ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
14 Eylül 2023 Perşembe - 10:40

Politika Durağı'nda çarpıcı tespitler!

Gazeteciler Avcı, Çakır ve Akbaş siyaset ve kent gündemini değerlendirdiği Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı’nda yine çarpıcı tespitler ve yorumlara imza atarken, önemli kulis bilgileri paylaştı. Programın gündeminde CHP il kongresinin dışında, İYİ Parti’nin yerel seçim kararı, Özlale’nin tartışma yaratan sözleri ile parti içinde konuşulan ‘görevden alma’ iddiası, AK Parti’de son atanan ilçe başkanları ile Büyükşehir adaylığı kulisleri vardı.

Politika Durağı nda çarpıcı tespitler!

Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı’nda Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş siyaset gündemini masaya yatırdı.

Programda gündem İYİ Parti, CHP ve AK Parti’deki son gelişmeler masaya yatırıldı.

İYİ PARTİ

81 İLDE ADAY ÇIKARMA KARARI
ÖZLALE’NİNTARTIŞMA YARATN SÖZLERİ
İL BAŞKANI VE YÖNETİMİNİ GÖREVDEN ALMA iDDİASI

Programda İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararı, partinin Büyükşehir Adayı Ümit Özlale’nin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘yarısı bankamatik çalışanı’ iddiası ve ‘başkan seçilirsem işten çıkaracağım’ çıkışı ile il başkanı Sinan Bezircilioğlu ve il yönetiminin görevden alınacağı iddiası konuşuldu.

ONUR ÇAKIR: MUHALEFET KENDİ AYAĞINA SIKMIŞ OLUR

İYİ Parti 81 ilde aday çıkarma kararı aldı. GİK’in kararı değişebilir. 81 il kararı daha sonra 70 il olabilir. 2019’dan farklı bu sefer. 2019’da İYİ Parti CHP’nin kapısını çaldı. İttifak için. Çünkü yeni kurulmuştu. Aday adaylık başvurusu azdı. Bu kez İYİ Parti daha bir oturmuş, kurumsallığı belli bir seviyeye oturdu. Bir tarafta Cumhur İttifakı bir tarafta dağılmış Millet İttifakı. İyi Parti 81 il ve ilçelerde kendi adayıyla girerse bence muhalefet kedi ayağına sıkmış olur.

İzmir’de İYİ Partili seçmen CHP’ye kızıp kendi partisine mi oy verecek. İzmir’de tırnak içinde ‘Ak Parti karşıtlığında’ CHP’nin adayına mı oy verecek. Seçime yakın netleşir. İYİ Parti Cumhur İttifakı’na katılmaz. Böyle olursa kapısına kilit vurur. İYİ Parti’nin varoluş sebebi muhalefet.

İL BAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIDA KIYAMET KOPUYOR

Ümit Özlale, İYİ Parti İl Başkanlığına gidiyor. İl Başkanı Sinan Bey var. Milletvekili Hüsmen Kırkpınar var. Misafir de var Ahmet Eşref Fakıbaba… İl yöneticileri var. Toplantıda kıyamet kopuyor. Ümit Özlale 2 aydır sahada çalışma yürütüyor. Büyükşehir’e talip olduğunu açıkladı. Toplantıda bir il yöneticisi ‘il başkanlığına haber vermeden toplantı yapıyorsun’, ‘Bizi hiçbir yere davet etmiyorsun, bizi yok sayıyorsun’ diyor. Özlale de ‘Sizin bu seviyenize inmeyeceğim’ diyor. Bir il yöneticisi araya giriyor. ’Madem böyle diyorsunuz. Bizi görevden aldırsanıza’ çıkışında bulunuyor. Bu gerginliğinse sebebi ne? İl başkanı bu diyaloğa müdahale etmiyorsa bundan haberi vardır. Bu yaşananlar misafir vekilin yanında oluyor. Biraz araştırdım. Ümit Özlale, Ali Topçu’yu il başkanı yaptırmak istiyor. Vekil adayıydı bu seçimde. Bu girişim il yöneticilerinin kulağına gidiyor. İYİ Parti İzmir’de kutuplaşma var.

İYİ PARTİ FOKUR FOKUR KAYNIYOR

Bendeki bilgi yerel seçime giderken bir karışıklık olmaması adına il başkanlığında görevden alma olmayacak.

İYİ Parti alttan fokur fokur kaynıyor. Esas tartışma ilçelerdeki aday belirlemede çıkacak. İyi Parti, parti içi tartışmalardan yorulmuş ve 2-3’e bölünmüş.

İZMİR’DE SANKİ TABAK KIRILMIŞ

İstanbul Ve Ankara’da bir işbirliği olabilir ama İzmir’de sanki tabak kırılmış. Özlale’nin rotası Büyükşehir….Özlale Büyükşehir’i eleştiriyor. Çöpler toplanmıyor diyor. Çöpleri ilçe belediyesi topluyor.  Büyükşehir adayı direkt olumsuzdan girer mi. Başkan olursam işçilerin yarısını atacağım demek yanlış. İşçiler aileleri… 100 bine sıfır başlıyorsunuz. Özlale’nin adaylık açıklaması bence erkendi. Yıpranmasına neden oluyor.

Avantajları da var. İletilime açık. Ekonomide uzman. İzmirli… ‘İnsanlar AK Parti ve CHP arasında sıkıştırıldı’ demesi doğru bir strateji. Daha iyi yöneteceğim iddiası var.

SİYASET SADECE SOSYAL MEDYADAN İBARET DEĞİL

Şunu söylemek gerek siyaset sadece sosyal medyadan ibaret değil. Sadece pazar ziyareti de değil. Yanında tecrübeli isimler olmalı.

Teşkilat içinde Özlale ile ilgili soru işareti var. Karşı çıkma değil ama ‘Niye Özlale’ diyenler var.

10 İLÇEDE SIKINTI YARATIR

İyi Parti kendi girerse seçime İzmir’de 10 ilçede sıkıntı olacağı söyleniyor. Kemalpaşa’yı bu tabloda Cumhur İttifakı kazanır. Buca sıkıntılı olur. Karabağlar, Menderes, Bayraklı. Seçmen son seçimdeki gibi kendi partisine verirse Cumhur İttifakı seçimi zorlar. Rakamlar böyle söylüyor.

Müsavat Dervişoğlu ve Hüsmen Kırkpınar önemli aktörler. Kırkpınar ‘biz hiçbir zaman ayrışmadık’ dese de ben il kongresinde soğuk savaşın sıcak savaşa döndüğünü gördüm. Bugün her iki tarafta aynı çizgide, doğrultuda ilerliyor. Aralarında bir sıkıntı olmadığını biliyorum.

MUSTAFA AKBAŞ: İTTİFAK DEĞİL İŞBİRLİĞİ

İttifak kesinlikle yerel seçimde söz konusu değil yasal olarak mümkün değil. Bunun adı yapılacaksa işbirliği olur. İYİ Parti işbirliğini yapmayacağını deklare etti. Bir açık kapı bıraktılar yine. Bunun olmazsa olmaz karar olduğunu düşünmüyorum: Siyasetin matematiğine aykırı. İYİ Parti Büyükşehirlerde ya da büyük ilçelerde tek başına seçim kazanacak güçte değil. Son seçimlerden görüyoruz bunu.

EL YÜKSELTİYORLAR

Benim savunduğum tez el yükselttikleri yönünde. Siyasetin matematiğine aykırı çünkü. Kazanma ihtimalleri zayıf. Bunu kendileri de görüyor. CHP’den bazı kentlerde Büyükşehir’i ya da metropol ilçelerden istiyor olabilir.

ÖZLALE’NİN AÇIKLAMALARI SAMİMİ DEĞİL

Ümit Özlale’ye şunu sormak gerek. Ersagun Yücel de bankamatik memuru muydu? 2019’da bizzat Meral Akşener tarafından Tunç Soyer’in istememesine rağmen ittifak gereği baskı yapılarak belediye şirketinde müdür oldu. Nihal Ağca da aynı şekilde. 4 yıl görev yaptılar. Vekillik için istifa ettiler. Bu isimler de mi bankamatik memuruydu? Belediyelerde bir çok İyi Partili olduğunu biliyorum. Açıklamalar samimi değil. Dikkat çekmek için yapılmış açıklamalar. Soyer Kültürparkı gezerken yanında Özlale vardı. ‘Harika projeler, emeğinize sağlık diyen’ Özlale bugün ‘belediye kötü, yarısı bankamatik’ diyor. İnsanların aklıyla dalga geçmek bu. Özlale’nin açıklamaları kendi kendini yalanlıyor. Bence dikkat çekmek istiyor ve pazarlıkta el yükseltmeye çalışıyor.

BENCE ADAYI ÇEKECEKLER

Bence İzmir’de İYİ Parti Büyükşehir adayını çekecek.

İYİ Parti’de sular durulmayacak gibi. Yeni bir partisin. Teşkilatlar yeni yeni oluşuyor. İlk defa 81 ilde seçime kendi adayınla girmek istiyorsun. Eğilim yoklamalarının yanlış olduğunu dair raporlar, Aytun Çıray’ın istifası, bir de Büyükşehir adayınız ‘ben bu il başkanı ve yönetimi ile çalışmak istemiyorum’ dediğinde seçime kaç gün kaldı. Hangi teşkilatla seçimi kazanacaksın.

SERCAN AVCI: KOORDİNASYON PROBLEMİ VAR

Ümit Özlale’nin çalışmalarında il başkanını, il yöneticilerini görmüyoruz. Bir koordinasyon problemi olduğu çok açık. Özlale’nin Büyükşehir adaylığından ve kendi başına yol almasında  il yönetimi rahatsız olmuş olabilir. Sancılı bir il kongresi süreci geçirmişlerdi. Üstüne Aytun Çıray’ın istifası ve iddiaları. Yerel seçime giderken il başkanını ve yönetimini görevden alma iddiası vardı uzun süredir. Böyle bir durum teşkilat içinde kutuplaşmayı daha da derinleştirir. Parti teşkilatını zor duruma sokar.

ÖZLALE SİYASETİN GÖBEĞİNDEN; İÇİNDEN GELMİYOR, BU BİR HANDİKAP!

Özlale’nin adaylığı, çalışmaları ‘el yükseltme’ iddialarını aştı. Görünen o ki istiyor. Kendisiyle yakın zamanda tesadüfen yarım saat aynı masada oturup bir çay içme fırsatı oldum. Etrafımızda 1-2 siyasetçi ve vatandaşta vardı. Yerelde yazacağı hikayeyle Türkiye’yi yönetme hayali gördüm konuşmalarında. Büyükşehir adaylığında ciddi gördüm.

Siyasettin göbeğinden, içinden gelmediğinizde, siyasette yoğrulmadığınız zaman bazı lafların nereye gideceğini hesap edemeyebiliyorsunuz.’ Belediyenin yarısını işten çıkaracağım demek’ kötü bir açıklama. Ben Özlale’nin süreçte kendisini zora sokacak açıklamalar, bazı yanlış çıkışlar yapabileceğini gördüm.

ÇIKIŞLARI STRATEJİ: ADAYLIĞINI PERÇİNLEMEK İSTİYOR

Bu çıkışları bir strateji. Adaylığını daha da perçinlemek istiyor. Polemik yaratmak istiyor. Buradan yol almak istiyor.

EN BÜYÜK AVANTAJI DERVİŞOĞLU

Özlale’nin en büyük avantajı arkasında Müsavat Dervişoğlu gibi bir isim var. İzmir’i biliyor. Çok tecrübeli bir siyasetçi. Teşkilatı biliyor.

Özlale’ye Büyükşehir’de işbirliği olur ittifak olmazsa metropolden bir ilçeden aday olur musunuz diye sordum.  Kesinlikle hayır dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE SOYER’İN ÖZLALE STRATEJİSİ DOĞRU

Büyükşehir ve Soyer cephesi cevap vermiyor. Bence Büyükşehir bilerek cevap vermeyecek, Özlale’yi bu anlamda güçlendirmek, ya da istediğini vermek istemiyor.

Bir de Tunç Soyer doğru bir strateji yapıyor. İYİ Parti ve Özlale’nin açıklamalarına karşı  ‘İYİ Parti ile ittifak olmazsa bir kayıp olmaz’ dedi.

AK PARTİ

İLÇE BAŞKANLARININ İSTİFALARI
YERİNE ATANAN İSİMLER
BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI KULİSLERİ

AK Parti’de gündem istifaları alınan 14 ilçe başkanından 12’sinin belli olması ve Büyükşehir Adaylığı kulisleriydi.

ONUR ÇAKIR: BUCA VE BAYRAKLI’DA KRİZ YAŞANDI

İl Başkanı Bilal Saygılı devam edilmeyecek ilçe başkanlarını toplantıda açıklayınca bazıları büyük şok yaşıyor. Oradan başlayan bir fokurdama var. Bu siyasette oluyor.14 başkanın bazıları adaylık için istifa ediyor ama bazıları görevden alınıyor. Buca ilçe başkanı istifa istenmesine tepki gösteriyor.3-5 gün telefonla ulaşılamıyor kendisine… Sonra istifasını veriyor. İkinci kriz Bayraklı’da patlıyor. Tarkan Bey’in atanması belli bir grupta şaşkınlık yaratıyor. İl Başkanı Tarkan Bey’in atanmasını istiyor. Mehmet Kasapoğlu atamalarda rol oynuyor. Hazma Dağ geride duruyor. Eyüp Kadir İnan Bayraklı’da başka bir ismi destekliyor. Ancak konuya çok fazla girmiyor. Bayraklı’da 2’ye bölünmüşlük var. İl yönetiminde istifalar toplanacak önümüzdeki günlerde. Büyük kurultay var. İzmir’de MKYK’ya Hamza Dağ yine girecektir. Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam edecektir diye bilgi var.

AVCI: ÖZGENER MASADAKİ EN GÜÇLÜ İSİM

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in Büyükşehir adaylığına yakın olduğu bilgisine sahibiyim. Bir süredir aday olmayacak haberli çıktı, yorumlar yapıldı. Taktik olabilir ama bendeki bilgi Özgener bu kez adaylık noktasında olumlu. Masada adaylık için Hazma Dağ ve Mehmet Kasapoğlu isimleri var ama ilk sıradaki isim Özgener.

AK PARTİ’DE ESKİ İLÇE BAŞKANLARI KADROSU YOK

AK Parti’de ilçe başkanları değişiyor ama geçmişte çok daha etkin ilçe başkanları vardır. 10 yıl önceki kadrolar yok. Bir kadro sorunu var. İlçe başkanlarının çoğunu tanımıyoruz. Eskiden Bornova’da  Hüseyin Özkan vardı, Menemen’de Arif Kuran vardı, Buca’da  Mustafa Solmaz vardı. Karşıyaka’da Kerem Ali Sürekli vardı.Daha sayamadığım bir çok isim… İyi yerel  muhalefet yapıyorlardı ilçelerde. Tanınırlıkları vardı. Teşkilatı iyi biliyorlardı. Bugün böyle ilçe başkan kadrosu yok AK Parti’de. Büyükşehir’e yönelik iyi muhalefet yapıyor il başkanlığı ama aynı başarı ilçelerde yok.

AKBAŞ: ÖZGENER’İN ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Mahmut Özgener sokakta yok. Vatandaş arasında yok. Adaylık olacaksa bir an önce vatandaşla temasını sağlaması gerek. Ben Özgener’in aday olacağını düşünmüyorum. Ailesi de istemiyor diye biliyorum. Ya Kasapoğlu ya Dağ olur.

CHP

DİVAN BAŞKANI KRİZİ
BLOK-ÇARŞAF TARTIŞMASI
KONGREDE YARIŞ OLACAK MI?

CHP'de gündem 16 Eylül Cumartesi günü yapılacak il kongresiydi. Kongre öncesi yaşanan Divan Başkanı krizi ile çarşaf/blok tartışması programda masaya yatırıldı.

MUSTAFA AKBAŞ: DİVAN BAŞKANI ATAMASI ENTERESAN

Divan Başkanı Zeynel Emre… Kendisi geçmişte Canan Kaftancıoğlu ile hareket ediyordu. Genel Merkez koridorlarında Zeynel Emre’nin Kaftancıoğlu ve Salıcı ile ayrıştığı, Genel Başkana yakın olduğu konuşuluyor. Divan başkanı atanması enteresan. Tunç Soyer, Rıfat Nalbantoğlu ve  Şenol Aslanoğlu Zeynel Emre’yi ikna etmiş. Genel Başkan da onay vermiş. Divan Başkanı çok önemli. Blok liste mi olacak, çarşaf liste mi olacak belirsizliği var. Kendisi hukukçu. Bu anlamda onun inisiyatif de alacağı durumlar olacaktır. Gerginlik çıkma ihtimaline karşı tutumu önemli.

Canan Kaftancıoğlu İzmir’e geldi. Tunç Soyer adına siyaset yürüten Heval Savaş Kaya ile toplantı yaptığı konuşuyor. İstanbul’daki kongrelerle ilgili aldığım rapor Kaftancıoğlu’nun İstanbul’da kaybettiği. Orada Kılıçdaroğlu’na yakın başka ekipler kazanmış. İmamoğlu cephesi de geride kalmış. Erdoğan Toprak kazanan isimlerden. Kılıçdaroğlu ile barışmış. Birlikte hareket edecekler. Seçim sonrasında Kaftancıoğlu’nun tamamen CHP’den saf dışı edileceği konuşuyor.

Özgür Özel adaylığını açıklayacak ve İzmir İl Kongresi’ne katılacak. Gelip yapacağı konuşma değişim içerecektir. Nasıl bir tepkiyle karşılaşacak merak ediyorum. Konuşma yaptığında blok çarşaf oylamasına etki edebilir.

ONUR ÇAKIR: KRİZE DÖNDÜ AMA ÇÖZÜLDÜ

Bazı isimler divan başkanlığı için Semra Dinçer’le görüşüyor. Bazı isimler derken Aslanoğlu’na destek verenler isimler. Genel Başkan’a söylüyorlar. ‘Tamam’ deniyor. Semra Dinçer haberleri çıktı. Bizde haber yaptık.  İl Başkanı aradı ‘Divan Başkanı Zeynel Emre’ dedi. Başka isimleri aradım ‘Hayır Semra Hanım oldu’ dediler. O gün kafam karıştı. Daha önce Şenol Bey tarafından Zeynel Bey’e söylendiği için divan başkanı Zeynel Emre oluyor. Krize dönmüş ancak çözülmüş.

Milletvekilleri süresiz kongrede konuşabiliyor. Özgür Özel de istediği an söz alıp konuşabilir. Özgür Özel’in kendisini anlatacağını, Kılıçdaorğlu’nu överek bir konuşma yapacağını, adaylığıyla ilgili yol haritasını açıklayacağını düşünüyorum.

ASLANOĞLU’NUN 550 İMZASI VAR

Şenol Aslanoğlu ilçeleri gezdi. Araştırdım imza sayısı 495’miş. Bu sayının içinde Konak, Buca yok. 3 gün kaldı. Sayılar çarpışıyor. Bu iki ilçeden 50-60 bekliyorlar. 550 imzayla başvuru yapması bekleniyor. Ben olsam 253 imza toplarım. 400 oyla çıkacaksın sandıktan.

BAŞAK İMZA SAYISINDA SINIRDA

Kongre tek adaylı olmaz. Şakir Bey adaylıktan çekilmiyor. Kapıyı kapattı. Aytekin Bey’i severim sayarım ama yeterli imzayı toplayacağını düşünmüyorum.  2 adaylı yarış olur. Son bilgi Şakir Başak imza sayısında sınırda.

ÇARŞAF LİSTE ZAMAN KAYBI

Bence CHP’liler hiç çarşaf liste olayına girmemeli. Çarşaf liste zaman kaybı. Anahtar listeler havada uçuşmayacaksa buyursunlar yapsınlar. Bugüne kadar kim deldi çarşaf listede. Oda kotadan oluyor. Yok anahtar yok maymuncuk. Yüzde 98 liste geçiyor zaten. Partilileri rahat bırakacaklarsa buyursunlar yapsınlar.  

İl Başkanı ‘Delegenin kararına ipotek koymuyoruz. Delege karar verecek’ dedi. Bana blok listeye yakınmış gibi geliyor. Aslanoğlu ile siyaset yapanlar bu konuda 2’ye bölünmüş. Bir grup çarşaf bir grup blok şiste istiyor. Özellikle kurultay delege listesinde fire verilmek istenmiyor.

Çarşafçılar operasyon yapmak istiyor. Operasyon yapmak da en az 200 kişinin ortak hareket etmesiyle olur. Metropol dışı ilçeler Şenol Aslanoğlu’nun arkasında kenetlenmiş görüyorum. Dış ilçelerde kenetlenmişlik var. 

SERCAN AVCI: DİVAN BAŞKANI KONUSUNDA ASLANOĞLU GERİ ADIM ATMADI

Zeynel Emre Şenol Aslanoğlu’nun talebi, önerisiyle Divan Başkanı oldu. Semra Dinçer ismi çıktı. Aslanoğlu’na destek veren aktörler arasından öneri geldi. Başta Mahir Polat. Ancak Aslanoğlu bu konuda geri adım atmadı. Zeynel Bey noktasında ısrarcı oldu. Krize dönüşebilirdi ama aştılar. 2 hafta önce Zeynel Emre olacağını yazmıştım. Semra Dinçer haberlerini okuyunca şaşırmıştım.

ADAYLIĞIN YENİDEN ASLANOĞLU’NA DÖNMESİNDE KAFTANCIOĞLU’NUN ETKİSİ VAR

Canan Kaftancıoğlu İzmir’e geldi gitti. Haber oldu. Müdahil dendi. Bilmiyorum ama Aslanoğlu olmasın diye bir çalışma vardı Ankara’da. Muhalefet başarmak üzereydi o yönde haberler geldi. Engin Özkoç buraya gelip Soyer’e 2 isim önerdiği süreçte. Bendeki bilgi Kaftancıoğlu’nun Aslanoğlu’nun adaylığı noktasında devreye girdiği ve adaylığın tekrar Aslanoğlu’na dönmesinde etkili olduğu…

TANSİYONU YÜKSEK KONGRE OLUR

Ben tansiyonu yüksek kongre olacağını öngörüyorum.

Özellikle konuşmacılar karışıklı sert eleştiriler yapabilir.  600 delege seçildi. 1’i istifa etti. 8 disiplin kurulu üyesi doğal delege. Tunç Bey doğal delege. 10 milletvekili doğal delege. Adaylık için imza yeter sayısı 62.

BLOK LİSTE ÇALIŞMASI VAR

Blok liste noktasında ciddi çalışma var. 8-10 ilçe başkanı çalışma içinde… Benim bildiğim blok listeyle ilgili öneri verecekler. Şenol Bey ilçelerde yaptığı konuşmalarda “Ben el kaldırmayacağım. Delege çarşaf isterse çarşaf blok isterse blok olacak” demiş.

ÇARŞAF LİSTEDE ÖNEMLİ BAZI İSİMLER DIŞARDA KALIR

Bu kongrede çarşaf liste olursa çizikler havada uçuşur. Sürecin önemli bazı  isimleri dışarıda kalabilir.

SADECE İL BAŞKANI YARIŞI DEĞİLDİ BU SÜREÇ

Önce sandıkta mücadele yaşandı kongrelerde.... Sonra mücadele Genel Merkez koridorlarına taşındı. Aslanoğlu olsun/ olmasın mücadelesi. Sandıktaki mücadelede Aslanoğlu cephesi önde çıktı. Genel Merkez’deki mücadele bence her iki taraf yıprandı. İstediğini kim aldı derseniz Aslanoğlu’na destek olanlar. Çünkü Aslanoğlu aday olmasın mücadelesini yapanlar başarıya ulaşamadı. Şimdi çarşaf mı blok mu tartışması var.

Bu süreçte neden bu kadar kutuplaşıldı. Sadece il başkanı seçme meselesi değil. Kurultaya giderken güçlü bir elle gitmek. PM’ye ve sonrasında MYK’ya önerilecek isimleri belirleme kavgası. Sonra da yerel seçimlerde adayları belirleme noktasında güç yarışıydı.

ASLANOĞLU SEÇİLİRSE NALBANTOĞLU VE POLAT KURULTAYDA ÖNERİLİR

Şenol Bey kazanırsa kurultayda PM’ye Rıfat Nalbantoğlu ve Mahir Polat önerilir. Bu isimler daha sonra Kılıçdaroğlu kurultayda kazanırsa MYK’ya da önerilir.

Bu süreçte önemli aktörle kutuplaştı. Cumartesi günü çok sayıda kazanan ve kaybeden olacak.

NALBANTOĞLU VE BATUR’A AYRI PARANTEZ AÇMAK GEREKİR

2 isme parantez açıyorum. Biri Rıfat Nalbantoğlu. Geçen kongrenin en yıpranmış ismiydi. Bu kez yıpranmadı ve en önemli kazanan. Geçen kongre sürecinde kalemi tutan isimdi. Delege seçimlerinde daha müdahil oldu. Kurultay delegeliğinin dışında kaldı. Bu süreçte ağabey olarak üst akıl olarak yer aldı. Yıpranmadan ilerledi. Doğru zamanlarda küçük müdahalelerle süreci götürdü.. Önümüzdeki süreçte PM’nin ve MYK’nın şanslı ismi. Çok istediği MYK’ya bu süreçte girebilir.

Bu sürecin en sıkıntıya düşen ismi bence Abdül Batur oldu. İzmir’de siyaset yaptığı 2 vekil Deniz Yücel ve Ednan Arslan Aslanoğlu’nun karşısında yer aldı. Kendi ilçesinde 2 il başkan adayı çıktı. Şakir Başak ve Aytekin Tunus. Uzun süre tavrı belli olmadı. Son anda Alsanoğlu’na destek olma kararı aldı.Bence trenin son vagonuna son anda atladı. Bu hamle kendisine yerel seçimde adaylık getirir mi. Emin değilim. Bu süreçte tavrı en uzun süre net olamayan, her iki tarafa da yazılan ismi Batur’du. İlçe kongresinde Büyükşehir cephesinin önerdiği isimleri yazmadı. Bunun rövanşını da alabilir Büyükşehir cephesi. İlçesinde bazı delegeler Şakir Başak’la… Bazı delegeler çoktan Aslanoğlu’nun yanına gitti. Kalan delegelerle dediğim gibi son anda Aslanoğlu tarafında tavır aldı.  

 
Efes Selçuk'ta Dayanıklı Kent Yaşama geçiyor!
 
Göztepe'de hedef: Süper Lig!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 3 maden ocağına ruhsat, 3 ocağa ise süre uzatımı!
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İzmir'in 3 ilçesindeki maden ocağı ...
18 yaşındaki Edanur'u sokak ortasında katletti!
Kadına yönelik vahşet devam ediyor. Son olarak Kayseri'de 18 yaşındaki ...
İzmir'de TIR'ın akaryakıt deposunda 58 kilo uyuşturucu ele geçirildi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, polis ekiplerinin durdurduğu bir TIR’ın akaryakıt ...
 
İzmir'de 20 kilogram uyuşturucu ele geçirildi!
İzmir'in Konak ilçesinde 19 kilo 410 gram esrar ile 503 gram kokainin ...
Mustafa Sandal'dan Halil Konakçı'ya sert tepki!
Tartışmalı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Halil Konakçı'ya Mustafa Sandal'dan tepki geldi.
Yeğenini 13 el ateş ederek öldürdü!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hayrullah A. (41), tartıştığı yeğeni Engin ...
 
Çeşme Otoyolu'nda feci kaza: 1 ölü!
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda iki otomobile çarparak takla atıp bariyerlerin ...
Olaylı derbi sanığı hakkında karar!
İzmir'de, Göztepe ile Altay takımları arasında oynanan olaylı derbiye ...
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri