ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
21 Eylül 2023 Perşembe - 10:34

Politika Durağı'nda çarpıcı tespitler... Gündem CHP il kongresi ve Özlale'nin adaylığı!

Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş, Politika Durağı’nda yine gündemin nabzını tuttu. Deneyimli gazeteciler CHP’nin geride kalan il kongresi özelinde çarpıcı değerlendirmeler yaparken, önemli kulis bilgileri paylaştı. Programda ayrıca Meral Akşener'in İzmir mesaisi ve İzmir Milletvekili Özlale'nin adaylığını duyurması da yorumlanırken, dikkat çeken detaylar paylaşıldı.

Politika Durağı nda çarpıcı tespitler... Gündem CHP il kongresi ve Özlale nin adaylığı!

Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı’nda Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş siyaset gündemini ele aldı. Programda gündem CHP'nin geride kalan il kongresi, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in İzmir mesaisi ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin adaylığını duyurması ile AK Parti'de yerel seçimlere giderken yaşanan adaylık istifaları ve MHP’de Veysel Şahin’in yeniden il başkanı seçilmesi oldu.

ÇAKIR: ÖZEL’İN SÖZLERİ GERİLİMİ BİR TIK YUKARI TAŞIDI

CHP’den Genel Başkan Adayı olan Özgür Özel’in il kongresine katılması, yaptığı konuşma ve slogan atan partili gençlerle gösterdiği tepkiyi değerlendiren Çakır, “Salona girdiğimde gerginliği hissettim. Özgür Özel orada slogan atan  gençleri azarladı. ‘Beni Süleymen Soylu susturamadı siz susturamazsınız’ dedi. Bence salonda gerilimi bir tık yukarı taşıyan bu sözler oldu. Özgür Bey orada ‘Sizi görevlendirenleri biliyorum’ dedim. Sonra TV’de ‘partili değillerdi dedi. Oradakiler bal gibi partiliydi. Bayraklı gençlik kollarındandı oradaki gençler. Kimse de görevlendirmemiş onları. Normal slogan attılar Kılıçdaroğlu lehine” dedi.
Çakır, Özel’e konuşması sırasında salondan destek olup olmadığıyla ilgili ise, “Delegelerden 600 kişiden Özel'i alkışlayan 10 kişiyi geçmez. Ancak partililerden vardı” dedi.

AKBAŞ: ÖZEL’E KARŞITLIK YOKTU

Mustafa Akbaş ise, “Özgür Bey’in oradaki partili gençleri Süleyman Soylu ile eş değer tutup yorum yapması salonda rahatsızlığa neden oldu. Özgür Özel’le dönük salonda şu vardı. Kılıçdaroğlu’na destek vardı İzmir’den ama Özgür Özel’le karşıtlık yoktu. Delegeler partililer dinledi kendisini. Ne zaman ‘Süleyman Soylu beni susturamadı siz susturamazsınız’ dedi. Gerildi ortam. Daha farklı serzenişini dile getirebilirdi” ifadelerini kullandı.

Akbaş, Özel’e salonda destek olup olmadığıyla ilgiliyse “salonda Özgür Bey’e ben biraz destek gördüm. Katıldığı ilk kent İzmir olması avantajda olabilirdi. Ancak etkili bir konuşma yapamadı” değerlendirmesinde bulundu.

AVCI: İZMİR İLE BAŞLAMASI HANDİKAPTI

Avcı ise Özel’e delegeler arasında alkış olmamasının normal olduğunu, alkışladı görüntüsü vermek istemeyenlerin olabileceğini ifade etti. Avcı, “ Özgür Bey’in adaylık açıklamasından sonra kongreler İzmir’le başladı. Bu kendisi için handikaptı. Çünkü Kılıçdaroğlu’na desteği en baştan açıklayan örgüt İzmir’di” dedi.

ORTAK GÖRÜŞ: YER TERCİHİ YANLIŞ

Kongrede yer seçiminin yanlış olduğunu ifade eden Avcı, “Salon seçimi yanlıştı. Ses düzeni kötüydü. Protokol, üyeler, misafirler hepsi iç içeydi” dedi. Akbaş da “ Salon seçimi kesinlikle yanlıştı” derken, Çakır, “1 gün önceki etkinliklerde yanlış tercih olduğu anlaşıldı. Salon geniş. Ses dalgalanıyordu. Her CHP kongresinde olduğu gibi disiplinsizlik had safhadaydı. Basın bölümüne herkes giriyor. Kim delege kim üye bazen belli olmadı… Düşünce iyi uygulama kötü” dedi.

ARBEDEYLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİALAR
ÇAKIR: KURGUYDU… AKBAŞ: KURGU DEĞİLDİ!


CHP İzmir İl Kongresinde yaşanan arbede programda masaya yatırıldı. Arbede yaşandığı sırada kürsüde olduğunu ve yaşananları kaydettiğini ifade eden Çakır, çarpıcı bir iddiada bulundu. Çakır şunları söyledi: 
Net bir şekilde söylüyorum bu iş kurguydu. Bir kavga var. Kimin kime vurduğu belli değil. Bir taraftakiler diğer tarafa saldırmıyor. Birbirlerine yumruk atıyorlardı. Kürsüden biri uçuyor tekmeyle kime gittiği belli değil. Sonra protokole doğru yaklaşıyor kavga edenler. Gözlerimle şahit oldum. Musa Çam oradaki gençlere diyor ‘biraz arkaya gelin’ diyor. Oradan bir belediye başkanı ismini vermeyeceğim ‘Gençler orada kalacak’ diyor. Ben şahit oldum. Protokole kavga yaklaşınca iş orada kopuyor. Kongreyi iptal ettirmek için oradakiler elinden geleni yaptı, başarılı olamadılar.

“Çakır’ın ‘kurgu’ iddiasına karşı “kurgu değildi bence” değerlendirmesini yapan Akbaş, “İlçe kongrelerinde de gerginlik vardı. Blok-çarşaf oylamasında gerginlik olacağı belliydi. Orada gençlerle korumalar arasında didişme başladı” dedi.

ASLANOĞLU CEPHESİ GÜMRÜKÇÜ’YÜ MÜ İŞARET EDİYOR?

Yaşanan olaylarla ilgili Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün işaret edilmesi iddiasıyla ilgili de gazeteciler değerlendirmede bulundu. Çakır, “Olaylar çıktığı an herkes salonda Utku Gümrükçü ismini dile getirdi. Gümrükçü demek, için kanıt ortaya koyman gerek. Ben bilemem. Bu iddiaları ortaya atanlar ispatı koyacaklar. Oradaki isimlerin kavga edenlerin Gümrükçü ile salona girdiğini iddia ediyorlar.Girmişse de ispat değil.  İl Başkanı azmettirenleri de atacağız dedi. Bunu ‘Gümrükçü’yü işaret ediyor’ diye yorumlayanlar oldu. Bana konuşmamızda il başkanı isim zikretmedi. Ancak il başkanı belli ki azmettiren olduğunu düşünüyor. Görüntüleri yakından izliyorlarmış. Mahir Polat dedi ki ‘kongreyi kana bulayacaklar’. Ciddiye alınması gereken bir iddia. Bunu söyleyen milletvekili. Bu cümle savcıları harekete geçirecek iddia. Tepe kameralar varmış. Kavgaya karışanlar karışmayanlar tespit edilecek. Disipline sevk edilecek. İl başkanı savcılığa gideceğini söyledi.
Akbaş ise, ortaya atılan iddiaların mafyatik bir yöntem olduğunu belirtti, “ Böylesine bir yöntemi partide nefer olmuş,  ilçe başkanı seçilmiş, il başkanlığına talip olmuş belediye başkanı seçilmiş birinin benimseyeceğini hiçbir akıl kabul etmez” dedi.

Akbaş sözlerine şöyle devam etti; Mahir Polat’ın açıklamaları tuhafıma gitti. ‘Bar pavyon fedaileri vardı’, ‘Kimin kime kaş göz ettiğini biliyorum’ dedi. Böyle bir arbedede milletvekili protokolde kimin kime kaş göz ettiğini görmüş anlamadım.”

"MYK’DA 3 DAKİKA GÖRÜŞÜLMÜŞ"

Konunun MYK toplantısında gündeme geldiğini belirten Akbaş, “Sadece 3 dakika görüşmüşler MYK’da… Genel Başkan Divan Başkanı Zeynel Bey’e sormuş. Zeynel Bey anlatmış. Blok-çarşaf oylamasında arbede çıktığını söylemiş. Kavgayı çıkartan gençlerin partili mi olup olmadığını bilmediğini söylemiş. Komisyona havale etmişler. MYK’da bu kadar serin kanlı ele alınan bir konuyu İzmir’de savcılığı göreve çağıracak derece varması için elinizde bir şey olması gerek” dedi.

AVCI: ”OLAYLI VE BLOK LİSTELİ KONGRE OLARAK HATIRLANIR” DEDİ… DİSİPLİN KURULUNDAKİ SEÇİMİ GÜNDEME GETİRDİ

16 Eylül il kongresinin olaylı ve blok listeli kongre olarak hatırlanacağını ifade eden Avcı ise, “ Bence bir daha blok olmaz. Bu denli arbede de olmaz. O nedenle bu kongre olaylı ve blok listeli diye hatırlanır. Muhakkak bir disiplin işlemi, adli işlem olacaktır. Aktörlerin sağduyulu olması gerek. Sert ve süreci daha da geren açıklamalar geliyor. Delege seçimlerinde de hoş şeyler olmadı. Arka planda aktörler, sorumlular varsa zaten disiplin süreci işler. Disiplin demişken disiplin kurulunun ana gündemi bu dosya olacak. Disiplin kurulu başkanı seçildi. Haber yazdık, duyurduk yeni başkanı. Telefonla arayanlar oldu. ‘Genç, 3-4 yıllık avukat, yakın zamanda partiye girmiş bir isim disiplin kurulu başkanı oldu’ dediler. Pelin Özsoy seçildi... Kendisini tanımıyorum ama bu seçimle ilgili çok telefon aldım. Hem de İl Başkanı işaret etmiş seçilmesini. Geçmiş dönemlerde 30- 40 yıllık hukukçular, kurul içindeki en tecrübeliler disiplin kurulu başkanı olurdu. Ve bu seçimlere il başkanı karışmazdı. Bu disiplin dosyası ve bu disiplin kurulunun alacağı kararlar süreçte çokça konuşulur” ifadelerini kullandı.

AVCI: ASLANOĞLU’NUN BLOK LİSTEYE EL KALDIRMASI BENCE YANLIŞ

Çakır  “blok listeyi destekleyenler dersine iyi çalışmış” derken, Avcı ise il başkanının el kaldırdığı bir fotoğraf karesini gördüğünü ve bunun blok liste oylaması olduğunu söylediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Eğer böyleyse bence tarafsız kalmalıydı. Bir ilçede yaptığı konuşmada delege karar verecek demişti. Sizin kendi oyunuza o oylamada ihtiyacınız yok. Bence yanlış. İl başkanı blok-çarşaf oylamasında taraf olmamalıydı. Eğer bu fotoğraf karesi blok liste oylamasına aitse. Salonda olmadığım için görmedim. Bana blok-çarşaf oylamasından dendi. O fotoğraf karesi hep gündeme gelir bundan sonraki siyasi hayatında.Şenol Bey’in… Fotoğrafta İl Başkanı el kaldırıyor, Tunç Soyer, Mahir Polat, Rıfat Nalbantoğlu el kaldırıyor. Şakir Başak, Devrim Barış Çelik, Yüksel Taşkın, Ednan Arslan el kaldırmıyor. Kutuplaşmayı en iyi anlatan kare…”

KAZANANLAR…. KAYBEDENLER….
ÇAKIR’DAN ‘OLGUN ATİLA’ ÖRNEĞİ


Kongrede kazananların ve kaybedenlerin olduğunun dile getirildiği programda Çakır, “Heval Savaş Kaya, Soyer adına süreci yönetti. Kurultay delegesi seçildi.Buca, Konak, Karabağlar bence bu 3 ilçeden birine yüzde 99.9 belediye başkan aday adayı olacak. Soyer olma derse başka. Diyeceğini düşünmüyorum. Bornova, Karabağlar,Karşıyaka, Bayraklı hem ilçe hem belediye başkanları listeye damga vurdu. Bir çok ismi yazmışlar. Kendi ilçende seçim kazanamazsan kongrede sözün geçmiyor. Mustafa İduğ ve Muhittin Selvitopu kendi ilçelerinde kazansalardı il kongresi süreci farklı olurdu. İlçende kazanamayınca sıkıntı oluyor. Ekrem Oran Aslanoğlu’nun listesinde yer almayı başardı. Bence başarılı. Abdül Batur’a haksızlık yapıldı. En çok Aslanoğlu’nun  listesinde çizik yiyen Batur…İkinci en çok çizik yiyen Serdar Sandal. Sebepleri olabilir. Kendi  ilçesinde uzlaşı yapmadan, tek başına seçim kazandı. İlçe başkanının blok liste konuşması yapması sebep olmuş olabilir. Kazananlar içinde dikkat çeken Olgun Atila… Eski belediye başkanı olduğu için onu not ettim. Eski başkandı ama aktif rol oynadı. Diğer eski belediye başkanları gibi küsüp geri çekilmedi” dedi.

AVCI: OLGUN ATİLA, NALBANTOĞLU VE SOYER DUVARINI AŞMASI GEREK

Çakır’ın ‘Olgun Atila’ özelindeki sözleri üzerine Avcı, “ Olgun Atila tespitine katılıyorum. Arka planda bir numaralı kazanan. Bornova damga vurdu. 8 isim yazıldı kurultay delege listesine. Mahir Polat’ın desteğiyle Bornova’ya dönme çavası var. Ancak handikapları var. ‘Kocaoğlu’nun prensi’ algısını bence atamadı. Bir de adaylık için Rıfat Nalbantoğlu ve Tunç Soyer duvarını aşmalı. Bence her iki isimde de yok. Ayrıca Olgun Atila’nın ismi Kemalpaşa içinde geçiyor” dedi.

Akbaş, kongre salonunda listelerin açıklanması sonrası Olgun Atila ile ilçe başkanı  Ertürk Çapın kavga ettiğini buna şahit olduğunu, Çapın’ın liste üzerinden sitem ettiğini iddia etti.

LİSTEYE ELEŞTİRİLER…
AVCI: GENEL BAŞKAN’IN ÖNERDİĞİ BAZI İSİMLER YAZILMADI, BAZILARI YAZILDI…


Programda seçilen liste de değerlendirildi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Şenol Aslanoğlu’na isimler verdiğini bu isimlerden bazılarının yazılıp bazılarının yazılmadığını iddia eden Avcı şunları söyledi;

“Genel Başkan bazı isimleri veriyor İl Başkanı’na… İddia şu ki, verilen isimlerden sadece Azimet Gürbüz, Hüseyin Saygılı yazılıyor. Sinan Karamustafaoğlu, Muhittin Selvitopu ve Mustafa İduğ yazılmıyor. Taraf olup ilçelerinde kaybeden isimlerin yazılmamasını normal görüyorum. Ancak yazılmamaları bence kendileri açısından olumlu. Çünkü bir mağduriyet oluşmuş oluyor.İduğ ve Selvitopu’nu Genel Başkan’ın çok önemsediğini de biliyorum. Yazılmayan isimler bir sonraki dönem yok demek yanlış bir değerlendirme olur. CHP’de eş dost akraba eskiden çok yazılıyordu. Bir süredir bu alışkanlık yoktu. Bu kongreyle geri dönmüş. Partililerde rahatsızlık yarattı”

AKBAŞ: LİSTE GENEL MERKEZ’DE RAHATSIZLIK YARATTI

“Ben Genel Başkan’ın 14 isim verdiğini duydum. Mustafa İduğ ve Muhittin Selvitopu da var bu isimler arasında. Yazılmıyorlar” diyen Akbaş şöyle devam etti;

“Genel Merkez’de bu gündem. Delege listesi hala Ankara’da tartışılıyor. Listelerde şunun damadı, eşi, kardeşi, gelini yazılmış isimler var. Bu isimlerin yanında iki büyük ilçenin başkanının Genel Başkan’ın söylemesine rağmen yazılmaması tartışılıyor. Bu partide gelin damat mı yazılmalı eleştirileri var. İduğ ve Selvitopu’nun listeye girememeleri olumsuz yansımaz. Bu isimler aday gösterilmez demek yanlış.”
Çakır, ise “Canan Kaftancıoğlu, İzmir eski milletvekili  Zeynep Altıok’un yazılmasını istiyor kurultay delegesi olarak. Ancak yazılmıyor” iddiasında bulundu.

ÇAKIR’DAN KURULTAY DELEGE LİSTESİNE ELEŞTİRİ

Kurultay listesini eleştiren Çakır, “ Bir kurultay listesi bu kadar kötü hazırlanır. Onlar kendileri açısından kurultay olacak. Kılıçdaorğlu’na tereddütsüz destek vermek istediler. 56’da 8 isim gelin, eş, kardeş…Ben kurultayda Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim. Ama beni değil eşimi yazın. Bu partiye hizmet etmiş, Kılıçdaroğlu’na oy verecek bir çok isim bulunabilinir. Seçim bu listeyle çarşaf olsaymış listeyi çok kişi delermiş” dedi.

AVCI: YÖNETİM KURULUNU ZAYIF BULAN ÇOK SAYIDA İSİM VAR

Avcı ise, “ Liste delinmesin diye blok yapılıyor. Yönetimden iki isim düşüyor. Nasıl bir teknik hata. Disiplin kuruluna her iki taraf da yedeklere 5 yazacağına 9 yazmış. Seçim kurulu yedekleri iptal etti. Disiplin kurulunun yedeği yok. Nasıl bir acemilik. Nasıl bir liste hazırlamak. Yönetim kurulunu zayıf bulan çok sayıda isim var. Akademisyen yok, iş dünyasından önemli bir isim yok. Sanat dünyasından isim yok. Sendika kökenli bir isim göremedim. İzmir’de blok listeli bir seçimde daha güçlü bir yönetim hazırlanmalıydı bence. Şenol Bey’in işi il yönetimi açısından zor” dedi.

AKBAŞ: SORUN HER ŞEYİ DİZAYN ETME ÇABASI

Akbaş ise, “Buradaki sorun her şey dizayn etme çabası….Salonun düzeninden listeye kadar. Delegeyi serbest bırakmak lazım. CHP sürekli demokrasiyi vurgulayan bir parti. Bırakında birileri düşüncelerini söylesin. Farklılığı ortaya koysun” dedi.

ASLANOĞLU’NUN KONUŞMASINA ELEŞTİRİ

Akbaş, il başkanı Aslanoğlu’nun kongredeki konuşmasını eleştirdi. Akbaş, “ Ülkeden bir çok sorunu var, tartışmalar var. Şenol Bey konuşmasından notlar… Yapay zeka, hava kargosu, buzulların erimesi, susuzluk, iklim krizi… Bunlar Türkiye gerçekliğini kapsayan , kitleleri motive edecek konuşmalar değil. Umut veren bir konuşma değil. Ben dinlerken sıkıldı” dedi.

Çakır da, “ Ben dinlerken koptum. O konuşmanın yeri orası değildi. Yerel seçimlerde iddia ortaya koyan bir konuşma daha iyi olurdu” yorumunu yaptı.

Avcı ise, “ Yazımda eleştirdim. Dinlerken canlı yayında bilim konferansında zannettim kendimi. O konuşmanın yeri orası değildi. Belki doğru noktalar ama yeri 2 adayın  yarıştığı il kongresi değil. Kendisiyle telefonda konuştum. Konuşmasının arkasında. Kendisi bu konuşmaları yapmaya devam edeceğini, bu anlamda bazı şeyleri değiştirmek istediğini söyledi. Bunları konuşmak gerektiğini düşünüyor. Bir takım şeyleri değiştirme girişimleri takdirlik. 150 kişi gelse de tüzük toplantısı, 100. yıl paneli. Kısa zamanda her şeyi yapmak istiyor. Zamana yaymalı” dedi.

ÇAKIR: ELİNDE GÜCÜ TUTANLAR, KARŞI TARAFI EZMEYE YÖNELİK HAREKET EDİYOR

Çakır programda “Elinde gücü tutan şuan ki parti içindeki grup, karşı tarafı tamamen ezme yöntemiyle hareket ediyor. Bu bizim CHP’de ilk defa gördüğümüz bir durum değil. Tunç Bey bence bu işin tam göbeğinde…” değerlendirmesini yaptı.

AVCI: KOCAOĞLU DÖNEMİNDEKİ YANLIŞLAR DEVAM EDİYOR

Avcı ise, “Ben Aziz Kocaoğlu’nu çok eleştirdim geçmişte. Bu süreçlerde dar kadro hareket etmesini… 4,5 yıla baktım geride kalan. Benzer tablo. Yine dar kadro kapsayıcı olmayan süreçler. Aziz Bey döneminde eleştirdiğim şeyin devam ettiğini gördüm. Demek ki Kocaoğlu değilmiş sorumlusu. Büyükşehir’in gücü bunu yaptırıyor” dedi. 

AKBAŞ SENGEL’E AYRI PARANTEZ AÇTI

Aslanoğlu’nun listesine yazılmayan başkanlar arasında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e parantez açan Akbaş, “Kaybeden listede yer alıyordu Filiz Hanım… Diğer listede yoktu. Utku Gümrükçü ve Görkem Duman’la birlikte iyi oy aldı. Filiz Hanım 166 oy aldı. Metropolde olmayan bir ilçe. İyi bir oy. Bence Filiz Hanım kaybetmedi” dedi.

ÇAKIR: GÜMRÜKÇÜ İÇİN İŞLER YOLUNDA GİTMEDİ

Programda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü özelinde değerlendirmeler yapıldı. Çakır, “ Şakir Başak’ın destekçisi olarak karşı tarafa Utku Gümrükçü yerleşti En büyük sebebi Çiğli’de sağlanan ancak daha sonra bozulan mutabakat. Bu Gümrükçü’yü öbür tarafa yerleştirdi. Gümrükçü bu sürecin kaybedenler arasında başa yazılır. Yaşı genç. Utku Gümrükçü her zaman aktör olacaktır ama bu sefer bazı şeyler yolunda gitmedi kendisi açısından” dedi.

AVCI: TAHTEREVALLİNİN DİĞER TARAFINDA OTURUYOR ANCAK…

Avcı ise, “Bence kaybettiği süreçte doğru bir strateji yaparak yani kendini karşı tarafın en önemli aktörü yaparak ilerledi. Genel Merkez denge siyasetini sever. Gümrükçü diğer cephenin bir numarası oldu. Yani siyasette tahterevallinin diğer tarafında oturuyor. Ancak çok uçta siyaset yapıyor. Tahterevalliden düşme ihtimali de var. Düşmeden kalırsa daha hamleler yapacaktır” dedi.

AKŞENER’İN İZMİR MESAİSİ VE ÖZLALE’NİN ADAYLIK İLANI

Programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir mesaisi, İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin Büyükşehir Adaylığını ilan etmesi ve Soyer’i hedef alan açıklamaları konuşuldu.

AKBAŞ: İYİ PARTİ CİDDİ… TUNÇ BEY’İN İŞİNİ ZORLAŞTIRACAK

Akbaş, “Akşener’in İzmir mesaisini baştan sonuna kadar takip ettim.  İzmir mesajlarını dikkatle takip ettim. Daha önce İYİ Parti İzmir’de ‘2-3 metropol ilçe almak için el yükseltiyor’ demiştim. ‘Özlale’nin adaylığı geri çekilecek’ dedim. Yanıldım. İYİ Parti’de adaylık ciddiyetini gördüm. Gerçekten kararlılar. Tunç Bey’i ve CHP’yi eleştirerek adayını tanıttı. Özlale de ‘iki yumruk arasında İzmir’i bırakmak istemiyoruz’ dedi. Doğru bir mesaj. ‘İzmir varsa Ümit var’ diyerek bitirdi konuşmasını. Müsavat Dervişoğlu, teşkilat Özlale’nin arkasında bunu gördüm. İyi hazırlanmışlar. İzmir’de seçim sonuçları çok enteresan olabilir. Bu hamle CHP Genel Merkezi’nde bir yankı yaratabilir. Tunç Bey’in adaylığı noktasında elinin güçlü olduğunu söylemiştim geçen hafta. Bu hamle işi biraz karıştırıyor. Delege listesindeki rahatsızlık, İYİ partinin aday çıkarması, son dönemde Tunç Bey’e dönük iktidara yakın basında yayınların etkisinin arması Tunç Bey açısından işi zorlaştıracak gözüküyor” değerlendirmesini yaptı.

AVCI: İYİ PARTİ KENDİSİ AÇISINDAN DOĞRU STRATEJİ YAPIYOR

“İYİ Parti’nin İzmir hamlesini Soyer’e yönelik bir hamle olarak da görüyorum” diyen Avcı ise, “ 5 yıl önceki defans devam ediyor gözüküyor. Önümüzdeki süreç çok şey olabilir. Parti neden aday çıkarıyor. Ya kendi gücünü test etmek istiyordur dedikleri gibi ya da el yükseltmek istiyorlardır. İYİ Parti doğru yapıyor kendi açısından. Hep CHP’nin yanındaydı. Kendi başına seçime girip oylarını, güçlerini görmek istemeleri çok doğal” dedi.

ÇAKIR: BAZI KENTLERDE İTTİFAK OLUR AMA İZMİR’DE OLMAZ

Çakır ise, “Müsavat Bey’le görüştüm geçen gün. Soru cevap yaptık. Net sorular sordum. Sert sorular sordum. 30 ilçede İzmir’de aday çıkaracaklarını söyledi. ‘Sizin aday çıkarmanız CHP’ye seçim kaybettirebilir metropol ilçelerde, Seçmene nasıl anlatacaksınız’ dedim. ‘Bu sorularla muhatap olmak üzücü. Biz seçmenin kantarına çıkmak istiyoruz’ dedi. Ben İYİ Parti’nin seçime tek başına girme kararını anlamış değilim. Karşı taraf birlikte seçime giriyor. Dervişoğlu ‘El yükseltmek’ iddiasına cevap vermeye gerek bile yok dedi. Son oylara bakarsak İYİ Parti hiçbir büyükşehiri alamıyor. CHP ise 9 Büyükşehir’i kaybediyor. Bu muhalefetteki seçmende nasıl bir tahribat yaratır. Doğru karar alıp almadıklarını seçimden sonra görebiliriz. Seçim havasına muhalif seçmen daha girmedi. Cumhur İttifakı bu havaya girdi. Seçim havasına girildiğinde muhalefette toparlanma olur. İYİ Parti CHP ile bazı yerlerde ittifak yapmak zorunda kalacaktır. İzmir bu kentlerden biri olmaz. Meral Hanım Büyükşehir adayını açıkladı. Şimdiden açıklıyorsanız mevcutta kim iktidarsa Tunç Bey görevde kenardan eleştirse olmaz farklı yorumlanır. Koku sorununu dile getirmesi önemli. Birisi bu konuda sufle vermiş. Ok yaydan çıktı ve gidiyor. CHP süreci izleyecektir” dedi.

ÇAKIR: AK PARTİ’DE HERKES ELİNİ OVUŞTURUYOR

Yaşanan gelişmelerin Ak Parti cephesinde nasıl yorumlandığını anlatan Çakır, “ AK Parti’de herkes elini ovuşturuyor. AK Parti, ‘ellerini güçlendirmek için diyor’. Ters psikoloji yapıyorlar. İl Başkanı Saygılı sessiz sedasız çokça eleştiri alarak seçime hazırlıyor teşkilatı. İl yönetimindeki revizyonu tamamlamış. İl yönetiminde siyasi tabirle operasyon olacak. AK Parti’de yönetimlerde kriter var. Şu kadar hukukçu olacak, şu kadar üniversite mezunu olacak. Kafana göre şunu yazdım bunu yazdım yok. Bence güzel bir şey. 14 başkan değişmişti. 16 ilçe başkanına da ‘sen görevde kalıyorsun ama yönetimini güçlendir’ deniyor. Yetki verildi bu noktada. AK Parti’de daha önce rastlamadığımız şekilde Büyükşehir adaylığı için yarış olacak" dedi.

ÇAKIR’DAN MHP İL KONGRESİ DEĞERLENDİRMESİ

Çakır, MHP İzmir İl Kongresi’ni değerlendirdi. Çakır, “ İl başkanlığında rekor Müsavat Dervişoğlu’nda… Rekoru 10 yıl. Veysel Bey 6 yıldır görevde. MHP bu süreçte sessiz gitti. Kavgasız gürültüsüz götürdü. Heyecanlı bir kongre olmuş.Mevcut listenin yüzde 20’si yenilenmiş. Cumhur Bulut 23. yıl yönetimde… Serdar Seçgin 20. yılı… Partinin emektarları. Veysel Bey geçen yerel seçim tecrübe kazandı. Bu süreçte yerel seçimlerde Veysel Bey daha önce AK Parti’ye verilen bazı ilçelerde MHP’nin adayı olması için ısrarcı olacaktır. Çeşme, Foça, Bornova olabilir.

 
92'lik katil... Eşini tüfekle öldürdü!
 
Aliağa Belediyesi'nden dev satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan'dan CHP'ye liste tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP İzmir İl kongresinde ...
İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de ilçe başkanları ve teşkilatla ...
CHP'li Kılıç: ''Kız Okulları Projesi'nin maskesi düştü''
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kız Okulları” projesini açıklamasının ...
 
CHP'de Şenol Aslanoğlu mazbatasını aldı..
CHP İzmir'de yeniden il başkanlığına seçilen Şenol Aslanoğlu mazbatasını ...
CHP'li kadınlardan hükümete ''Okullarda ücretsiz öğün'' çağrısı...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve 81 ildeki kadın kolları il başkanlıkları ...
Gümrükçü'den merak uyandıran çıkış!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yarın saat 11.00'de İzmirle ilgili ...
 
AK Parti'den Başkan Soyer'e ÇEDES tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Milli Eğitim Bakanlığı ...
CHP'den Akşener'e ittifak yanıtı!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
İYİ Parti lideri Akşener'in İzmir programı belli oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir programının detayları belli ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri