ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,6024
    Dolar
  • Euro
    51,5860
    Euro
  • Altın
    6.943,530
    Altın
  • Bist-100
    13.522,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/11°
    ADANA
  • ANKARA
    6/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/19°
    IZMIR
  • KONYA
    5/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Bakanlık harekete geçti: Servis ve kuver ücretini menüye yansıtanlara inceleme!
Bakanlık harekete geçti: Servis ve kuver ücretini menüye yansıtanlara inceleme!
Ekrem İmamoğlu'nun koruması Bektaş Kamburoğlu gözaltına alındı
Ekrem İmamoğlu'nun koruması Bektaş Kamburoğlu gözaltına alındı
CHP lideri Özel'den 'ekmek' hesabı: Erdoğan'ın 2005'teki sözlerini hatırlattı!
CHP lideri Özel'den 'ekmek' hesabı: Erdoğan'ın 2005'teki sözlerini hatırlattı!
CHP'den Niğde'de tarihi miting
CHP'den Niğde'de tarihi miting
12 Şubat 2025 Çarşamba - 20:41

Prof. Naci Görür'den bir ile daha uyarı: Zemini çürük!

Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde meydana gelen depremlere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak bir ili daha zemini konusunda uyardı.

Prof. Naci Görür den bir ile daha uyarı: Zemini çürük!

Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerle ilgili konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu çok evrilir ve gelişirse Anadolu'yu rahatsız edebilir. Öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bu tür deprem fırtınaları oldu. Belli bir süre devam edip ondan sonra duruyor. Ege'de yaşanan depremlerin de öyle olacağını düşünüyorum" dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Çanakkale'nin Depremselliği ve deprem dirençli Çanakkale' isimli konferans gerçekleştirildi. Söyleşiye, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ve çok sayıda vatandaş katıldı. Prof. Dr. Naci Görür, konferanstan önce, Ege Denizi'nde yaşanan depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ANADOLU'YU RAHATSIZ EDEBİLİR'

Güney Ege'de her yarım saatte bir deprem olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, "Çoğunlukla 4 büyüklüğünde depremler oluyor. Zaman zaman da 5'in üzerine çıkıyor. En son en büyük 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Bu ülkemizin etrafındaki levha hareketlerine bağlı. Bugün Ege'de gördüğümüz deprem fırtınasının nedeni Afrika levhasının, Anadolu, Ege levhasının altına dalması, üsteki Anadolu levhasının gerilmesi ve lavların deniz tabanına çıkması. Bu çok evrilir ve gelişirse Anadolu'yu rahatsız edebilir. Öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu tür deprem fırtınaları oldu. Belli bir süre devam edip ondan sonra duruyor, Ege'de yaşanan depremlerin de öyle olacağını düşünüyorum. Çok büyük bir depremlere neden olursa kıyılarımızda, kıyıya yakın yerlerde çok çürük bina yıkılmalarına, tsunamiye neden olur. Aksi halde pek bir sorun olacağını düşünmüyorum. AFAD, hükümetimiz de gerekli önlemleri almış. Oradaki belediye başkanları tsunami olabilecek yerleri belirlemişler, halkı uyarmışlar. Tedbirler alınmış" dedi.

'VOLKAN HAREKETİ YOK'

Yunanistan'ın Santorini Adası'nda yaşanabilecek patlamanın etkileri hakkında konuşan Prof. Dr. Görür, sözlerini şöyle sürdürdü:

- Herhangi bir volkan indifa ettiğini düşünelim. Kilometrelerce gökyüzüne çıkıyor, çıkardığı küller ve lavlar etrafa yayılıyor. Bazen atmosferde güneşin ışığını kapatıyor. O kadar yoğun oluyor. O zaman bu toz bulutunun kimyasal özelliklerini düşünürsen insan için çok zararlı. Solunum yolları yönüyle insanların salığını etkiliyor. Öyle bir indifanın olacağını düşünmüyorum. Öyle bir volkanın harekete geçtiğinin belirtileri yok. Volkan yer yüzüne kadar çıkıp fışkıracaksa belirli bir süreç içerisinde bu hareketi belli ediyor. Yapılan araştırmalarla bir volkan ne zaman patlayacak, neleri sürükleyecek, önceden araştırıyorlar. Böyle bir belirti yok. Deniz altında olan depremler söz konusu. Bir volkan hareketi yok. Yeryüzünde bir volkan faaliyeti yok.

DENİZ ÇEKİLMELERİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Depremlerin denizin çekilmesiyle ilgisi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Görür, "Önce deprem olur. Deprem olduğu zaman sallanır, yıkılır. Bu arada da 'Tsunami olabilir' diye uyarı verilir. Deniz seviyesi deprem olduktan sonra çekilir, uyarı gelir ondan sonra deniz seviyesi yükselmeye başlar. Şimdi bir deprem yok. Deniz çekilmiş. Depreme bağlı olarak bir çekilme yok ki tsunamiden şüphelenelim. Bugün ki deniz çekilmesi tamamen klimatolojik nedenlerle yaşanıyor. Atmosferdeki olaylar nedeniyledir. Bazı yerlerde özellikle rüzgar, fırtına, yüksek basınç, alçak basın alanları, sıcaklık, soğukluk yani atmosferik olaylar denizlerin zaman zaman böyle çekilmesine, yükselmesine neden olur. Bunun tektonik hareketlerle bir ilgisi yok" dedi.

'ÇANAKKALE'NİN ZEMİNİ ÇÜRÜK'

Çanakkale'nin 'Depremselliği ve Deprem Dirençli Çanakkale' konulu konferansta da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Çanakkale depreme dirençli bir kent değil. Depreme dirençli bir kent olmak için çalışmalar sürebilir. Çanakkale'nin zemini çürük. Hiç kendinizi aldatmayın. Çanakkale'nin sağlam olan yeri kuzeyinde ve güneyinde dağlık alanlar, daha yaşlı kayaların olduğu yer. Kuzey Anadolu Fayı'nda da Marmara Bölgesi'nde zaten deprem bekliyoruz. Siz bu iki kolun ortasında, üstelik çürük zeminde oturuyorsunuz. Bu fayların her biri de 7 ve üzerinde deprem üretebilir" diye konuştu

 
Ramazan öncesi ete zam geldi!
 
İmamoğlu'nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e şehit ateşi düştü!
Suriye sınırında teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan İzmirli Uzman ...
İzmir'de eşini bıçakla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
İzmir'in Karabağlar ilçesinde eşi Nuran Fırat'ı bıçaklayarak öldüren sanık, ...
Emeklilere bayram ikramiyesi 21 Şubat'ta ele alınacak
Emeklilere verilen bayram ikramiyesinde yapılacak düzenleme 21 Şubat'ta ...
 
Denize düşüp boğulmuştu... Görüntüleri ortaya çıktı
İzmir'in Konak ilçesinde, alkollü olduğu öne sürülen Hüseyin Etli (44), ...
Cezaevine girmek için sokakta gördüğü kadını bıçakladı
Bilecik'te Kürşat Ç. (34), sokakta karşılaştığı Mine Ö.'yü (40) bacağından ...
Prof. Dr. Akgün: Türkiye'de 500 diri fayın yaklaşık 170'i çalışılmış durumda
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Deprem Dairesi Başkanı Prof. ...
 
İzmir'de narko-terör operasyonunda 40 şüpheli yakalandı
İzmir'de gerçekleştirilen narko-terör operasyonunda, aralarında terör ...
Kızını boğarak öldüren baba, intihar izlenimi vermek için bileklerini de kesmiş
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Amir Yazıcı’nın (44), kızı Su Dilem Yazıcı'yı ...
KFC ve Pizza Hut'ın Türkiye işletmecisi açıkladı
Türkiye'deki tüm şubelerini kapatarak KFC ve Pizza Hut işçilerini tazminatsız ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 20 15 4 1 47 14 33 49
2 Fenerbahçe 20 13 7 0 45 17 28 46
3 Trabzonspor 20 12 6 2 38 23 15 42
4 Göztepe 20 11 6 3 27 12 15 39
5 Beşiktaş 20 10 6 4 35 25 10 36
6 Rams Başakşehir 20 8 6 6 34 21 13 30
7 Samsunspor 20 7 9 4 24 21 3 30
8 Gaziantep FK 20 6 7 7 27 34 -7 25
9 Kocaelispor 20 6 6 8 16 21 -5 24
10 Corendon Alanyaspor 20 4 10 6 20 22 -2 22
11 Gençlerbirliği 20 6 4 10 25 28 -3 22
12 Çaykur Rizespor 20 4 8 8 24 30 -6 20
13 Hesap.com Antalyaspor 20 5 5 10 19 33 -14 20
14 Tümosan Konyaspor 20 4 7 9 24 33 -9 19
15 ikas Eyüpspor 20 4 6 10 16 28 -12 18
16 Kasımpaşa 20 3 7 10 15 27 -12 16
17 Zecorner Kayserispor 20 2 9 9 16 41 -25 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 20 2 3 15 17 39 -22 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri