ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9512
    Dolar
  • Euro
    51,8965
    Euro
  • Altın
    7.326,600
    Altın
  • Bist-100
    13.879,00
    Bist-100
  • ADANA
    4/13°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/4°
    ANKARA
  • ANTALYA
    8/14°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/7°
    BURSA
  • ISTANBUL
    4/6°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    1/11°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/2°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Gazeteci Alican Uludağ için yeni karar
Gazeteci Alican Uludağ için yeni karar
Kahramanmaraş'ta 4.7 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 4.7 büyüklüğünde deprem
TBMM'de CHP'li Murat Emir ve AK Partili Leyla Şahin Usta arasında 'diploma' polemiği
TBMM'de CHP'li Murat Emir ve AK Partili Leyla Şahin Usta arasında 'diploma' polemiği
MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon
MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon
27 Ekim 2020 Salı - 13:46

Protokol imzalandı... 25 bin öğrenciye eğitim kart!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınından etkilenen aileler ve kırtasiye esnafına eğitim desteğini bu yıl da sürdürdü. İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası ile imzalanan protokol kapsamında 25 bin öğrenciye içerisinde 130 TL bulunan eğitim kart çıkarıldı. Başkan Soyer, dayanışmanın önemine değinerek, “En büyük servetimiz, birlikteliğimiz” dedi.

Protokol imzalandı... 25 bin öğrenciye eğitim kart!

İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle koronavirüs salgınının ardından zor günler geçiren aileler ve kırtasiye esnafına geçen yıl verdiği eğitim desteğini bu yıl da genişleterek sürdürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hulusi Demir arasında belediyenin vereceği desteğe ilişkin protokol imzaladı. Başkan Soyer’in makamındaki programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın da yer aldı.



“Bize can simidi uzattınız”
Zekeriya Mutlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (İESOB) kayıtlı esnafla ilgili araştırma yaparak salgından olumsuz şekilde etkilenenleri belirlediklerini söyledi.Mutlu, İESOB’ye kayıtlı olan ve içerisinde kırtasiyecilerin de olduğu 6 meslek grubunun salgından çok fazla etkilendiğini gördüklerini, bu nedenle de protokolün büyük önem taşıdığını aktararak “Kırtasiye esnafı için daha önce yapılan, şimdi de yenilenen bu katkıdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz durumda bize bir can simidi uzattınız. Size minnettarız” dedi.

“Memnuniyetiniz bizim için en büyük ödül”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bu tür zamanlarda dayanışmanın daha da önemli olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “Ne mutlu bize. Bunları el birliği ile yaptık. Bu belediye sizin belediyeniz. Bunu yapmak tabi ki bizim görevimiz. Sizin memnuniyetiniz bizim için en büyük ödül. İyi ki buna değer veriyorsunuz, bundan memnunsunuz. Bu durum bizi cesaretlendiriyor. Daha fazlasını, daha iyisini yapacağımız günler olsun” dedi. Her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi: “Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. En büyük servetimiz, birlikteliğimiz. Bundan daha büyük bir zenginlik yok. Bu birlikteliğimiz güçlenerek devam etsin. Bizim birbirimize destek olmaya ihtiyacımız var. El ele vermeye ihtiyacımız var. Aksi takdirde bu salgınların faturası daha fazla oluyor. Ne kadar çok el ele verirsek, birbirimizin yarasına derman olmaya çalışırsak, bu sıkıntılı zamanları o kadar hafif atlatırız.”
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

25 bin öğrenciye eğitim kart
Protokol kapsamında öğrenci velileri adına çıkarılan eğitim kartlarına 130 liralık bakiye yüklendi. Öğrenciler, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası tarafından 30 ilçede belirlenen toplam 150 anlaşmalı kırtasiyeden bu kartlarla alışveriş yapabilecek. Ayrıca öğrenciler kırtasiyelerden ekstra yüzde 10 da indirim kazanacak. Böylece öğrencilere 143 TL’lik alışveriş imkanı sağlanmış olacak. 2019 yılında 17 bin çocuğa eğitim kart desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında bu rakamı 25 bine çıkardı. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin kırtasiyeci esnafına sağlayacağı destek 3 milyon 250 bin TL’yi buldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi koşullarında başlayan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı öncesi yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklar içerisindeki tüm hanelerin eğitim gören çocuklarının yanında olacaklarını, eğitim ve sosyal destekler için 15 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söylemişti

 
O esnaf çark etti!
 
Sertap Erener'den Cumhuriyet konseri...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir’de su taşkınları sona erecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz ...
Karşıyakalı öğrenciler hayvan sevgisini anlatacak
Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere hayvan sevgisi aşılamak amacıyla ...
Bornova'da BM ile işbirliği!
Koronavirüs Salgını döneminde Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Kuruluşu’nun ...
 
Konak, Cumhuriyet için süslendi
Konak Belediyesi, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle ...
Menderes’te toplu sözleşme sevinci
Menderes Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplam 716 işçiyi ...
Bayraklı'da tablet sevinci! ARTIK DERSLERE GİREBİLECEKLER...
Bayraklı Belediyesi maddi imkansızlıklar nedeniyle online eğitime devam ...
 
Karaburun'dan Milletin Efendisi'ne yatırım!
Yarımadadaki tarımsal ürünlerin, üreticilere daha fazla katma değer yaratması ...
Kılıçdaroğlu’na ‘Konak’ta 500 gün’ raporu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
İşte İzmir'in en başarılı başkanları...
Saros Araştırma Şirketi'nin verilerine göre İzmir'deki belediyelerin başarı ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 23 14 6 3 45 27 18 48
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 23 10 6 7 40 26 14 36
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 23 5 8 10 27 35 -8 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 23 3 4 16 20 42 -22 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri