ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5972
    Dolar
  • Euro
    34,7538
    Euro
  • Altın
    2.420,130
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/32°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti!
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti!
Çetin Doğan yeniden cezaevine gönderildi!
Çetin Doğan yeniden cezaevine gönderildi!
Fenerbahçe uzatmalardaki penaltıyla yıkıldı!
Fenerbahçe uzatmalardaki penaltıyla yıkıldı!
THY yöneticilerinin maaşları açıklandı, ortalık karıştı!
THY yöneticilerinin maaşları açıklandı, ortalık karıştı!
30 Eylül 2022 Cuma - 16:36

Putin 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da referandum yapılan 4 bölgenin ilhakını resmen duyurdu. Putin, "Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson halkı kararını verdi." ifadelerinde bulunurken, "Rusya'nın artık dört yeni bölgesi var"dedi.

Putin 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı!

Dünyanın gözü kulağı bugün Moskova’dan gelen haberlere çevrildi. Rusya, Ukrayna'daki dört bölgenin referandumda aldığı “Rusya’ya bağlanma” kararını bugün törenle resmen ilan etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği bölgelerin Rusya’ya katılımını resmen onayladı, yapılan törenle anlaşma imzalandı.

Putin, Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un Rusya’ya resmi katılımını ‘Dört yeni bölge kararını vermiştir. Bu görüldüğü üzere milyonların tercihidir. Bu onların hakkıdır. Rusya’nın artık dört yeni bölgesi var” sözleriyle açıkladı. Putin, BM’nin birinci maddesine atıfta bulunarak, ‘İnsanlar kendi tayin haklarını kullandı.’ dedi.

Bu açıklama ve tören ile Ukrayna’nın yüzde 15’i fiilen 7 aydan uzun süredir ülkedeki işgali sürdüren Rusya’nın kontrolüne geçmiş sayılacak.

‘BU YOLDAN GERİ DÖNÜŞ YOK’
Rus lider, ‘Kiev yönetimi bu bölgelerdeki halkın tercihlerine saygı duymak zorundadır. Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’daki insanlar bizim insanlarımızdır. Ne Batı ne de Ukrayna Rusya Federasyonu’nun birliğini bozamayacaktır.” dedi.

Putin, ‘Halk bir karar verdi ve bu yoldan geri dönüş yoktur.” ifadelerini kullandı. Rus lider, sözlerine, “Kendi vatandaşlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. Bu dört kentte yıkılan her yer, hastaneler, okullar, iş yerleri yeniden yapılacak. Elbette güvenlik tedbirlerimizi artıracağız.” ifadeleriyle devam etti.

Rus lider, “Buradaki sandık görevlilerini korkuttular, insanları tehdit ettiler ancak insanlar korkmadan iradesini gösterdi. Herkesin bunu hatırlamasını istiyorum .Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson’daki insanlar sonsuza kadar bizim vatandaşımız olmuştur. Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson halkının geleceğini tartışmayacağız.” dedi.

BATI’YA SERT SÖZLER
Putin, Rusya'ya katacakları bölgeleri müzakere konusu etmeyeceklerini belirterek, “Kiev yönetimini, askeri eylemleri durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz” dedi, ‘askeri operasyonlarda’ yer alanlara ve ailelerine de teşekkür etti.

Rus lider Batı’ya da çok sert ifadelerde bulundu. Avrupa ve ABD’yi hedef alan Putin, “Batı ellerindeki tüm imkanlarla bize ait bir ülkeyi elimizden almaya çalıştı. . Batı’ya asla boyun eğmeyeceğiz. Biz Rusya olarak çökmedik, ayaktayız, her zaman gibi gibi dimdik ayaktayız. Bu sebeple Rusya’nın egemenliğini yıkmaya çalışıyorlar. ABD’nin tüm ülkelerin özgürlüğünü elinden almak dışında bir hedefi yok. Bazı ülkeler korku ve baskı altına alınıyor. Tek istedikleri tüm dünyadan çıkar sağlamak. Bu savaşın sebebi de Batı’nın Rusya’nın özgür olmasını istememesi. Bizim koloni gibi onlara köle olmamızı istiyorlar.” dedi.

Putin, “Bizim iyi olmamız onlar için bir tehdit. Düşmanlarımız yaptıklarının sonucu olmayacağını düşünüyor. Biz halkımızı korumaya devam edeceğiz. Küresel anlaşmalara artık saygı gösterilmiyor. Bizi aptal sanıyorlar, bizi aptal yerine koymak istiyorlar. Binlerce yıllık Rusya medenizyeti asla başka birine boyun eğmeyecektir.” şeklinde konuştu. 

Kuzey Akım’da meydana gelen sızıntılar ve sabotaj iddialarıyla ilgili olarak da konuşan Putin, meydana gelen durumla ilgili  “Anglo-Saksonlar yaptırımlara doydu, şimdi sabotajlara başladılar. Kuzey Akım boru hatlarını patlattılar” dedi.

UKRAYNA İLE TAHIL ANLAŞMASI

Ukrayna ile varılan anlaşma kapsamında, tahıl ihracatına da değinen Putin, “Ukrayna'dan çıkarılan tahıl Avrupalı ülkelerine gidiyor. Tahılın yüzde 5'i ancak dünyanın fakir olan ülkelerine gitti. Yine doğrudan kandırmaca. Bunlar Batı’nın kendini rasyanolize etmesi için söylenen sözler.” dedi.

Törende Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov’un da yer aldığı görüldü.

Luhansk ve Donetsk’i kapsayan Donbas bölgesinde, ayrılıkçı güçler ve Ukrayna arasındaki çatışmalar 2014’ten beri sürüyor. Rus işgali öncesi 6 milyon nüfusa ev sahipliği yapan bölge, ağır sanayi ve tarım altyapısıyla da stratejik öneme sahip.

 
Lojistik sektörünün geleceği konuşuldu!
 
İzmir Büyükşehir'e 3 soruşturma...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı!
Ukranya'nın Zaporizhzhia kentini bu sabah hedef alan füze saldırısında ...
ABD felaketi yaşıyor...
ABD'de kuzeydoğuya doğru gece boyunca ilerleyişini sürdüren Ian Kasırgası'nın ...
Kremlin: Referandum yapılan bölgeler cuma günü Rusya'ya bağlanacak!
Kremlin'den yapılan açıklamada Ukrayna'da referandum yapılan 4 bölgenin ...
 
Ian Kasırgası ABD'yi vurdu!
ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan Ian Kasırgası sel ve yıkıma neden ...
Ünlü rapçi hayatını kaybetti!
Gangsta's Paradise şarkısıyla 1990’lara damga vuran rap şarkıcısı Coolio ...
Seferberlikten kaçana hapis cezası!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seferberlik görevinden kaçanlara ...
 
Çin'de darbe iddiası... Cumhurbaşkanı ev hapsinde!
Çin'de darbe olduğu, Cumhurbaşkanı Xi Jinping'i görevden alınarak ev hapsinde ...
Elon Musk'tan İran'daki protestoculara destek!
SpaceX ve Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, Jina Emini’nin öldürülmesine ...
Dünya dışında yaşam var mı? Japonya'dan çarpıcı açıklama!
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), bugün, Dünyaya 300 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri