ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/24°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail'den İran'a yeni tehdit
İsrail'den İran'a yeni tehdit
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
11 Eylül 2023 Pazartesi - 12:55

Rahvan atlar Menemen'de yarıştı!

Menemen Belediyesi tarafından 9’uncu kez düzenlenen Rahvan At Yarışları nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından jokeylerin katıldığı yarışmanın yapılacağı Seyrek Arena’ya at üzerine gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Ata sporumuz olan rahvan atçılığı, Cumhuriyetimizin 100. yılında da sürdürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Rahvan atlar Menemen de yarıştı!

Menemen Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle Seyrek Arena’da 9‘uncu Rahvan At Yarışları gerçekleştirdi. Atseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlara, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Geleneksel Atlı Spor Dalları Başkan Vekili Mustafa Küçükmeral, Menemen Atlı Spor Kulübü Başkanı Gökhan Karabaş, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmaların yapılacağı alana elinde Türk bayrağıyla at üzerinde gelen Başkan Vekili Pehlivan, vatandaşların alkışları eşliğinde turunu tamamladı.

Yarışlar öncesi şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Duaların okunmasından sonra Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Mehter Takımı gösterisi sundu. 

PEHLİVAN: MİLLİ VE MANEVİ DEĞERİMİZ
Sunuculuğunu Abdullah Yıldırım’ın yaptığı yarışların açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “30 Ağustos Zafer Bayramımız ile başladığımız Menemen’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinliklerimizi, ata sporumuz olan rahvan at yarışlarımızla taçlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Türk kültürünün köklerini ve dayanıklılığını yansıtan Rahvan atları, Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türklerle birlikte gelen gerçek Türk atlarıdır. Selçuklu ve Osmanlılar tarafından korunarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bu yüzden atın olduğu yerde milli ve manevi değerlerimiz vardır. Ne diyor Şair Yahya Kemal? Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik! İşte atın Türk kültüründeki yerinin bana göre en güzel tarifi budur. Atlarımız bizim için mutluluk demektir, zafer demektir! Bu kültürümüzü 6000 yıldır tüm medeniyetlere, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış Menemen’imizde yaşatmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Ata sporu rahvan at yarışlarına ev sahipliği yapmaya ve destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Pehlivan, “Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’muza, bu kültürümüzün gönüllü elçisi olan rahvan atçılarımıza ve bizleri bugün burada yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Organizasyonumuza katılan tüm kıymetli yarışmacılarımıza başarılar diliyorum. Allah atlarının ayaklarına taş değdirmesin.” diye konuştu.


200 RAHVAN ATI YARIŞTI
Türkiye’nin dört bir yanından 200 atın katıldığı rahvan at yarışları, baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, dörtlü tay, üçlü tay, ithal A grubu, ithal B grubu, dörtnal ve kadınlar kategorilerinde düzenlendi. Binlerce kişinin takip ettiği yarışlar tatlı rekabetlere sahne oldu. Protokol, yarışların sonunda dereceye giren atların sahiplerine ödül verdi. Yarışma çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

 
Teknede facia: 1 ölü, 1 yaralı!
 
İzmir Fuarı’nda Bayraklı Belediyesi fark yarattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatay Medeniyetler Korosu'ndan İEF'de teşekkür konseri!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 92. İzmir Enternasyonal ...
Müzik Park Gümüldür’e çok yakıştı!
Menderes Belediyesi tarafından Gümüldür’e kazandırılan Müzik Park büyük beğeni topladı.
Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi hayata bağlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlediği ...
 
Duvar, 30. Uluslararası Altınkoza Film Festivali'nde finale kaldı!
Bornova Belediyesi Film Ofisi’nin Kısa Film Yapım Destek programı katkılarıyla ...
Başkan Sandal'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı CHP İlçe Başkanı Didem ...
9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nda kurtuluş coşkusu!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı onuruna düzenlenen 11. ...
 
İzmirliler Kurtuluş Günü’nde İzmir Fuarı’na akın etti!
İzmir’in Kurtuluşu’nun 101’inci yıldönümü coşkusu 92. İzmir Enternasyonal ...
Karşıyaka'nın Mutfak Sanatları Merkezi’ne anlamlı ödül!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Sağlıklı ...
Bayraklı’da sünnet şöleni!
Bayraklı’da geleneksel hale gelen toplu sünnet şöleninde bu yıl 70 çocuk ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri