ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/30°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
26 Haziran 2020 Cuma - 10:01

Resmi Gazete'de yayımlandı:Çile bitiyor...

Uzaktan sözleşme imkanları başta olmak üzere ekonomi alanında bazı düzenlemeler getiren torba yasa yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete de yayımlandı:Çile bitiyor...

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni torba yasaya göre karşılıksız çekten hapis yatan biri tahliye olduktan sonra borcunun kalan kısmını bir yıllık sürenin bitiminden itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitte öderse ceza mahkumiyetinin bütün sonuçları ortadan kalkacak.

Müşteriler için işkenceye dönüşen abonelik sözleşmelerinin feshi için artık yazılı bildirim alınmayacak. Firmalar yazılı bildirimlerinin ellerine ulaşmadığı gerekçesiyle abonelik iptallerinde 'gönülsüz' davranabiliyorlardı. Banka ve kredi kartları sözleşmeleri ise artık uzaktan düzenlenebilecek.
Uzaktan sözleşme imkanları başta olmak üzere ekonomi alanında bazı düzenlemeler getiren torba yasa yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında 7247 sayılı kanun, 2020’de meydana gelen ve birçok ili etkileyen dört depremden zarar gören afetzedelere yardım edilebilmesini, elektronik haberleşme hizmeti sunan kuruluşlarla finansal kuruluşların müşterileriyle yaptıkları işlemlerde sözleşmelerin elektronik ortamda düzenlenebilmesini, ödenmeyen çek bedellerine ilişkin borçlunun ödemesi ve alacaklının tahsil imkanının güçlendirilmesine yönelik hükümleri kapsıyor.

UZAKTAN KREDİ KARTI SÖZLEŞMESİ
Yasa ile banka ve kredi kartları dahil olmak üzere bankaların, iletişim alanında faaliyette bulunan firmalarının, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin, yatırım kuruluşlarının ve portföy yönetim şirketlerinin kimlik doğrulanmasına imkan tanıyan uzaktan iletişim araçları ile sözleşme yapılabilmesine ilişkin yasal düzenleme getiriliyor.İlgili kurumlara müşterilerle yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, günün teknolojisine uygun diğer yöntemlerin de kullanılabilmesinin önü açılıyor.

ABONELİK İPTALİ ÇİLESİ BİTİYOR
Benzer şekilde uzaktan iletişim imkanları için Elektronik Haberleşme Kanunu’nda da düzenleme yapılıyor. Abonelik sözleşmelerinin feshedilmesi sürecinde abonenin talebinin yazılı bildirilmesi koşulu kaldırılıyor.

HAPİSTEN ÇIKAN BORCUNU ÖDEYECEK
Yasa ile ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile kamu sermayeli bankaların mali yıl içerisinde oluşabilecek ilave finansman ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla ihraç edilebilecek olan ikrazen özel tertip devlet iç borçlanma senetleri için 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirlenen limiti, 2020 yılı için ilgili kanunda belirlenen başlangıç ödeneklerinin %5’ine kadar olacak şekilde artırılabilecek.

Öte yandan diğer kamu bankalarına, bunların bağlı ortaklık ve iştiraklerine sağlanan istisnadan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın da yararlandırılması amaçlanıyor. Bu şekilde ilgili Vakıfbank iştiraki Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayacak.

Yasayla çek kanununda yapılan düzenlemeyle, karşılıksız çekten hüküm giyen kişi, tahliye tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini alacaklıya ödemek zorunda olacak. Kişinin, kalan kısmını bir yıllık sürenin bitiminden itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitle ödemesi durumunda, mahkemece, ceza mahkumiyetinin bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek.
 

 
Kibar sonbaharda açılıyor
 
Manisa'da şiddetli deprem... İzmir de sarsıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kısa çalışma ödeneği ödemeleri erkene alındı
5 Temmuz’da yapılması gereken Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ...
TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın ...
İstanbul'da vapur 5 kuruş oldu!
İBB tarafında Şehir Hatları vapurlarının 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ...
 
İBB'nin taksi projesi reddedildi
İstanbul'da 6 bin yeni taksi plakası teklifi UKOME tarafından kabul edilmedi. ...
AYM'den infaz yasası açıklaması
Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP'nin Af Yasası'ndaki bazı hükümlerin iptali ...
Anaokulu öğrencilerinden Mehmetçiklere mektup
İzmir'de anaokulu öğrencileri, öğretmen ve velilerinin desteğiyle, Afrin'de ...
 
İzmir'de 37 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
İzmirli taksicilerden İmamoğlu'na tepki!
İstanbul Büyükşehir Belediye CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıkladığı ...
1 Temmuz'dan itibaren başlıyor...
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüz yüze aile danışmanlık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri