ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,6277
    Dolar
  • Euro
    53,1082
    Euro
  • Altın
    6.130,125
    Altın
  • Bist-100
    14.274,02
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/36°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/35°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/36°
    IZMIR
  • KONYA
    15/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Ordu'da denize girmek yasaklandı
Ordu'da denize girmek yasaklandı
Fransa’da paraşütçüleri taşıyan uçak düştü: 11 kişi hayatını kaybetti
Fransa’da paraşütçüleri taşıyan uçak düştü: 11 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'ye sokulan kabusun haritası! Sıcak günler kapıda
Türkiye'ye sokulan kabusun haritası! Sıcak günler kapıda
12. Yargı Paketi ve TSK düzenlemesi gündemde
12. Yargı Paketi ve TSK düzenlemesi gündemde
7 Mayıs 2020 Perşembe - 21:48

Pazar yerleriyle ilgili önemli karar

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Pazar Yerleri' konulu yeni bir genelge gönderdi. Genelgeye göre, corona virüsü tedbirleri kapsamında daha önce mahalle ve semt pazarlarında; giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının geçici süreliğine kısıtlanmasına ilişkin alınan karar, 11 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı. Öte yandan yeni genelgenin kamuoyunda sosyete pazarı olarak bilinen yerleri kapsamadığı belirtildi.

Pazar yerleriyle ilgili önemli karar

Bakanlığın valiliklere gönderdiği Genelgede,tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de kamu düzenini korumak ve kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye indirmek amacıyla il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kuralların, daha önce valiliklere bir genelgeyle gönderildiği hatırlatıldı.

Bahse konu genelge ile pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlandığı anımsatıldı.

BİLİM KURULU ÖNERİLERİ DOĞRULTUSUNDA KARAR ALINDI

Genelgede, gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına yönelik tedbirlerin pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirildiği ifade edildi.

11 MAYIS’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Yapılan değerlendirmeler sonucunda koronavirüs salgınının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11 Mayıs‘tan itibaren geçerli olmak üzere daha önceki genelgede belirtilen söz konusu pazarcı esnafına yönelik kısıtlamanın kaldırılabileceğine ilişkin karar alındığı belirtildi.

Bakanlığın 81 ile gönderdiği genelgede, 11 Mayıs tarihinden itibaren anılan pazarlara ilişkin Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklarca belirlenen kurallara da yer verildi.

Buna göre Mahalle/Semt Pazarları;

1) İl, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye vb. ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama kaldırıldı.

2) Pazar yerlerinde anılan malzemelerin satışını yapacak pazarcı esnafı daha önceki yayımlanan genelgelerle mevcut pazar yerleri için getirilen her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyacak.

Bu kapsamda; valilikler ve kaymakamlıklar il, ilçe ve beldelerde mahalle/semt pazar yerlerinde 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü sabah 09.00 itibariyle giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye vb. ihtiyaç malzemelerinin satışının yapılabilmesi için Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca gerekli kararları alacak.

PAZARLAR DENETLENECEK

Bakanlık valiliklerden, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesini, daha önceki genelgelerle getirilen kurallar doğrultusunda uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini ve bu doğrultu da pazarların sürekli denetlenmesini istedi.

UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

Tedbirlere uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

Yeni genelgenin kamuoyunda sosyete pazarı olarak bilinen yerleri kapsamadığı belirtildi.

 
Bakan Koca son verileri paylaştı.. 57 can kaybı daha
 
İŞKUR önünde çay satarken tüm Türkiye'yi ağlatan baba ve kızı konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca son verileri paylaştı.. 57 can kaybı daha
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile ilgili güncel verileri ...
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.
Maskede tavan fiyat belli oldu
Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin perakende satış noktalarında en ...
 
Virüsten ölüm oranı Kanada'da yüzde 71, Türkiye'de yüzde 4...
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri ...
Sokağa çıkma yasağında Anneler Günü detayı
İçişleri Bakanlığı bu hafta sonu 24 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma ...
Vaka sayısı arttı
Türkiye'de ilk vakası 11 Mart'ta görülen koronavirüsle ilgili Sağlık Bakanı ...
 
Salgınla mücadelede ikinci dönem başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme takviminin açıklanmasının ardından ...
5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürmüş
Bursa'da koronavirüsü şüphesiyle 23 Nisan´da tedaviye alındığı hastanede ...
Denizler'in idamına el kaldıran İzmirli o isimler...
Türkiye'de 68 kuşağının ve sol hareketin simge isimlerinden Deniz Gezmiş, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri