ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
11 Ağustos 2022 Perşembe - 10:45

Politika Durağı hızlı başladı... Asbestli gemi için AK Parti ve MHP'ye çağrı: SES VERİN!

İzmir'in deneyimli gazetecileri Mustafa Akbaş, Onur Çakır ve Sercan Avcı'nın bir araya geldiği Radyo İzmir'de yayınlanan "Politika Durağı" programı, kentin önemli konularını manşete çekti. Aliağa'da sökümüne izin verilen gemiyle ilgili AK Parti ve MHP'ye çağrıda bulunan Mustafa Akbaş, "Bu işe el vermeleri, ses vermeleri gerekiyor. Bu bir siyaset işi değil. Tamamen halk sağlığıyla alakalı bir durum. Onların da aileleri, çocukları bu kentte yaşıyor" dedi.

Politika Durağı hızlı başladı...  Asbestli gemi için AK Parti ve MHP ye çağrı: SES VERİN!

SONKALEİZMİR- Gazeteciler Mustafa Akbaş, Onur Çakır ve Sercan Avcı'yı bir araya getiren Radyo İzmir'deki Politika Durağı programı, yayın hayatına hızlı başladı. Moderatörlüğünü Sercan Avcı'nın yaptığı, İzmir kent ve politika gündeminin ele alındığı programda, AK Parti ve MHP'ye, söküm için Aliağa'ya gelecek asbestli uçak gemisi Sao Paulo konusunda dikkat çeken bir çağrı yapıldı.

AK PARTİ VE MHP'YE ÇAĞRI... 

Sao Paulo'nun ikizi olan Clemenceau'da 760 ton asbest çıkarıldığını anımsatan ve tehlikenin boyutuna dair bilgiler veren Mustafa Akbaş şöyle konuştu:

"Brezilya’da bir enstitü, son olarak incelemenin 4 yıl önce yapıldığı için dava açtı ve bu dava kapsamında geminin Brezilya’dan ayrılmaması yönünde mahkeme karar verdi. Buna rağmen gemi limandan ayrılarak İzmir’e hareket etti. Bu toplum sağlığını ilgilendiren bir konu; çevreye yayılacak asbest ilerleyen yıllarda bölgede kanser ve birçok rahatsızlığı önemli oranda artıracak. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor. AK Parti ve MHP'nin bu işe el vermesi, ses vermesi gerekiyor. Bu bir siyaset işi değil. Tamamen halk sağlığıyla alakalı bir durum. Onların aileleri, çocukları, yakınları, akrabaları, sevdikleri, dostları da bu kentte yaşıyor. Fransa, İtalya, Almanya, hatta Hindistan'ın almadığı gemiyi biz neden alalım."

"AK PARTİ'YE PUAN KAYBETTİRİYOR"

Onur Çakır ise asbestli gemiden İzmir kamuoyunun bilgilenmesinde ve tepki oluşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın “İzmir dünyamım çöplüğü değildir” mesajının çok etkili olduğunu vurguladı. Geminin İzmir’e, bu yıl kurtuluşunun 100’ncü yılını kutlayacağı 9 Eylül tarihinde gelmesinin beklendiğine dikkat çeken Çakır şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar, bu konuda ilk dakikadan beri tepkilerini net şekilde ortaya koyuyor. Buna karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gereken açıklamaları yapmaması, sessiz kalması, uçak gemisine karşı İzmir kamuoyunda olumsuz bir yaklaşım oluşturdu. Gemi sökümünde Türkiye'nin dışında Hindistan, Çin, Bangladeş gibi ülkeler var. Diğer ülkelerin almadığı riski neden Aliağa alsın? MHP’li Aliağa Belediye Başkanı da, AK Partili bir çok isim de aslında sökümün Aliağa’da olmasına sıcak bakmıyorlar ama tepkilerini ‘gelsin incelensin, risk varsa geri gitsin’ düzeyinde tutuyorlar.” 

Çakır, bu yaklaşımların AK Parti’ye puan kaybettirdiği değerlendirmesinde bulunarak, "Geminin Türkiye’ye yaklaşmasıyla tartışmalar daha da büyüyecek. Bu siyaset işi değil, halk sağlığıyla ilgili. Net bir duruş göstermek gerekir” dedi.

BASMANE ÇUKURU ÇÖZÜME YAKLAŞTI

Gazeteci Serkan Avcı, İzmir’in 20 yılı aşkın süredir çözümsüz kalan Basmane çukurunu gündeme getirerek, son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti tarafının konuya çözüm üretmek adına diyalog içinde oldukları bildirdi.

Onur Çakır, büyük hisselerin TMSF ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu, konuyla ilgili Tunç Soyer ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin 2 ay önce bir araya geldiklerini aktardı. TMSF’nin hisseleri satmak istediğini, Büyükşehir’in de buradaki arazi karşılığında belediyenin elindeki 3 alternatif araziyi önerdiğini söyleyen ve görüşmelerin olumlu ilerlediğini kaydeden Çakır, bu alanda Büyükşehir’in hizmet binasının yapılmak istendiğini de söyledi.

"ATAKENT LİSESİ İÇİN SORU İŞARETLERİ VAR"

Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi hakkında, depremden iki yıl sonra “depreme dayanıksız” olduğu gerekçesiyle alınan yıkım kararını da değerlendiren Avcı, Çakır ve Akbaş, bin 83 öğrenci, 65 öğretmeni kadrosunda bulunduran 13,5 dönüm arazi üzerindeki okulla ilgili birçok iddianın da ortaya atıldığını anımsattı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, arazinin 3. şahıslara devrinin söz konusu olmadığı açıklamasına rağmen halen akıllarda şüpheler bulunduğunu vurgulayan Mustafa Akbaş, “Okulların açılmasına 1-2 ay kalmışken, öğrencileri başka okullara nakledeceksin. Pandemi devam ederken nakledilen okullarda sınıfları kalabalıklaştıracak, hatta ikili öğretime geçeceksin” diyerek plansızlığı eleştirdi.

Eğitim-iş 1 No’lu şube başkanıyla görüşmesini aktaran Akbaş, İzmir’de 100’ün üzerinde okulun yıkılıp yeniden yapılmasının gerektiği bilgisini edindiğini ve henüz 70-80’ine dokunulmadığını söyledi.

Onur Çakır, Karşıyaka Belediyesi’nin de okulla ilgili bilimsel raporların paylaşılmasını istediğini hatırlattı. Çakır, İzmir kamuoyunun konuyu yakından takip ettiğini de aktardı.

"MEHMET ALİ ÇELEBİ FAYDA SAĞLAMAZ"

CHP’den sonra katıldığı Memleket Partisi’nden de istifa eden ve AK Parti'ye geçeceği iddia edilen İzmir Milletvekili Çelebi de Politika Durağı’nda değerlendirildi.

Onur Çakır, “İstifasının gerekçelerini kamuoyuna açıklayan, transfer iddialarına net bir cevap veremeyen Çelebi’nin geçmiş yıllara ait paylaşımlarını sosyal medya hesabından silmesi en dikkat çeken ve yanlış olarak değerlendirilen yönü oldu. Neden daha önce değil de bu iddialar gündem olunca paylaşımları sildi? Kulislerde AK Partiyle görüşme yaptığı konuşuluyor. Ama bu kadar yıpranmış bir ismin AK Parti’ye fayda sağlayacak bir transfer olmayacağına inanıyorum” dedi.

Çakır, Çelebi’nin bu tavrının CHP’de “ithal aday”a karşı çıkıp ön seçimi savunanlar için tartışmaları yeniden gündeme taşıma fırsatı sunduğunu da hatırlattı.Konuşmacılar Kemal Kılıçdaroğlu’nun ahdi vefasıyla milletvekili olan ve sempati kazanan Çelebi’nin Türk siyasetinde etkin bir rol olmadığını savundu. 

Mustafa Akbaş ise Çelebi'nin Türkiye gündemini meşgul edecek kadar özgül ağırlığa sahip olmadığını söyledi.

UFUKTA ERKEN SEÇİM VAR MI?

Türkiye gündemine sıkça gelen erken seçim konusunu da ele alan gazeteciler, “Şartlar Cumhur İttifakı lehine harekete geçtiğinde seçim o zaman yapılacak” fikrinde birleşerek Kasım, Mayıs, Haziran tarihleri üzerindeki düşüncelerini açıkladı.

Akbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemdeki diplomatik tavrıyla, tahıl koridoru gibi uluslararası konularla ön planda olduğunu aktararak, “Siyasi analizleri plana dayanan Reuters’ta yer alan bir analiz haberin satır araları dikkatimi çekti. Ekonomideki duruma, göç dalgalarına rağmen Erdoğan’ın oy almaya devam edeceği öngörülüp küresel sahnede başarıları sergilediği, Avrupa ve ABD desteğini hissettiğinde seçime gideceği yorumlanıyor” bilgisini verdi.

Çakır ve Avcı ise günün ekonomik şartlarında kasım tarihinin zor göründüğünü, Mayıs alternatifinin akla daha yatkın geldiğini, Erdoğan’ın İzmir’de Cumhur İttifakının adayının kendisi olduğunu açıkladığını, Millet İttifakı’nın adayı konusunda Kılıçdaroğlu’nun isminin öne çıktığını kaydetti.
 

 
Tabelası var, orman yok!
 
Kemeraltı’nın UNESCO hayali gerçek oluyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
146 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Urla ilçesinde Sahil Güvenlik ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, ...
Bakanlık 209 milyon liraya araç kiraladı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi'ni görmezden ...
İnce ve Yanardağ arasında sert düello!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni ...
 
Katil, kovalamaca sonucu yakalandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kasten öldürme suçundan hakkında 23 yıl ...
Tugay ve Koç’tan Kılıçdaroğlu’na ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı ...
İzmir'de maganda dehşeti!
İzmir'in Bornova ilçesinde, sokakta oynarken pompalı tüfekten çıkan saçmaların ...
 
Yolcu otobüsü TIR'a çarptı: Ölü ve yaralılar var!
Uşak'ta yolcu otobüsünün TIR'ın dorsesine arkadan çarpması sonucu 1 kişi öldü, 43 kişi yaralandı.
İzmir'de öldürülen kadına hüzünlü veda!
İzmir'in Tire İlçesi'nde eşi tarafından av tüfeğiyle öldürülen kadının cenazesi toprağa verildi.
AVM’de içki iznine AK Parti, MHP ve İYİ Parti ''evet'' CHP ''hayır'' dedi!
MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında inşaatı biten ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri