ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2598
    Dolar
  • Euro
    34,8475
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    11/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
19 Şubat 2021 Cuma - 12:22

‘Pes’ dedirten ifade: İnşallah coronadan ölmüştür

İstanbul'da kalçasına botoks yaptırdıktan sonra yaşamını yitiren bir çocuk annesi Kübra Boyraz'ın ölümünden sorumlu tutulan sanıklar hakim karşısına çıktı. 4 yıldan 12 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanıkların mahkemede verdikleri ifade 'pes' dedirtti.

‘Pes’ dedirten ifade: İnşallah coronadan ölmüştür

İstanbul Beylikdüzü’de bir çocuk annesi Kübra Boyraz, Newlife adlı güzellik merkezinde 19 Eylül'de kendisine pratisyen hekim Öner Ö. tarafından kalça dolgusu yapıldıktan sonra fenalaştı. İş yerindeki çalışanlar tarafından araca bindirilerek evine götürülen Boyraz, ertesi gün (20 Eylül) hayatını kaybetti.
Büyükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Öner Ö., Erdal D.ile tutuksuz sanık Ömer E., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Bülent B. ve Boyraz'ın babası Ekrem Solmazgül ile taraf avukatları mahkemede hazır bulundu.
“KÜBRA HANIMIN ‘AH’ DEDİĞİNİ DUYDUM”
Mahkemedeki savunmasında, Erdal D. ile Öner Ö.'nün şoförü olduğunu beyan eden sanık Bülent B. şunları söyledi.
* Kübra hanım o gün bir saat geç geldi. Öner bey, şaka yollu ‘yarın gel' dedi. Ancak Erdal bey, ‘Ne bir daha gidip geleceksin, ben yapayım' dedi. O ara beni içecek almak için dışarı yolladılar.
* Döndüğümde içerden Kübra hanımın bir ‘ah' sesini duydum. İçeri girdiğimde Kübra hanım, ‘Canım acıdı, ara verebilir miyiz?' dedi. Ara verildi. Kübra hanım fenalaştı. Öner bey Kübra hanımı hastaneye götürmeyi önerdi ama kendisi kabul etmedi.
“İNŞALLAH COVİT’TEN ÖLMÜŞTÜR”
* Kübra hanımı evine bıraktıktan sonra toparlanıp İzmir'e döndük. Sonra tekrar İstanbul'a döndük. Döndüğümüzde polislerin bizi aradığını öğrendik. Arabadayken Erdal bey, Öner beye ‘Sen doktorsun, senin başına bir iş gelmez. Yırtarsın' dedi.
Öner bey de Erdal beye ‘İnşallah senin yaptığın işlemden değil de Covit veya başka bir hastalıktan vefat etmiştir' dedi. Erdal bey de ‘İğneyi soktum girmedi, çektim. Bir daha iteleyince bağırdı' dedi. Açtığımız bu iş yerinin ruhsatı yoktu” diye konuştu.
“HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADIM”
Mahkemede savunması alınan tutuklu sanık Erdal D., “Öner bey elinde çantası ile dolaşan, insanlara botoks yapan bir kişiydi. Ben de kendisine peçete verme gibi ufak tefek işler yaparak yardımcı oluyordum. Ben Kübra hanıma herhangi bir işlem yapmadım” diyerek beraatini talep etti.
“TARAFIMCA YAPILMIŞ HATALI BİR TIBBİ MUAMELE BULUNMAMAKTADIR”
Kullandığı botoks maddelerinin Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu iddia eden tutuklu sanık Öner Ö. ise savunmasında şunları dile getirdi:
* Erdal ile beraber çalışırız. Ömer beyin ‘İstanbul'da çok talep var' demesi üzerine İstanbul'a geldik. Burada Erdal ile beraber işlem yaptık. Dolgu botoks işini çok iyi yaptığı için kendisine ait bir müşteri konsepti vardı.
* Kübra Boyraz’a ilk seansı temmuz ayında ben yaptım. Müşterilere ilk seansı ben yapardım sonraki seansları eli yatkın olduğu için Erdal yapardı. Kendi müşteri çevresi de vardı. Ben olmadığım zaman da dolgu botoks yapardı.
* Boyun fıtığım olduğu için dolgu botoks yapmak güç isteyen bir iş olduğu için Kübra Hanım’a gittim ve işlemi bugün yapamayacağımı ve yarın yapacağımı söyledim.
* Erdal, kendisinin yapacağını söyledi. Odaya ben, Kübra ve Erdal girdik. Benim girmekteki amacım kontrol etmek ve Kübra’yı kırmamaktı. Ben Kübra’ya Erdal tarafından dolgu botoks yapılmasına izin vermedim. Telefonum çalınca dışarı çıktım.
* Kapı açıldı, Bülent Bey geldi. O ara bir ‘ah' sesi duydum. Kübra’ya sorduğumda canının acıdığını söyledi ancak dolgu botoks verdiğini görmedim. Ancak Erdal’ın elinde enjektör gördüm.
* Kübra’yı evine bıraktık. Hastaneye gitmeyi kabul etmeyince kendisinin corona olduğundan şüphelendim. Hastaneye gitmeme konusunda çok diretti. Suçsuzum. Tahliyemle beraber beraatimi isterim. Tarafımca yapılmış hatalı bir tıbbi muamele bulunmamaktadır.
Cumhuriyet Savcısı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMIYLA DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme, müşteki avukatı tarafından dinlenilmesi talep edilen tanıkların dinlenilmesine bu nedenle halen dinlenmemiş tanıkların olduğu ve tanıklar üzerinde baskı kurulabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak sanıkların tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
4 YILDAN 12 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede pratisyen hekim Öner Ö.’nün 2009 yılında birçok kişiye tıbben uygun olmayan maddeleri estetik amaçlı enjekte etmesi sonucu yaraladığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunduğu bilgisine yer verildi.
İddianamede, sanıkların tıbben uygun olmayan dolgu maddesini hatalı şekilde Kübra Boyraz’a enjekte etmek suretiyle bilinçli taksir niteliğindeki eylemleri sonucu ölüme sebebiyet verdikleri belirtildi.
İddianamede, doktor Öner Ö. ve Erdal D.'nin, “Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” ve “Sağlık hizmetleri temel kanununa muhalefet” suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar, diğer şüpheliler Ömer E. ve Bülent B.’nin ise “sağlık hizmetleri temel kanununa muhalefet” suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

 
Hafta sonu kısıtlamasında, köy ve yaylalara çıkışlar yasaklandı
 
İZBAN'DA FECİ ÖLÜM... Trenin altında kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafta sonu kısıtlamasında, köy ve yaylalara çıkışlar yasaklandı
Sağlık Bakanlığı, ‘covid19.saglik.gov.tr’ adresinde Türkiye haritası üzerinden ...
Motosikletli kuryeler: Hız limiti kaldırılsın
Pandemi döneminde paket servis hizmetinin artmasıyla motosikletli kuryelerin ...
İlaca yüzde 20 zam yolda!
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, ilaç fiyatlandırılmasında kullanılacak ...
 
CHP'li Bakan: Saraylara harcadığınız parayı Gabar'da, Cudi'de, Kato'da, Gara'da görev yapan vatan evlatlarına harcayın!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ...
İzmir’de 6 bin artçı meydana geldi: Artçılar heyelanları tetikledi
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Maratonİzmir için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl “Ormanİzmir” temasıyla ...
 
Koronavirüs atlatan çocuklar için önemli uyarı
İzmir Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ...
Volkan Berber’e saldırı!
Karşıyaka’nın tanınan simalarından, berber Volkan Berber, işyerinin önünde, ...
83 kişi daha yaşamını yitirdi
Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs tablosunu açıkladı. Son 24 saatte ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri