ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
17 Ağustos 2023 Perşembe - 11:31

Politika durağında Avcı, Çakır ve Akbaş’tan çarpıcı tespitler

Bir TV’de Politika Durağı programında  gazeteciler Avcı, Çakır ve Akbaş CHP’deki değişim tartışması, devam eden olağan kongre takvimi ve yaklaşan il kongresi, AK Parti’deki yerel seçim hazırlığı ve Büyükşehir adaylığı kulisleri ile İYİ Parti’nin yol haritası başlıklarında önemli tespit ve yorumlarda bulundu.

Politika durağında Avcı, Çakır ve Akbaş’tan çarpıcı tespitler

Bir TV ekranlarında yayınlanan Politika Durağı'nda Gazeteciler Sercan Avcı, Onur Çakır ve Mustafa Akbaş gündemi değerlendirdi.

Programda gündem CHP’deki değişim tartışması, devam eden olağan kongre takvimi ve yaklaşan il kongresi, AK Parti’deki yerel seçim hazırlığı ve Büyükşehir adaylığı kulisleri ile İYİ Parti’nin yol haritası oldu.

AKBAŞ: KONGRELERDEKİ TABLO YEREL SEÇİME YANSIRSA CHP 12-13 İLÇE KAYBEDER

CHP İzmir’de devam eden olağan kongre süreci hakkında konuşan Mustafa Akbaş şu tespitleri yaptı;

 “ Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer müdahil olmadı. Heval Savaş Kaya Büyükşehir adına politika yürütüyor. Heval Savaş Kaya’nın iyi bir siyasi aktör olduğunu düşünmüyorum.

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu aday olacaktır ancak karşısına bir aday çıkacağını düşüyorum. İzmir siyasetinin aktörleri sadece Heval Savaş Kaya ve Mahir Polat'tan ibaret değil. Birileri devreye girecektir. Aday budur diyecektir. Arkasında toplanacaktır.

Kongrelerde katılım ve heyecan düşük. CHP kendi içinde yarışmayı seven bir parti. Kongrelerde kaybedilen seçimin kritiği de yapılıyor. Eski vekillerin yaptığı açıklamaların yapıcı olduğunu düşünüyorum. İzmir ile alakası olmayanların yazılmasına yönelik eleştirileri oldu. Seçim bittikten sonra bunu bir yerde söyleyeceklerdi. O kongrelerde coşku olması lazım. Hem konuşmalardan hem izlemek için gelenlerden hem delege sayısından anlarsın. Gördüğümüz motivasyon coşku düşüklüğü var. Bu yerel seçim için bir işaret midir. Onu tartması gerek CHP’nin. Bu tablo, katılım oranı yerel seçime yansırsa AK Parti İzmir’de 12-13 ilçe kazanır.”

“AK PARTİ’NİN ADAYI DAĞ VE ÖZGENER’DEN BİRİ OLUR”

AK Parti’nin Büyükşehir Adaylığı için ters köşe yapmadığını, gündemdeki isimlerden birinin aday gösterileceğini iddia eden Akbaş, şunları söyledi;”

AK Parti belli isimleri atıyor kamuoyunda konuşturtuyor sonra nabza göre bakıyor. Bence de Hamza Dağ ve Mahmut Özgener ikilisinden biri olur aday. Serkan Acar için isteği olabilir ama Aliağa sonuçlarına bakarsak son seçimlere onun açısında iç açıcı değil. CHP’nin sağlam bir adayı fark atıyor Serkan Acar’a… CHP Aliağa’da hata yaptı, ondan kaybetti. Kendi ilçesinde bile yeri garanti değilken Büyükşehir adayı olması bence zor.”

“BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISI KRİTİK”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İyi Parti’ye çağrısının kritik olduğunu ifade eden Akbaş, “  Nasıl sonuçlanacağını görmek gerek.Türkiye siyasetini yeniden şekillendirebilir.  İYİ Parti içinde ciddi olarak ‘artık Cumhur İttifakı’na yaklaşalım’ diyenler var. Birileri de kesinlikle muhalif perspektifte devam edilmesi baskısı yapıyor. Meral Akşener’in alacağı tavır çok önemli. Önce karar alınsın sonra Büyükşehirlerde denge değişir” dedi.

CHP İÇİN İTTİFAK VE ADAY UYARISI

Yaklaşana yerel seçimlerde CHP’nin önemli bir sınav vereceğini ifade eden Akbaş, “İzmir’de Cumhurbaşkanlığı 1. turunda alınan oyları analiz ettik. Görünen tablo şu CHP İzmir’in 30 ilçesinde sadece 8-9 ilçede tek başına seçim kazanabiliyor. Bunun haricinde neredeyse tamamında İYİ Parti veya HDP ortaklığıyla ipi göğüsleyebiliyor. Tablo böyleyken ittifakları yok sayma lüksü yok. Aday yanlışı lüksü yok. Ve karşı tarafın yapacağı hamle de önemli . CHP il başkanlığının Genel Merkezle istişare içinde akıllıca yürümesi lazım. Yoksa hezimet çıkar. Kongrelerdeki katılım da yerel seçimler öncesi uyarı. Bunun önünü almaları lazım” ifadelerini kullandı.

“KEMAL BEY, İMAMOĞLU’NU İKNA ETTİ!”

CHP’deki değişim tartışmasını ve İmamoğlu’nun son açıklamalarını değerlendiren Akbaş şunları söyledi;

“İmamoğlu’nun açıklaması günlerdir bekleniyordu. Geçte kaldı aslında. Daha önce yapması lazımdı. Partiyi daha fazla tartıştırmaması gerekiyordu. Ben yenilgi diye görmüyorum uzlaşma görüyorum. Bence Kemal Bey ikna etti İmamoğlu’nu…  Değişim tartışmasının başladığı günden bu yana MYK değişti. Bir sürü ismin üzeri çizildi. Bu biraz hem İmamoğlu’nun hem de değişimcilerin baskısıyla oldu. Yeterli gelmedi yine. İmamoğlu CHP Liderliğini hedefe koymuş ve buna doğru yürüyen bir siyasetçi,. Kemal Bey de bu değişimin şuanda partiye zarar vereceğini söylüyordu. Ben Kemal Bey’in ikna ettiğini düşüyorum İmamoğlu’nu. Sen önce İstanbul’u kazan. İstanbul çok önemli, Sonra meclisteki çoğunlukla birlikte CHP liderliği sana açık. Duyduğum kadarıyla Kemal Bey’in ‘bu noktada senin arkanda duracağım, destek olacağım’ dediği…

CHP’de uzun yıllardır bazı figürler değişmeye başladı. Gidiyorlar. Kendilerince parti içinde hizip oluşturmuşlardı. Son dönemde bu yapılar CHP içinde kazınmaya başladı.  Özgür Özel adaylık istiyor. Manisa’da Semih Balaban’la Özgür Özel’in arası iyi değil. Manisa’da örgütte Özel’e tepkiliydi. Enteresan bir hamle yapıldı. Balaban Genel Merkeze çağrıldı ve Kılıçdarağlu’nun “Manisa’da yetki sende” dediğini duydum. Bu şu demek Özgür Özel’in altı kendi memleketinde boşaltılıyor. Genel Başkanlık iddiasını ortaya koydu. Önünde başka yol yok. Ya partide geri plana düşecek ya da farklı şeyler göreceğiz. Değişim aslında CHP’de derinlerde oluyor. Yıllardır Genel Merkezin gediklisi olanlar orayı boşaltmaya başladı. Özgür Özer de bence o sürece girdi. Kendi kendini tasfiye edebilir.

ÇAKIR: ASLANOĞLU YÜZDE 99 ADAY

CHP İl Başkanı  Aslanoğlu’nun kongrede aday olacağını ifade eden Çakır, şunları söyledi;

“Aslanoğlu il kongresinde aday. Kesin ifadeler kullanmaktan kaçınırım. Yüzde 99 diyeyim. Ancak şunu biliyorum ki gönlünde belediye başkan adaylığı yatıyor.Bu işler tek başına vereceğin kararlar değil. Hele bir ekiple siyaset yapıyorsan. Şenol Bey’le siyaset yapanlar, Tunç Soyer dahil devam etmesini istiyor. Eylül 16 değil de Ekim ayında bir tarih belirlenseydi kongre çift adaylı olabilirdi. Daha farklı şeyler olabilirdi. Aslanoğlu için düşünmesi adına daha bir süre olabilirdi. 27 Ağustos’ta kongreler bitecek geriye 20 gün kalıyor. Aday değilim derse benim için büyük sürpriz olur. Bornova ilçe kongresiyle birlikte Aslnaoğlu’nun seçilmesi önünde büyük bir engel kalktı. İkinci eşik Karabağlar ve Buca…” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR HATA YAPMADI”

Sürecin bir önceki olağan kongre sürecine göre büyük farklılık gösterdiğini belirten Çakır, “Bu dönemin başlığı  Büyükşehir hata yapmadı. 2019’da topla tüfekle girdiler. Kaybettiler. Bir Karabağlar’ı kazandılar. Bu sefer istişareler, uzlaşı arayışları var. Hata yapılmaması rahat bir il kongresi geçirilmesini sağlayacak. Soyer’in eli de kuvvetlenmiş oldu.  Büyükşehir cephesinde tüm siyasi organizasyonu yapan İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya… Bütün ilçelerde sürece müdahil oldu. Zaman zaman uzlaşı aradı. Hataları var mı var ama oyun kurucu. Geçen kongre sürecinde kötü bir sınav vermişlerdi. Bu kez daha iyi bir süreç götürüyorlar. Bazı kritik ilçelerde uzlaşı aradılar. Bu güzel. Siyasette ders çıkarmak gerek. Çıkarmış gözüküyorlar.  Karabağlar kongresinin Heval Savaş Kaya kazanırsa Aslanoğlu’nun karşısına rakip çıkarmak isteyenlerin gardı düşecektir” dedi.

“BAŞKANLARIN YAZILMAMASI ŞIK DEĞİL”

Geride kalan kongrelerle ilgili değerlendirme yapan Çakır, “ Bornova kongresinin tarihi ertelenmiş olsaydı sonuç özelinde farklı konuşabilirdik. İlçede güç savaşı yaşandı. Mahir Polat kazandı. Bayraklı’da Serdal Sandal’ın en rahat kongresi oldu. Belediye başkanlarının delege listesine yazılmamalarını şık bulmuyorum. Torbalı’da, Gaziemir’de böyle bir durum yaşandı” dedi.

“ACAR, DAĞ VE ÖZGENER’DEN DAHA ÇOK OY ALIR”

İzmir’de Millet İttifakı cephesindeki ‘Büyükşehir Adayı’ kulislerini aktaran Çakır şunları söyledi;”

AK Parti’de büyük zafer havası var. İzmir’de oy korundu. Ekonomi durumuna göre oylarını ve vekil sayısını korudu. Ak parti algı işinde çok profesyonel gidiyor. Yerel seçim hazırlıkları başladı. AK Parti’de Büyükşehir adayı her zaman kapalı kapılar arkasında erken konuşulmaya tartışılma başlar. İsimler ortaya atılır. Her zaman da tutar. Bu dönem iki isim öne çıktı. Biri Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ.. 4 dönem vekillik yaptı. Apoletleri çok olan biri. Kurultayda değişecek. Performans düşüklüğünden değil dönem kuralı nedeniyle. Hamza Bey Büyükşehir adaylığını istiyor. Yakın arkadaşlarıyla da paylaştı bunu. Partide bir grup ise  İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i istiyor. Özgener’e geçen dönem teklif gitti. Özgener istemedi. Bu sefer yine ismi geliyor. Cumhurbaşkanı Özgener’i isterse Özgener ikinci defa hayır demez. İyi bir aday olabilir ama Hamza Dağ mı Özgener mi sorsanız parti teşkilatına Hamza Dağ çıkar.  Büyükşehir’i İzmir özelinde Ak Parti’nin kazanması zor ama imkansız değil. Bir de Serkan Acar’ın ismi konuşuluyor kulislerde… Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Serkan Acar’ı işaret ediyor son açıklamalarında. Ben Serkan Acar’ın Hamza Dağ’dan da Mahmut Özgener’den de daha fazla oy alacağını düşüyorum. Serkan Acar’ın hizmet odaklı siyaseti var. İzmir merkez ilçelerde 10 proje sayamazlar. Aliağa’ya gidin bir çok proje var hayata geçen. Rehabilitasyon merkezinden, hayvan bakım merkezine kadar”

“100 DEFA DERVİŞOĞLU DERİM”

İYİ Parti’deki ‘Büyükşehir Adayı’ kulislerini paylaşan Çakır, “İYİ Parti İzmir’de kendi adayıyla seçime girerse  Ümit Özlale ve Musavat Dervişoğlu isimleri gündemde. 100 defa Dervişoğlu derim. Ümit Özlale daha İzmir’de tanınan bir siyasetçi değil” dedi.

“İMAMOĞLU ADAYIM DESEYDİ FARKLI YORUMLANIRDI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim mesajlarını ve İstanbul açıklamasını değerlendiren Çakır şunları söyledi;

“İmamoğlu’nu baştan sona dinledim. Konuşma bittikten sonra sosyal medyaya baktım. Çoğu kişi ‘tam anlamadık, ne dedi’ diye yazdı. Ben şöyle okudum açıklamalarını. İmamoğlu ‘Ben İstanbul’u tekrar istiyorum’ dedi. ‘Adayım’ demedi. Çünkü adaylık kararını Parti Meclisi, MYK veriyor. Adayım deseydi farklı yorumlanırdı. Siyasi terbiye açısından önemliydi”

“İZMİR’DE DEĞİŞİMCİ OLMAK SUÇMUŞ GİBİ”

Değişim tartışmasına İzmir fotoğrafını yorumlayan Çakır, “ İzmir baktığımızda tamamen Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında. Bir kişi açık şekilde ‘değişim istiyorum, Genel Başkan değişsin’ demedi. Belediye başkanları, ilçe başkanları duymadık. İzmir’de değişimci olmak suçmuş gibi. Bir kişi birinden hoşlanmıyorsa, siyasi olarak ayağını kaydırmak istiyorsa ‘değişimci’ diye yaftalıyor. İzmir’de bir milletvekili ve belediye başkanının aslında değişimci olduğunu İstanbul’a gidip İmamoğlu’yla görüştüğü bilgileri düştü. İddia edilen iki isimle görüştüm. ‘Böyle bir şey olmadığını’ söylediler. Kurultay olmayacak diyor İzmir’deki aktörler. Kurultay olursa Kemal Kılıçdaorğlu’nun karşısına kim çıkarsa çıksın Kılıçdaroğlu kazanacaktır. Bence Özgür Özel’in işi zor” ifadelerini kullandı.

AVCI: KONGRELERDE HEYECAN VE KATILIM DÜŞÜK

CHP’de devam eden olağan kongre sürecini değerlendiren Sercan Avcı, “ Katılım ve heyecan düşük gidiyor. 400 delegenin olduğu yerde 280 oy atılan yerler oldu. Kongrelerde partinin önemli emekçileri, etkin isimleri boy göstermiyor. Eskiden çıkıp ilçenin önemli siyasileri konuşurdu.

Bu dönem belediye başkanları daha da tartışıldı tartıştırıldı. Kongreler bakıyorum  şuna da döndü vekil adayı gösterilemeyen eski vekillerin hesabını sordukları kongrelere döndü.

İl yöneticilerinin bu kadar il delegesi seçilemediği bir dönem görmedim. Atama yönetimin siyasi ağırlığının olmadığını gördük.

Büyükşehir cephesinde 2 temel fark var bu dönem. Geçen sefer 4-5 aktör vardı . Kalem 4-5 ismin elindeydi. Bu sefer Heval Savaş Kaya tek. Delegeyi arayanda, adayı arayanda Kaya. Bu bence Büyükşehir cephesinin işine geldi. Ne oldu Tunç Soyer süreçten yıpranmadan çıktı. Paratoner Heval Savaş Kaya oldu. Tüm şimşekleri üzerine çekti. Bir yandan da güçleniyor. Bence Mahir Polat ile birlikte artık bir oyun kurucu durumunda.

“ASLANOĞLU ADAY OLACAKTIR… SOYER DE DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR”

“Delege seçimleri ve devam eden ilçe kongreleri Aslanoğlu’na destek olan aktörlerin üstünlüğü ile devam ediyor” iddiasında bulunan Avcı, “ Aslanoğlu il başkan adayı olacaktır. Bunu destekleyen bir durumda il kongresine yönelik hazırlıklar. Partinin kuruluş yıldönümüyle il kongresi tarihi arasındaki 1 haftalık sürece yönelik önemli hazırlıklar var.  Kongre tarihi erken. Bir aday değişimi, yeni bir aday manevrası için yeterli bir zaman değil.  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Aslanoğlu’nun devamından yana. Soyer süreç boyunca topa girmemişti ancak son süreçte Buca ve Karabağlar kongresiyle yakından ilgileniyor” dedi.

“DENİZ YÜCEL KONGRESİNE DÖNMEZ… RAKİP ÇIKABİLİR”

Aslanoğlu’na il kongresinde rakip çıkabileceği iddiasında bulunan Avcı, “ “Süreçte dikkatimi çeken 3 şey oldu. İl kongresi ilginç bir hal alabilir. Karabağlar kongresinin tarihi değişti. Burada Büyükşehir ve il başkanlığı bir gol yedi. Konak kongresinde Heval Savaş Kaya’nın verdiği 14-15 kişilik il delegesi listesinin neredeyse tamamı yazılmadı Batur tarafından. 3. durum ise Aslanoğlu’nun Balçova ilçe kongresinde yediği çizikler. Bu durum Aslanoğlu için kötü bir tablo değil. Zaten Büyükşehir arkasında, önemli aktörler arkasında ama il kongresinde bir rakip aday sürprizi yaşanmasının ipuçları olabilir. Ben bazı aktörlerin Aslanoğlu’na karşı aday çıkarabileceğini düşünüyorum. Deniz Yücel kongresine dönmeyebilir. O kongre Genel Merkezin işaretiyle tek adaylı oldu. Bu kez öyle olmayabilir. Seçilen delegelerin tamamını belediye başkanlarına yazmak doğru değil. Aslanoğlu’na karşı bazı aktörlerin aday varyasyonu yağacağını düşünüyorum. Deniz Yücel’in karşısına bir aday çıkabilseydi kongre farklı olurdu” dedi.

“İZMİR’DEN GÜÇLÜ MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir il kongresinin tek adaylı ve uzlaşı şeklinde tamamlayıp İzmir’den Genel Merkeze güçlü bir destek verme niyeti taşıdığını söyledi. Avcı, “ Büyükşehir cephesinin adaydan çok Genel Merkeze vermek istediği fotoğraf var. Genel Merkez uzlaşı mesajı ve tam destek vermek istiyor.  İzmir geçmiş dönemlerde değişim tartışmasında ses yüksek çıkardı. Bu sefer yükselmedi. Kongrelerde daha önce görmediğimiz uzlaşı mesaileri yaşanıyor. Burada amaç Genel Başkana güçlü bir İzmir desteği vermek” dedi.

“SERDAR SANDAL ADAYLAŞMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR VİRAJI DÖNDÜ”

Geride kalan ilçe kongreleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Avcı,  şunları söyledi;

“Konak kongresinde Belediye Başkanı Abdül Batur’un istediği isim seçildi. Kongrede en önemli detay Heval Savaş Kaya’nın verdiği listenin Batur tarafından yazılmaması. Bornova’da beklenilenin dışında bir oy farkı çıktı.  Algı daha farklıydı. Aradaki oy farkının daha fazla olduğu söyleniyordu. İlçede bence Mahir Polat ve Mustafa İduğ birbirlerini yıpratarak süreci götürüyorlar.  Bayraklı’da ben Didem Gültekin devam edemez diye düşünüyordum. Sürecin başında kimle konuşsam Gülteki’ne tepki vardı. Belediye Başkanı Serdar Sandal süreci çok iyi yönetti. Adeta ilmek ilmek ördü. Didem Gültekin ilçe başkanı seçildiyse belediye başkanın katkısı çok fazla. Sandal kongrede çok iyi bir oy aldı il delege adayı olarak.Bazı ilçelerde belediye başkaları yazılmıyor ya da çizik yedi. Bence Serdar Sandal yerel seçimlere giderken adaylaşma yolunda önemli bir virajı döndü. Kendisine muhalefeti de güçsüz bir hale getirdi.”

İMAMOĞLU ÖZEL’E DESTEK VERECEK

CHP’de değişim tartışmasını ve İmamoğlu’nun yol haritası hakkında konuşan Avcı, “ İmamoğlu Genel Başkanlık hedefinden bu süreçte vazgeçip rotayı İstanbul’a kırdı. Meclis çoğunluğu CHP’de değilken Genel Başkanlığa yürüyemezsiniz. İstifa edeceğinden İstanbul Ak Parti’ye geçecekti  Kemal Bey’le arasında bir uzlaşı yok. Değişim mesajlarını yine verdi. Edindiğim bilgi kurultay olursa Özgür Özel’e destek verecek. Kılıçdaroğlu Genel Başkan olarak kaldığı sürece İmamoğlu’nun İstanbul adayı olmayacağı iddia ediliyor. O nedenle İstanbul için de aslında net bir adaylık açıklaması yapmadı. Açık kapı bıraktı. Bu karar süreç içinde değişebilir. Nasıl değişiklik gösterir. İstanbul’da arasının çok kötü olduğu ilçe belediye başkanları var. İmamoğlu burada ilçeleri kendi belirlemek isteyebilir. Bu şartı Genel Merkezin önüne koyabilir. İmamoğlu’nun değişim tartışması boyunca ‘değişim’in altını doldurduğunu da düşünmüyorum.”

 
Hasan Sözbilir: İzmir'deki faylar stresli...
 
Altay'da Kutay seferberliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hasan Sözbilir: İzmir'deki faylar stresli...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ...
Cinayeti işledikten sonra ailesine mesaj atmış!
İzmir'in Urla ilçesinde barıştığı eşi Rıfat Yılmaz (26) tarafından kabloyla ...
Suriyeli gerginliği... İlçe ayağa kalktı!
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Suriyeli fırıncı F.K.'nın (21), 9 yaşındaki ...
 
İzmir açıklarında 44 kaçak göçmen kurtarıldı!
İzmir açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen ...
İzmir'de Türkan Şoray rüzgarı!
Sanatçı Türkan Şoray, İzmir'de "Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri" ...
İzmir'de kanlı gece: 2 ölü!
İzmir'in Buca ve Beydağ ilçelerinde iki kişi silahla vurularak öldürüldü. 
 
Fırat Kalkanı bölgesinden acı haber: 1 polis şehit oldu!
Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu polis ...
Katliam gibi kaza: 4 ölü 3 yaralı!
Adıyaman'da, otomobil ile kamyonetin kafa kafaya çarpıştığı kazada ortalık ...
İmamoğlu’ndan iki bakana ziyaret!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri