ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
24 Şubat 2023 Cuma - 13:02

Polonyalı seri katili yakalatan İzmirli... 'O AN KATİLİN O OLDUĞUNU HİSSETTİM'

Avusturya'nın Viyana kentinde 20 yıldır gazetecilik yapan Yasin Şahin (52), 1 hafta içinde iki ayrı cinayet işleyen Polonyalı asıllı katili yakalattı. 26 ayrı suçtan da aranan seri katili yakalatmak konusunda gösterdiği üstün cesareti ve emniyet güçleriyle dayanışması nedeniyle İzmir Bornovalı Yasin Şahin'e Viyana Valisi tarafından liyakat nişanı verildi. Şahin, "O an çok ilginç bir durum yaşadım. Katilin o olduğunu hissettim. Yeni cinayet ve suçları önlemeye katkı sunduğum için mutluyum" dedi

Polonyalı seri katili yakalatan İzmirli...  O AN KATİLİN O OLDUĞUNU HİSSETTİM

SONKALEİZMİR (ÖZEL) - Olay, önceki günlerde Avusturya'nın Viyana kentinde yaşandı. Önce, Viyana'nın 22'nci bölge denilen semtinde, Avusturya vatandaşı 71 yaşında eczacı bir erkek evinde ölü bulundu. Polisin araştırmaları, yaşlı adamın cinayete kurban gittiğini ortaya koydu. Sakinliğiyle bilinen Viyana'da bu cinayet büyük ses getirirken, 1 hafta sonra 21'nci bölge diye bilinen semtten benzer bir haber daha geldi. Bu kez, 31 yaşında Avusturya vatandaşı bir kadının aynı şekilde evinde öldürüldüğü bilgisi polis telsizlerinden geçti. Çok sayıda yerel muhabir, cinayetle ilgili bilgileri detaylandırmak için bölgeye gitti. Bu sırada, 20 yıldır Viyana'da gazetecilik yapan Viyana Manşet Haber internet sitesinin sahibi ve ulusal ölçekli Özteray Gazetesi'nin muhabiri Yasin Şahin de polisin güvenlik kordonuna aldığı cinayet mahallinden görüntüler ve fotoğraflar çekip, edindiği bilgileri haber merkezi ile paylaştı.

BİR ANLIK ŞÜPHE

Cinayetten yaklaşık 4 saat sonra, tüm muhabirler, polis ve savcının bölgeden ayrılmasının ardından sürpriz bir gelişme yaşandı.

Haber ve video montajı nedeniyle, halen cinayet mahalline 30 metre ötedeki aracının içinde bekleyen Türk gazeteci Şahin, cinayetin işlendiği müstakil evin bahçesine kapişonlu kazak giymiş birinin duvardan atlayıp girdiğini görünce harekete geçti.

26 AYRI SUÇTAN ARANIYORDU

Aynı anda, bölgede devriye görevi yapan polis ekipleriyle burun buruna gelen Şahin, şüpheli durumu aktardı. Polislerden biri bahçeden arka tarafa dolaşırken, Şahin diğer polis ile birlikte cinayetin işlendiği evin içine girdi. Polis ve Şahin, evde kapişonlu şahısı etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan şahısın, Almanya'da hırsızlık, gasp, tecavüz gibi 26 ayrı suçtan aranan 52 yaşında Polonya asıllı bir erkek olduğu ortaya çıktı. Yapılan DNA eşleştirmeleri sonucu, şahsın Viyana'da 1 hafta arayla işlenen iki cinayetin de faili olduğu tespit edildi. Kimliği açıklanmayan Polonyalı seri katil tutuklanıp cezaevine gönderilirken, katilin yakalanmasında büyük katkı sağlayan İzmirli Türk gazeteci Yasin Şahin, Viyana'da gündeme oturdu.

(Viyana devlet televizyonunda haber oldu)

(Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Şahin'e hediye verdi)

VİYANA'DA GÜNDEM YARATTI

Şahin'e Viyana Eyalet Valisi ve Belediye Başkanı Michael Ludwig tarafından üstün cesareti ve emniyet güçleriyle dayanışması nedeniyle liyakat nişanı verildi. Viyana'da "kırmızı oda" olarak bilinen devletin en prestijli mekanında yapılan törende SPÖ Partisi'nden Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur da yer aldı. Şahin'e ayrıca Avusturya İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü de birer teşekkür belgesi verdi. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Türk gazeteci için elçilikte kokteyl düzenledi.

(Viyana İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü, Yasin Şahin'i kabul etti.)

(SPÖ Partisi'nden Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur ile Viyana Eyalet Valisi ve Belediye Başkanı Michael Ludwig'in katıldığı Şahin'e liyakat verilme töreni)

DUYGULARINI ANLATTI

Günler sonra anne ve babasını ziyaret etmek için İzmir Bornova'ya gelen gazeteci Yasin Şahin, duygularını SONKALE'ye anlattı. Şahin, katili gördüğü ilk an çok karmaşık duygular hissettiğini, "katil her zaman cinayet mahaline geri döner" sözünün aklına geldiğini anlatırken, "Aslında polis ilk önce benden şüphelenmişti. Neden cinayetin işlendiği evin yakınında beklediğimi sormaya gelmişlerdi yanıma. Ama ben de o an katili görmüştüm ve tam aracımdan çıkmaya yeltenmiştim. Sonra onlara gazeteci olduğumu ve birinin gizlice cinayetin işlendiği eve girdiğini anlattım. Beni bırakın gidelim onu yakalayalım dedim. Sonra birlikte içeri girdik ve şahıs etkisiz hale getirildi. Katili gördüğüm o an çok ilginç bir durum yaşadım. Adeta katilin o olduğunu hissettim. Yeni cinayetleri ve suçları önlemeye katkı sunduğum için mutluyum" dedi.


HIRSIZLIK İÇİN GİRİP ÖLDÜRÜYORMUŞ

Avusturya polisinin araştırmalarının sonunda, katilin aslında evlere hırsızlık için girdiğini ve karşılaştığı ev sahiplerini öldürdüğü savı üzerinde durulduğunu aktaran Şahin, "Belki yakalanmasa pek çok insanın daha canını yakacaktı" diye konuştu.

(Şahin'e verilen liyakat nişanı)

 

YASİN ŞAHİN'İN OLAYI ANLATTIĞI VİDEO

 

 
AK Partili Tayyar'dan MHP'li Atay hakkında ağır iddialar!
 
Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına sert sözler: Beceremediniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Tayyar'dan MHP'li Atay hakkında ağır iddialar!
AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'la ...
İzmir'de 25 hırsızlık olayının failleri yakalandı!
İzmir'in Bergama ve Torbalı ilçelerinde hırsızlık olaylarına karıştıkları ...
Deprem sonrası ürküten manzara!
Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Fırat Nehri kıyısında yarıklar oluştu.
 
CHP’li Sertel İzmir’e sığınan depremzedeleri ziyaret etti!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, deprem bölgesinden gelerek Çiğli’de ...
Taksim saldırısının planlayıcısı öldürüldü!
MİT, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının planlayıcısı olduğu belirlenen ...
Ekşisözlük’ün kapatılmasını Beştepe talep etmiş!
Gazeteci İsmail Saymaz, Ekşi Sözlük'e erişimin engellenmesi kararını bizzat ...
 
Devlet Malzeme Ofisi’nden deprem ihalesi!
Devlet Malzeme Ofisi, depremden sonra AFAD’ın ihtiyacı ve eksik olan malzemeleri için ihaleye çıktı.
Kentin suyu bitiyor! Barajda su seviyesi sıfıra düştü
Bursa'nın su ihtiyacını karşılayan barajlarda kritik seviyeye gelindi. ...
Depremzedeler oy kullanabilecek mi?
Yandaş kanal A Haber, kalıcı ikametgahı olmayan depremzedelerin seçimlerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri