ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
30 Temmuz 2023 Pazar - 09:20

Putin'den manidar Türkiye mesajı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin, manidar bir açıklama yaparak, üstü kapalı olarak Türkiye'yi işaret etti.

Putin den manidar Türkiye mesajı!

Geçen yıldan beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi… Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün düzenlediği basın toplantısında üstü kapalı olarak Türkiye’ye sitem etti.

Savaşın başladığı günden beri hem Putin ile hem de Ukrayna lideri Zelenskiy ile iyi ilişkiler kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir hamlesini üstü kapalı olarak eleştiren Putin, dikkat çekici ifadeler kullandı. Rus lider Temmuz ayının başında Türkiye’de bulunan 5 Azov Taburu komutanının Ukrayna’ya geri dönmelerine izin vermesinden dolayı rahatsızlık duyduklarını söyledi. Zelenksiy, Türkiye dönüşü sırasında Azov Tugayı komutanlarıyla çekilen fotoğrafını paylaşmıştı.

Putin, “Türkiye ile Ukrayna’nın Azov taburu savaşçılarının Türkiye’de kalmaları konusunda bir anlaşma vardı. Ve bu konuda başka bir yorumumuz olmayacak” dedi.

Putin ayrıca, Türkiye'nin esir Azov Taburu komutanlarını Ukrayna'ya vermesiyle, Rusya'nın Tahıl Anlaşması'na son vermesinin bir ilgisi olmadığına dikkat çeken Putin, “Birinin diğeriyle hiçbir ilgisi yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan Rusya'nın çekilme kararının lojistik, Rus gemilerinin limanlara girişinin imkansızlığı, para transferi, sigorta ve diğer problemlerle bağlantılı olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin bu ayın başında yapılan NATO Liderler Zirvesi’nde İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından da rahatsızlık duyan ve bunu açıkça ifade eden Moskova ile Ankara arasında böylelikle yeni bir krizin de ayak sesleri duyuldu…

Esir takasının ardından da Moskova yönetimi, bu hamleden rahatsızlık duyduklarını açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Bu ayın başında resmi temaslar için Türkiye’ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye’de bulunan 5 Azov Taburu komutanını da alarak ülkesine dönmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra dönüş yolunda komutanlarla çekilen fotoğrafını paylaşan ve Ukraynaca ve İngilizce ifadeler kullanan Zelenskiy, “Türkiye’den eve dönüyoruz ve kahramanlarımızı evimize getiriyoruz. Ukraynalı askerler Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Sonunda akrabalarının yanında olacaklar” demişti.

Mariupol’da uzun süre Ruslara karşı direnen Azov Taburu iki ülke arasında yapılan anlaşmanın ardından teslim olurken, askerlerin savaş bitene kadar Türkiye’de kalması konusunda uzlaşılmıştı.

TÜRKİYE’DE DOĞAL GAZ MERKEZİ KURULMASI GÜNDEMDE

Öte yandan Putin, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulmasının gündemde olduğunu da söyledi.

Putin, “Açıklığa kavuşturmak istiyorum ki, bu petrol ve petrol deposu değil, bu gaz. Bunu hem biz hem de Türk dostlarımız biliyor. Elektronik ticaret platformu oluşturmaktan bahsediyoruz. Orada büyük miktarlarda gaz depolamayacağız. Böyle bir elektronik ticaret platformunu organize etmek için uygun bir yer. Çünkü Türkiye, Avrupa için bir transit ülkesi haline geldi” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir transit ülke olarak rolünü artırma eğiliminde olduğunun altını çizen Putin, çünkü doğal gaz bağlantısının kesilmesi halinde diğer ülkelerin enerji güvenliğini sağlamak için düşünmeye başlayacağını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşme planına ilişkin detay veren Rus lider Putin, ya kendisinin Türkiye'ye giderek ya da Erdoğan'ın Rusya'ya gelerek yüz yüze görüşme konusunda daha önce anlaştıklarını aktardı.

“ERDOĞAN’I SEÇİM ÖNCESİ DAVET ETTİM”

Putin, aslında seçimlerden önce Erdoğan'ın kendisini davet ettiğini, ancak hiç kimsenin spekülasyon yapmaması için bu görüşmeyi seçim öncesi yapmamaya karar verdiklerini ifade etti.

Seçim öncesi yapılacak bir ziyaretin bir tür iç politika sürecini etkileme girişimi olarak görülebileceğini dile getiren Putin, “Ne onun (Erdoğan) ne de benim buna ihtiyacımız yok. Görüşmemizi ertelemeye karar verdik. Ama ya bizde (Rusya) ya da Türkiye'de, nerede görüşeceğimiz konusunda anlaşmadık. Bakacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile telefonla da görüşmeyi planladıklarını anlatan Putin, “Telefonla görüşmek istedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme teklif etti ama bana pek uygun olmayan bir zaman önerdi. Bugün ben önerdim, ona uygun değildi. Yarın önerdim, yine uygun değil. Çarşamba günü konuşmak için anlaştık. Konuşup karar vereceğiz” dedi.

 
Otoyolda duran otomobile kamyon çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
 
Ali Erbaş Atatürk düşmanları ile bir arada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Müftüsü fetva verdi: Yabani eşek yenebilir!
Zebra ve çekirgeyi ‘yenilmesi helal’ hayvanlar olarak sıralayan Ankara ...
Zeytin tankında mide bulandıran görüntü!
Sosyal medyada ortaya çıkan yeşil zeytinin sepetlendiği anlara ait görüntüler ...
24 saattir kayıptı... Gölde cesedi bulundu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kayıp olarak aranan 82 yaşındaki Alzheimer ...
 
Arıların saldırısında can verdi!
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bir kişi arı sokması sonucu hayatını kaybetti.
Menemen'de korkutan yangın!
İzmir'in Menemen ilçesindeki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın hasara yol açtı.
Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor!
Halk arasında ‘Eyyam-ı Bahur’ ya da ‘Cehennem Sıcakları’ olarak bilinen ...
 
Çeşme ve Urla'da yangın paniği!
İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar paniğe neden oldu. 
Annesini, otomobilin anahtarını vermediği için öldürmüş!
Samsun’un Ayvacık ilçesinde 2 gün önce annesi Melek Baştürk’ü (43) tabancayla ...
Cumhur İttfakı'nda emekli maaşı zammı çatlağı!
Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zammın tepkileri sürüyor. MHP lideri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri