belgelerde biyolojik silahların yeni bir dünya savaşında 'zafer için temel silah' olacağının altı çiziliyor.

Halk Kurtuluş Ordusu'nda görev alan bilim adamlarının hazırladığı dosya, hastalıkların 'daha önce hiç görülmemiş bir şekilde' silah yapmak için manipüle edilmesini incelediğini iddiası yer alıyor. Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstermesi için gereken koşullar da özetleniyor. Belgelerde 'biyolojik saldırı gece veya şafak vakti sabit rüzgar yönü olduğu zamanda yapılmalı' ifadesi yer aşıyor.

DSÖ MERCEK ALTINA ALMIŞTI 
Pandeminin başladığı günden beri defalarca ortaya atılan bu iddia ile ilgili geçtiğimiz aylarda Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) önemli bir açıklama gelmişti. DSÖ tarafından yayınlanan raporda koronavirüsün yarasalar dahil başka bir hayvan yoluyla insanlara bulaşabileceği riskinden söz edilirken, komplo teorilerinin yaygın olduğu laboratuvar sızıntısının ise son derece düşük olduğu kaydedilmişti.

 
Nostaljik Bergama Vapuru, Körfez turlarına hazır!
 
Sırtına saplı bıçakla Almanya’daki ablasıyla görüntülü görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çukur dizisinin mobil oyununu yaptılar!
Ay Yapım’ın dizisi Çukur bugün final bölümüyle ekrana geliyor. Funika ...
TMO'da 70 milyonluk yolsuzluk!
Suriye’den alınan arpa ve buğdayın Şanlıurfa TMO depolarına girmediği ...
Fatih Altaylı'dan Veyis Ateş'e flaş çağrı!
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, köşesinde, aynı yayın grubunda çalıştığı ...
 
Güldür Güldür oyuncusundan Sedat Peker videosu!
Ekranların sevilen komedi programı Güldür Güldür’ün oyuncularından, Giray ...
Yaralanan can dostuna sarılıp gözyaşı döktü!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yavru köpek, otomobilin çarpmasıyla yaralandı. ...
Deniz salyası kabusu! Bir bölgeye daha ulaştı!
Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Karadeniz'de önceki gün küçük çaplı alanda deniz ...
 
CHP'li Kılıç: Depremzedelerin haklı talepleri karşılansın...
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
İzmir'de jandarma operasyonu!
İzmir'de İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda ...
CHP'li vekil paylaştı! Dudak uçuklatan maaş!
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri