ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
7 Eylül 2023 Perşembe - 10:12

Politika Durağı'nda büyükşehir adaylığı ve CHP kongresi konuşuldu...

Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş’ın katıldığı Politika Durağı’nda bu hafta CHP’de devam eden il kongresi süreci, Soyer’in son günlerdeki 2. dönem çıkışı ile İYİ Parti’nin İzmir kararı ve Özlale’nin adaylık çalışması ele alındı. Çakır, "CHP'nin en güçlü adayı Soyer'dir" derken, Avcı Soyer'in Seferihisar'dan Büyükşehir'e geçtiği süreci anımsattı. Akbaş ise "İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkaracağını düşünmüyorum, pazarlık masasında el yükselttiğini görüyorum" dedi.

Politika Durağı nda büyükşehir adaylığı ve CHP kongresi konuşuldu...

SONKALEİZMİR-Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı’nda Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş siyaset gündemini ele aldı.  Programda gündem CHP’de devam eden il kongresi süreci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2. dönem çıkışı ve adaylık şansı, İYİ Parti’nin İzmir kararı ve Milletvekili Ümit Özlale’nin adaylık çalışması oldu. Programda AK Parti ve MHP’deki son gelişmelerle ilgili bilgi paylaşıldı.

CHP İL KONGRESİ SÜRECİ

CHP’de geçtiğimiz haftaya damga vuran Genel Merkez’deki ‘Aslanoğlu aday olmasın’ görüşmesi, Aslanoğlu’nun çok konuşulan adaylık açıklaması, Örgütlerden Sorumlu Koordinatör Engin Özkoç’un İzmir’e gelişi ve Soyer’le görüşmesi ile Kılıçdaroğlu-Soyer zirvesini gazeteciler Çakır, Akbaş ve Avcı değerlendirdi.



ONUR ÇAKIR: O GÖRÜŞMEYİ HAFİFE ALMIŞTIM

Devrim Barış Çelik, Ednan Arslan ve Deniz Yücel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na Şenol Aslanoğlu için olumsuz görüş bildirdikleri görüşmeyi çok hafife almıştım. Herkes görüşüyor ki diyordum bu süreçlerde. Öyle değilmiş… İlk defa Genel Başkan’ın gerçekten kafasının karıştığını bu süreçte gördüm… Engin Özkoç’un gelişi de bunu destekleyen bir gelişme oldu. Demek ki Genel Başkanın kafası karıştı ve İzmir’e yolladı.

ÖZKOÇ’UN OLAYA SERT GİRMESİ İLGİNÇ

Bence Kılıçdaroğlu’ndan habersiz gelmesi mümkün değil… Özkoç-Soyer görüşmesinde Özkoç, Sinan Karamustafaoğlu ve Kamil Okyay Sındır isimlerini gündeme getiriyor. Tunç Bey Aslanoğlu'na örgütten destek olduğunu söylüyor, kooperatif konusunda ‘prestij projem en ufak bir şey olsa bizi bu koltuklarda kimse tutmaz’ diyor. Görüşlerini Genel Başkana ileteceğini söylüyor ve randevu alınıyor. Özkoç’un olaya  sert girmesi ilginç. Tuncay Özkan’la yakın dost olduğu söyleniyor. Özkan, Aslanoğlu’nu istemiyor. Buradan etkilenmiş olabilir. Direkt iki isim söylemesini partinin geleneğine aykırı buldum.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SOYER’E TELEFON

Özkoç’un gelişi sonrası Aslanoğlu’nu destekleyenlerin kafası karışmıştı. Acaba Kılıçdaroğlu-Soyer görüşmesinde CHP Lideri ‘başka isim söyler mi’ endişesi oluşmuştu. Tunç Bey, İzmir Milletvekili ve PM Üyesi  Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte giriyor. Aslanoğlu’nda uzlaşı olduğunu anlatıyor. Kılıçdaroğlu görüşmede renk vermiyor. Aslanoğlu’nu destekleyenlerin eli rahatlıyor. Çünkü ‘Aslanoğlu olmasın’ demiyor. Ama Deniz Yücel kongresindeki gibi de Aslanoğlu’nu işaret etmiyor.  Kulis bilgisi geldi biz yayındayken. Akşam saatlerinde Kılıçdaroğlu Soyer’i arayıp, “Şenol Bey’le yola devam ediyoruz” demiş. Bu yüzde yüz doğruysa Kılıçdaroğlu düşündü ekibiyle görüştü Soyer’in belki de ‘İzmir’de büyük uzlaşı var’ sözleri etkili olmuş olabilir..
Zaten Aslanoğlu’nu destekleyenler kongrelerden iyi çıkmıştı. Bu nedenle elleri güçlüydü.


İL BAŞKANI, ADAY BELİRLEMEDE ÖNEMLİ

İl başkanı önemli. Kemal Karataş 30 kişilik liste yaptı 25’i gösterildi. İkincisi Deniz Yücel de il başkanıyken adaylıklarda çok etkili oldu. İl başkanının adayların belirlenmesinde etkisi oluyor. İl başkanı yerel seçim öncesi sizin istemediğiniz biri olursa sıkıntı.
Bence Deniz Yücel sürecinde kutuplaşma daha fazlaydı.


KARAMUSTAFAOĞLU’NA ZARAR VERİYORLAR

Sinan Karamustafaoğlu’nu eski tanırım. Ben Karamustafaoğlu ismini atanların kim olduğunu biliyorum. Bence ciddiyetsiz bir durum. Karamustafaoğlu’na zarar veriyorlar. O’nun ismini kullanarak farklı bir yol izliyorlar.

MUSTAFA AKBAŞ: ASLANOĞLU’NUN AÇIKLAMASINA KATILMAYANLAR TAVIR ALDI

Aslanoğlu’nun adaylık toplantısı beni terse düşürdü. O kadar fazla belediye başkanı ve ilçe başkanını orada beklemiyordum. Başka saiklerde etkili oldu herhalde. Orada olmayan belediye başkanları vardı. Karaburun dışındaki Karabağlar, Çiğli, Buca, Bornova, Çeşme başkanları yoktu. Ben bir tavır olarak yorumluyorum. Net bir tavırdı. Sadece 2 milletvekili vardı. Nalbantoğlu ve Polat. Bence vekillerde de net bir tavır var.

ADAYLIK KONUŞMASI TARİHİ FIRSATTI ANCAK….

Aslanoğlu için tarihsel fırsattı adaylık konuşması. Medyanın partinin gözü orada. Ciddi bir katılım var. Oradaki yapacağı konuşma önemliydi. Konuştukça protokoldeki bazı isimlerin suratı asıldı. Yüksek perdeden ayrıştırıcı dil kullandı. Utku Gümrükçü’yü hedef aldı. Sonra Genel Merkez koridorlarında dedikodu yapanlar diyerek Yücel, Arslan ve Çelik’i hedef aldı. Sert bir konuşmaydı. Parti zaten genel seçimi kaybetmiş. Seçmende kırgınlık var. 7 ay sonra yerel seçim var. Bu konuşma ayrıştırıcıydı. Orada çıkıp uzlaştırıcı bir dil kulansa gövde gösterisi taçlanırdı.

ÖZKOÇ GENEL BAŞKAN’DAN HABERSİZ GELMEZ

Engin Özkoç’un İzmir’e gelip Soyer’le görüşmesi gündem oldu. Genel Başkan’ın haberi olmadan yapılmış bir görüşme olduğuna, Karamustafaoğlu ve Sındır isimlerini Genel Başkan’la konuşmadığına inanmıyorum.

GENEL BAŞKAN BİRİNİ İŞARET EDERSE YARIŞ OLMAZ

Kemal Bey’in Aslanoğlu’nu işaret edip etmemesi kafaları karıştırdı. Deniz Yücel de aylar öncesinden o tavrı koydu. Kongrede tartışmalı oyla da olsa ipi göğüsledi. Genel Başkan’ın işaret etmesi yetti. Tek adaylı oldu.  Genel Başkan bence daha birini işaret etmedi. İşaret ederse kongrede yarış olmaz. Yarış olursa arada 10 gün var. Ben Aslanoğlu’nun karşısına güçlü bir adayın çıkacağını düşünüyorum. İmza toplanır. Kemal Bey eğilimi yokluyor. İddiaların ciddiliğini tartıyor. Bunun örgüte CHP’ye İzmir’deki oylara nasıl yansıyacağını tartıyor. Bir karar verecek.
Karşı tarafta bir aday üzerinde uzlaşma yok. Eski vekiller toplantı yapmış Kamil Okyay Sındır ismi gündeme geliyor. Sinan Karamustafaoğlu’nun ismi gündeme geldi. Musa Çam’ın ismi gündeme geldi. Şakir Başak ve Aytekin Tunus dışında çıkan olmadı.


SERCAN AVCI: ASLANOĞLU GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTIĞI ADAYLIK AÇIKLAMASINA  GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Aslanoğlu’nun süreçteki en büyük yanlışı adaylık açıklamasında yaptığı konuşma…. 15 yıldır CHP’yi takip ediyorum. İl kongresi süreçlerinde çok haber yapmışımdır Genel Merkez’de isimler üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili. Yakın zamana gidelim 9 ay önce Murat Aydın ismi gündeme geldi. Bir takım iddialar ortaya atıldı. Genel Merkez’e gidildi olmasın diye… Ondan önce Deniz Yücel’le ilgili olmasın çalışması yapıldı. Ondan önce başkasına…. Ondan önce de başkasına yapıldı… Size karşı yapılanı ‘dedikodu’ derseniz olmaz. Sizi birileri istemeyebilir.  Partisinin Genel Başkanı ile oturup sizle ilgili olumsuz rapor verebilir. Bu toplantıyı eleştiremezsiniz. Bu isimler sizle ilgili basına olumsuz konuşmadı. Gidip Genel Başkan’la konuştu. Basın bu görüşmeyi yazdı. 9 ay önce Murat Aydın olmasın diye yapılan dedikodu değildi de şimdiki mi dedikodu oldu. Gövde gösterisi yaptığı adaylık açıklamasına bence gölge düşürdü. O kadar güzel bir kongre hazırlığı içinde aslında… Süreci de doğru götürüyordu. Genel Başkan’dan adaylık oluru almadan yola çıkmıştı. Değerli buluyordum bunu. Çünkü atanmışsınız. Kısa zaman geçmiş o göreve talip olmanız gerek. Daha işaret etmeden göreve talip oluyorsunuz. Ki doğrusu da bu… İlçe turuna çıkıyorsunuz aday açıklamasının ardından. Bunlar hepsi doğru ama adaylık açıklamasındaki çıkış yanlış…

ÇELİK, ARSLAN VE YÜCEL GÖRÜŞMEDEN UMUTLU ÇIKMAMIŞTI


Aslanoğlu’nun hedef aldığı geçen perşembe günkü toplantıda Çelik, Yücel ve Arslan mutlu çıkmadı. Çok olumlu geçmediğini buradaki ekiplerine bildirdiklerini biliyorum. Engin Özkoç’un buraya gelişine kadar ki 3-4 günlük sürede benim duyduğum başka aktörler devreye girmiş.  Engin Özkoç’un gelişi ve Soyer’le görüşmesi  sonrası  Aslanoğlu’nu istemeyenler umutlandı. O cepheden kimle konuşsam ‘Aslanoğlu’ndan bu iş çıktı’ diyordu. Aslanoğlu’na destek verenler de gözlerini Soyer-Kılıçdaroğlu görüşmesine çevirdi. Aslında Engin Özkoç’un İzmir’e gelişi sonrası Aslanoğlu cephesinde ilk hamle Mahir Polat’tan geldi. Aynı gün randevusu vardı. Pazartesi günkü Polat-Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra Polat İzmir’deki birlikte siyaset yaptığı isimleri arayarak ‘sorun yok’ demişti. Bende kendisini arayıp görüşmeyi sorduğumda bana ‘Şenol Bey’in adaylığında sıkıntı yok’ demişti.

CİDDİ BİR KUTUPLAŞMA OLDU: İSTEYENLER…. İSTEMEYENLER

Kılıçdaroğlu’nun kafasının karışması normal. Ciddi bir kutuplaşma var. İsteyenler…. İstemeyenler…. Herkes gelip bir şey söylüyor. Bence Kılıçdaroğlu bir müdahale etmek zorundaydı. Ağabey mi gelecek, Aslanoğlu devam mı edecek. Kongrede yarış mı olacak. Bu ne kadar gecikirse kutuplaşma daha da derinleşecek. Günlerdir bir taraf arıyor ‘Aslanoğlu yok’ bir taraf arıyor ‘Aslanoğlu var’ diyor.
Deniz Yücel’le ilgili o dönem kararın temel nedeni vefaydı. Yücel, Aziz Kocaoğlu‘nun desteğiyle seçilmişti. Kocaoğlu ‘değişim’ derken Yücel Kılıçdaroğlu’nun arkasında durmuştu. O nedenle çok önceden Kılıçdaroğlu soranlara ‘Deniz Yücel’ dedi. O dönem bir de bu kadar gidip ‘Deniz Yücel olmasın’ diyen yoktu. Sadece Tunç Soyer bu mesaideydi…


ASLANOĞLU YIPRANDI, YIPRATILDI….

Aslanoğlu bence daha kongre olmadan yıprandı. Yıpratıldı.  CHP bu konuda Cumhur İttifakı’na çok fazla argüman verdi. CHP kendi içinde Aslanoğlu ile ilgili iddiaları konuştukça medya yazıyor. 15 gündür Aslanoğlu olsun/olmasın konuşulursa  yıpranırsınız. Siz bu iddiaları konuşursanız basın da yazarsa Cumhur İttifakı’na malzeme verirsiniz. İddialarla ilgili Aslanoğlu cevap verdi. Olmasın diyenlerin başa koyduğu argüman kooperatif meselesi. Şimdi böyle olunca her gün konuşulunca sen rakip partilere bunu kullanma şansını veriyorsun. CHP’de bu süreçte il başkan adaylarının projeleri, partiye ne katacağını konuşmadı. Aslanoğlu kongreye rakor bir imzayla girebilir ama Yücel gibi 200-300 oy eksik alırsa yıpranmış durumda zaten daha da yıpranır. Alaattin Yüksel de çok imzayla girip kıl payı kazanmıştı.

‘ASLANOĞLU OLMASIN’ DİYENLER ASLINDA ‘HEVAL SAVAŞ KAYA OLMASIN’ DA DİYOR


Bu süreç sadece Aslanoğlu olmasın  meselesi değildi bence... ‘Olmasın’ diyenler aslında ‘Heval Savaş Kaya olmasın’ da diyordu. Aslında rahatsızlıkları sadece Aslanoğlu değil. Kaya’nın örgütü dizayn etmeye çalıştığına yönelik rahatsızlık var. Bence Aslanoğlu’nu istemeyenlerin asıl hedefi Heval Savaş Kaya’ydı…

SÜRECİN SONUNDA ÇOK KAZANAN VE KAYBEDEN OLACAK

Bu sürecin sonunda ciddi kazananlar ve kaybedenler olacak. Göreceğiz süreçte…  Ne olursa olsun ciddi kazanan ve kaybeden olacak.  Çünkü süreçte  kutuplaşma oldu ve keskin şekilde çalışıldı karşılıklı… Ben 3 haftadır söylüyordum yazıyordum.. Kongreler bitti esas mücadele Genel Merkez’de olacak diye…


KİLİT İSİM SOYER’Dİ… O DA VAZGEÇMEDİ!

Sürecin kilit ismi Soyer’di. Genel Başkan O’nu işaret etmişti… 9 ay önce gidip Ankara’ya Murat Aydın’ı öneriyorsunuz ki bence çok doğru bir hamleydi… Siz Aydın’ı önerirken Genel Merkez Şenol Aslanoğlu’nu atıyor. Soyer o dönem siyasi bir gol yedi. Bugün ise Soyer Aslanoğlu’na tam destek durumda. Genel Merkez Aslanoğlu’ndan vazgeçer duruma geldi. Engin Özkoç İzmir’e geldi. Başka isimler söyledi… Soyer 9 ay öncenin rövanşını alabilirdi. Soyer gitti net şekilde Aslanoğlu dedi. Çok önemli bence… Uzun yıllar unutulmayacak bir 10 ay yaşanan…
Altını çizeyim Karamustafaoğlu ve Sındır bir yarışa girmeyecek. Yarış olursa Şakir Başak karşısına çıkar.


SOYER’İN 2. DÖNEM MESAJLARI VE ADAYLIK ŞANSI

Programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son günlerdeki 2. dönem çıkışı ve yeniden adaylık şansı da konuşuldu.

ÇAKIR: CHP’NİN EN GÜÇLÜ ADAYI MEVCUT BAŞKANDIR

Tunç Soyer’le ilgili partide şöyle bir şey var. ‘Soyer değişecek… Neden değişecek? Çok başarılı değil’ Bunu AK Parti güzel işledi. Daha sonra CHP’nin içerisine geçti. CHP’de Soyer’i istemeyenler bu işi köpürttü ve kendi iddialarında başarılı oldu . Soyer bunu duymamazlıktan geldi, kulak arkası etti.  Ne olursa olsun CHP’nin en güçlü adayı mevcut başkandır. Büyükşehir’de de ilçelerde de. AK Parti’nin son anketinde  Soyer birinci çıkıyor. Mevcut başkan olduğu için. Tanınırlık etkili. AK Parti’de de Hamza Dağ çıkıyor. İkinci olarak da Mehmet Kasapoğlu çıkıyor… Son 10 gündür Soyer’den ‘bir dönem daha’ çıkışı geliyor. Bence Kılıçdaroğlu göreve devam ettiği sürece Soyer’in adaylığını yüksek görüyorum. Değişim sancılıdır. Belediye başkanını değiştirmek zordur. CHP’de özellikle anketlere bakacaklar.

AKBAŞ: CHP’DE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLARI EN AZ 2 DÖNEM YAPIYOR

Şuan görünen Kılıçdaroğlu’nun Tunç Soyer’le devam edeceği… CHP’de genelde Büyükşehir belediye başkanları en az 2 dönem yapıyor. Devam eden büyük projeler var. AK Parti’nin ciddi bir karşı propagandası vardı. Ancak Soyer de bildiği yoldan devam ediyor.
Tunç Soyer’in adaylık yolunda il kongresinden çıkacak zafere ihtiyacı yok. Aslanoğlu olmasa da bu adaylığı için bir gerekçe değil. İl kongresi Soyer’in adaylığı için bir viraj değil.


AVCI: SEFERİHİSAR’DAYKEN BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLMANIZ DAHA ZORDU… ZORU 5 YIL ÖNCE AŞTI

Tunç Soyer’in yeniden adaylığı yolunda il kongresi ve kurultay önemli virajlar. İl kongresi için Aslanoğlu dedi. Kurultayda da Kılıçdaroğlu’na destek...  Soyer değişim tartışmasında Kılıçdaroğlu’nun yanında durdu. Adaylık yolunda il kongresi ve kurultay ilk virajlar… Sonra anketler konuşulur…
Seferihisar Belediye Başkanıyken, Büyükşehir adayı olmanız daha zordur. Büyükşehir Belediye Başkanı’yken göreve devam etmeniz daha kolay. Soyer zoru 5 yıl önce aşmıştı.
Genel Başkan İzmir’in aday açıklamasını sonlara bırakırsa spekülasyonlar, farklı isimler çokça yazılır. Geçtiğimiz dönemlerde de oldu bu. Geçen gün İzmir'le ilgili Ahmet Akın haberleri çıktı. İzmir süreci uzadıkça farklı iddialar gündeme gelir.
Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nu yeniden açıkladı Kılıçdaroğlu ancak kurultay gündemdeyken aday açıklaması beni şaşırttı. Örgüte bir güç mesajı vermek istedi herhalde…


İYİ PARTİ’NİN İZMİR KARARI: ÖZLALE ADAY

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıklaması da programda konuşuldu.

ÇAKIR: İYİ PARTİ’NİN ADAY ÇIKARMASI CHP’Yİ ZORA SOKAR

Özlale’nin adaylığına İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun tam destek verdiğini iddia eden Çakır şunları söyledi;

“CHP açısından sıkıntı. İYİ Parti’nin Büyükşehir’de aday çıkarması 30 ilçede aday çıkarması demek. Bu CHP’yi zora sokar. Cumhur İttifakı’nın kentteki aktörleriyle görüştüm. Bunun bir blöf olduğunu, İYİ Parti’nin ellerini güçlendirmek için böyle bir girişimde bulunduklarını, İYİ Parti’nin İzmir’de en az 3 ilçe isteyeceklerini iddia ettiler.  İYİ Parti’nin aday çıkarması Cumhur İttifakı’na yarar. İYİ Parti’ye gidecek her oy Cumhur İttifakı’nın adayına yarar”

AKBAŞ: İYİ PARTİ’NİN İZMİR’DE ADAY ÇIKARACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Akbaş ise İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarmayacağını iddia etti. Akbaş, "Ben matematiksel olarak baktığımda siyasetin gidişatını süzdüğümde İYİ Parti’nin İzmir’de aday çıkaracağını düşünmüyorum. İYİ Parti’de genel seçimlerin üstüne bir tırmanış yok. İzmir’de aday çıkaracaklarına ihtimal vermiyorum. Manisa’da olabilir, Bursa’da olabilir… Ben İYİ Parti’nin pazarlık masasında el yükselttiğini görüyorum" dedi.

AVCI: ARKA MAHALLELERDE CİDDİ ÇALIŞMASI VAR

Özlale'nin adaylık dureumunun Haziran ayında şekillenmeye başladığını söyleyen Avcı, "Bir toplantıda Sayın özlale partinin kendi adaylarıyla seçime gidilmesi gerektiğini söylüyor. Özellikle büyükşehirlerde diyor. İzmir’de de girilmesi gerektiğini söylüyor. Akşener ‘aday bulun’ diyor.  Özlale de ‘ben varım’ diyor ve başlıyor çalışmaya.
Bugün akşamüstü Sayın Özlale ile karşılaştım. Birlikte çay içtik. Yanımızda vatandaşlar ve bazı siyasiler de vardı.  Adaylığı çok istiyor. Arka mahallelerde ciddi bir çalışması var. Sohbetten çıkardığım yerelden bir başarı hikayesi yazıp Türkiye’ye yaymak istiyor. Kendisine sordum. “İttifak durumu olursa Büyükşehir dışında büyük bir ilçeden aday olur musunuz? “ dedim. “Kesinlikle hayır” dedi. “Ben Büyükşehir adayıyım”
dedi.

ÇAKIR: AK PARTİ'NİN ANKETİNDE SOYER VE DAĞ BİRİNCİ ÇIKTI

Çakır, AK Parti’de ve MHP’deki son gelişmelerle ilgili bilgi paylaştı. Çakır, “AK Parti’de 14 ilçeye atama olacak. Buca’da kriz oldu. 3 gün başkana ulaşılamadı. Sonra istifası alındı. 16 ilçede başkan değişmedi yönetimi değişecek. Konu sonra il yönetimine gelecek. Adaylığı gönlünden geçiren 50 kişilik yönetimde 35 kişi var. Sonra tüm dikkatleri 27 Eylül’e çevirecekler Cumhurbaşkanı gelecek. Şehir hastanesi açılışı ve Teknofest var. Sonra büyük kongre var Ekim’de İzmir’den Hamza Dağ’ın yola devam etmeyeceğini düşüyordum Genel başkan yardımcısı olarak devam etmek istiyor. Devam ederse Büyükşehir adaylığı için eli güçlenir. Dağ Büyükşehir adayı olursa ilçe belediye başkan adayları farklı isimler olur, Eski Bakan İzmir Milletvekili Kasapoğlu aday olursa ilçelerdeki adaylar farklı olur. Bu sefer en inandıkları ilçe, ‘alırız’ dedikleri ilçe Kemalpaşa.
MHP’de mevcut başkan Veysel Şahin il kongresinde aday olacak. MHP kongre tarihi 17 Eylül Pazar…"

 

 
Ukrayna heyetinden Başkan Engin'e ziyaret!
 
Kuru incirde ihracat hedefi 300 milyon dolar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıgül'den ilginç iddia: Kılıçdaroğlu istifa ederse CHP baraj altında kalır!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Başkan Soyer'den Özlale yorumu... 'İZMİR'E ASLA KAYBETTİRMEYİZ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı ...
Muharrem İnce’den Meral Akşener’e ziyaret!
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret etti.
 
Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı yarışında renk vermedi!
CHP'de 16 Eylül'de yapılacak İzmir İl kongresine günler kala, genel merkezin ...
CHP'li eski başkana tahliye
Avcılar Belediyesi tarafından 2015 ve 2016 yılları arasında yapılan ihalelere ...
İstifa ettiler: Meclis’te HDP’li kalmadı
HDP Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, ...
 
Özgür Özel'den adaylık açıklaması: Genel Başkan televizyondan duymayacak!
CHP'de genel başkanlık için adı geçen Grup Başkanı Özgür Özel, adaylıkla ...
CHP İzmir'de kongre programı belli oldu
CHP İzmir'de 16 Eylül'de yapılacak il kongresi ile partinin 100. yıl kutlamaları ...
Muharrem İnce CHP’ye dönüş şartını açıkladı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, uzun yıllar siyaset yaptığı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri