ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2108
    Dolar
  • Euro
    35,2054
    Euro
  • Altın
    2.460,300
    Altın
  • Bist-100
    10.280,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/44°
    ADANA
  • ANKARA
    19/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    30/39°
    ANTALYA
  • BURSA
    22/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/40°
    IZMIR
  • KONYA
    21/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD ile Türkiye arasındaki F-16 krizi çözüldü!
ABD ile Türkiye arasındaki F-16 krizi çözüldü!
Koli basili salgını: 113 vaka tespit edildi!
Koli basili salgını: 113 vaka tespit edildi!
Sokak ortasında öğretmene kanlı infaz!
Sokak ortasında öğretmene kanlı infaz!
İnternet fiyatlarına zam!
İnternet fiyatlarına zam!
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 17:29

Perinçek'ten 'Ekmek teknesi' mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'üretim devrimi' ismiyle hazırladıkları yeni ekonomik programı İzmirli iş insanları, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlattı. Perinçek, "Üreticinin baş tacı olacağı programda bir 'ekmek teknesi' kavramımız var. İşçiyi ve sanayiciyi birleştiren bir kavram. Türkiye'nin önce var olan bu üretim sistemini koruyalım. Sonra da bunları arttıralım" dedi.

Perinçek ten  Ekmek teknesi  mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, üzerinde çalıştıkları ve 'üretim devrimi' adını verdikleri yeni ekonomi programını İstanbul ve Ankara'dan sonra bu kez İzmirli iş insanları, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlattı. Türk İş 3'üncü Bölge Temsilciliği'ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan Türk İş Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, yeni ekonomik programın önemine dikkat çekerek, "Türkiye'de istihdamla ilgili, çalışma hayatıyla ilgili büyük sıkıntılar var. Siz Türkiye'nin kanayan yarasını çözmek adına adım attınız. Türk İş olarak bu programın takipçisi ve destekçisi olacağız. Türkiye'nin buna çok ihtiyacı var. Dünyaya örnek olacaktır" dedi. Katılımcılara ekonomik programa ilişkin açıklama yapan Doğu Perinçek de Türkiye'nin ekonomide geldiği yönü bildiklerini vurgulayarak, "Kiminle konuşsak, STK'larla, sendikalarla, ticaret sanayi odalarıyla, herkesin ortak bir tespiti var, 'Böyle gitmez' diyorlar. Ekonominin böyle gitmeyeceği rakamlarla da ortada. 1982 yılından sonra bütün üreticileri suçlayan bir karşı devrim uygulandı. Sert uygulamalar getirildi. Sendikalara, çalışanlara, mesleki kuruluşlara uygulamalar oldu. Bizler de STK'larla, sendikalarla, tüccarla, üreticilerle, iş insanlarıyla konuşup bir program hazırladık. Seçkin insanlarla da konuşup programı şekillendireceğiz. Ardından da kamuoyuna sunacağız. Bunun öncesinde ise üretim kurultaylarını, üreteciler neredeyse orada yapacağız. Kasabalarla, hatta köylerde bile nerede üretici var orada yapacağız. En son olarak da Ankara'da büyük bir kurultayla değerlendirmeye sunacağız" dedi.

'ÜRETİCİNİN BAŞ TACI YAPILACAĞI PROGRAMDA 'EKMEK TEKNESİ' KAVRAMIMIZ VAR'

Doğu Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük ihracat patlaması olacağı iddiasıyla gümrükleri açtılar. Tarıma desteği kaldırdılar, paranın giriş ve çıkışını kontrolle ilgili mekanizmaları ortadan kaldırdılar. Sonuç olarak ihracat olacağı iddiasıyla gelen program, muazzam bir ithalat talebine yol açtı. Türkiye'nin 500 milyar dolara yaklaşan dış borcu var. Bu ağır bir yük. Bu koşullarda Türkiye'nin aynı zamanda finans merkezlerinden yapılan operasyonlarla sallanan bir ekonomik yapısı var. Üretim ekonomisinde önemli yıkımlar gerçekleştirdiler. Fabrikalar iflas noktasına geldi. Üretemez duruma geldi. Bu tablodan nasıl çıkarız? Biz buna 'üretim devrimi' dedik. Devrim adını verdiğimiz sırada da tartıştık. 'İnsanlar korkar mı acaba' dedik devrim kelimesinden. Ancak sanayiciler üreticiler, bize köklü değişiklikten başka çıkış yolu olmadığını söyledi. Biz de bu programı hazırladık, sizlere sunduk. Üreticinin baş tacı yapılacağı programda bir 'ekmek teknesi' kavramımız var. İşçiyi ve sanayiciyi birleştiren bir kavram. Türkiye'nin önce var olan bu üretim sistemini koruyalım. Sonra da bunları arttıralım. Tarımda da atıl kapasitenin arttırılmasını esas olarak ortaya koyuyoruz. Sonra da ekonomik gelişmede yapılacak işleri 80 maddelik program halinde sizlerin değerlendirmesine sunuyoruz." Toplantıda daha sonra katılımcıların görüşleri alındı.

 
Harmandalı'da işçiler ölümden dönmüş
 
Büyükşehir'den çifte ulaşım müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Babacan'dan flaş AK Parti hamlesi
Yeni parti hazırlığında bulunduğu iddia edilen Ali Babacan, AK Parti kurucu ...
Önce şıra sonra SPA.. Yeni skandal ortaya çıktı
35 milyon lira borçlu Besni Belediyesi’nin AKP’li eski Belediye Başkanı ...
AK Partili belediyede dini nikah kıyılmaya başlandı
Ağrı Belediyesi'nin AK Partili başkanı Savcı Sayan, dini nikahın belediye ...
 
Ekrem İmamoğlu Er Meydanı’nda
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başpehlivanlık güreşlerini ...
Soyer'e kim "faşist" dedi.. Fetullahçılar'la ne ilgisi var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "10 yıl önce Brüksel'e ilk ...
51 günde 5 milyar TL harcamış, 2 bin 500 kişi işe almış
Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, 31 Mart seçimlerinin ardından kazanmasına ...
 
Muhafazakar sağdan beklerken asıl hamle başka yerden geldi... Yeni parti yola çıktı!
Gül, Davutoğlu ve Babacan'ın yeni partiye yönelik girişimleri konuşulurken, ...
İYİ Partili Çıray zamlara isyan etti.. Milleti elektrik çarptı, doğal gaz yaktı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, emeklilerin ...
CHP'li Bakan: Tek kullanımlık plastikler yasaklansın
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tek kullanımlık plastik ürünlerle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri