ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
23 Mart 2023 Perşembe - 15:45

SGK emekçilerinden alkışlı protesto!

EYT ile birlikte iş yoğunluğu artan SGK çalışanları, ekonomik ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için eylem yaptı. Konak SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde toplanan SGK emekçileri alkışlarla hükümeti protesto etti. Emekçiler, "Sosyal güvenlik emekçileri bu ekonomik ortamda kamuda en az ücret alarak yoksul yaşamaya mahkum edilmenin yanında bir de artık mobbing haline gelen ağır iş yükü ile baş etmeye çalışmaktadır" açıklamasını yaparak taleplerini sıraladı. 

SGK emekçilerinden alkışlı protesto!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları bugün Konak SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde alkışlı protesto eylemi yaptı. Artan iş yoğunluğu, kötü ekonomik ve çalışma şartlarını protesto eden çalışanlar "Ulufe değil hakkımızı istiyoruz" yazılı pankart açıp "ortak mücadele çağrısı yaptı.

"ANGARYA İLE BAŞ BAŞA BIRAKILDIK"

SGK çalışanları adına basın açıklamasını Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven yaptı. Açıklama şöyle:

"TBMM’nde Torba Yasa Taslaklarında SGK emekçisinin en temel talepleri maalesef yok. Ülkemiz gerek ekonomik anlamda gittikçe derinleşen bir çöküntüye sürüklenirken aynı zamanda yaşanan deprem nedeniyle de büyük yıkım/yıkımlarla uğraşmaktadır. Yaşanan ekonomik sıkıntıların nedeni biz emekçiler değil, ülkeyi yöneten basiretsiz idarecilerin olduğu gün gibi ortadadır. Bu yanlış ekonomik/imar rant ekonomisinin bizlere yaşattığı bu ağır mağduriyeti asla kabul etmiyor, tüm kamu kuruluşlarının yasalara uygun olarak deprem testi yapılmasını da bu vesileyle talep ediyoruz.  Sosyal güvenlik emekçileri bu ekonomik ortamda kamuda en az ücret alarak yoksul yaşamaya mahkum edilmenin yanında bir de artık mobbing haline gelen ağır iş yükü ile başetmeye çalışmaktadır. Yine büyük bir felaket olarak yaşanan 1999 depremi fırsat bilinerek, bizlerinde içinde bulunduğu sendikaların yoğun itirazına rağmen çıkarılan emeklilik düzenlemesinin yarattığı yaş mağduriyetini gidermek için çıkarılan ve hiçbir yapısal düzenleme ve önlem alınmamdan alelacele uygulamaya konulan düzenleme neticesinde Sosyal Güvenlik Emekçileri ağır bir angaryayla baş başa bırakılmış durumdadır.

"İKRAMİYELER ÇALIŞANLARA ÖDENMELİ"

Yasal düzenleme daha kamuoyu ile paylaşılmadan sosyal güvenlik merkezlerinin önünde hizmet borçlanması talebiyle uzun kuyruklar oluşturmuştur. Bugün gelinen nokta itibarıyla sosyal güvenlik emekçileri normal iş yükünü katbekat aşan bir iş yüküyle baş başa bırakılmıştır. Bu yoğunluğun mevcut personelle karşılanmasının mümkün olmadığını ve başta Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere kurum yetkililerini acil yeni personel alımı yapmaya davet ediyoruz. Sosyal güvenlik emekçilerini bu ağır iş yükü ile baş başa bırakanlar,  geçmişten bugüne yaşanan ekonomik kayıtlarını görmezden gelmeye devam etmektedirler. Kamuda tasarruf deyince ilk akla gelen kamu çalışanların mevcut haklarını kısıtlamak akla gelmektedir. Bunun en çarpıcı örneği 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daha önceden SGK Emekçilerinin almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler sözde “eşit işe eşit ücret” adı altında kaldırılması ve ilgili kanun hükmünde kararnamenin mali hükümleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine rağmen; ikramiye ve ek ödemelerin çalışanlara ödenmemesidir.

"TALEPLERİ SIRALADILAR"

Sosyal Güvenlik Emekçilerinin geçmişe dönük bu mağduriyetlerinin yanına bir de, 3600 ek gösterge düzenlemesi dışında tutularak kapsam dışı bırakılması olmuştur. Çıkarılan yasada SGK Emekçisi görülmemiş, 3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılarak bir darbe de buradan yemiştir. Kimi kurumlarda iş yoğunluğu nedeniyle farklı isimler altında ek ödemeler yapılmaktadır. Adalet Bakanlığı çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı, Sağlık Bakanlığı çalışanları için döner sermaye ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nda ek ders ücretleri, Belediye çalışanlarına denge tazminatı gibi... SGK, doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup, Mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz:

Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!
Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!
Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!
Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!
Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!
Bizler emekçilere sorumluluğumuz gereği SGK Emekçisinin yok sayılmasına izin veremeyiz. Bu anlamda işkolumuzdaki tüm sendikaların eylem etkinlik programlarının ortaklaştırılması SGK emekçisinin seçim öncesinde taleplerinin kazanılması için büyük önem arz etmektedir. 
BES İzmir Şubesi olarak SGK çalışanlarının ortak taleplerinde 30 Mart Perşembe Günü tüm sendikaları ve SGK emekçilerini UYARI niteliğinde iş bırakmaya taleplerimiz kabul edilmez ise ortak belirlenen tarihte SGK Grevine çağırıyoruz. Birleşirsek kazanırız. "
 

 
Alman basınından ilginç Mesut Özil yorumu: Bu fotoğraf sonu oldu...
 
CHP'li o isim, 'son toplantım' dedi, vekil olmayacağını açıkladı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman basınından ilginç Mesut Özil yorumu: Bu fotoğraf sonu oldu...
Geçtiğimiz gün futbol kariyerine nokta koyduğunu açıklayan Mesut Özil, ...
İzmir'de kaza kurbanı olmuştu... Astsubay çavuş Yıldıztaş toprağa verildi!
İzmir'in Buca ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden astsubay çavuş ...
Prof. Dr. Ahmet Ercan tarih vererek uyardı
6 Şubat'ta iki büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş’ta bugün saat 12.19'da ...
 
Ağıralioğlu'na Millet İttifakı'ndan ilk yanıt
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Halk TV canlı yayınında, İYİ ...
İzmir'in 300 günlük suyu kaldı!
İzmir'in önemli miktarda su ihtiyacını karşılayan ve aktif doluluk oranı ...
Süleyman Soylu, videosunu çeken yurttaşa çok sinirlendi: Çekme ya!
Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman ...
 
Milli Yol Partisi'nden cumhurbaşkanı adayı kararı
Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, cumhurbaşkanı adayı çıkarmama ...
İzmirli oyun geliştiricilerden büyük başarı
İZFAŞ ve Digi Game Studio iş birliğiyle düzenlenen Next Game Startup Oyun ...
Kayyumlar en kıymetli yerleri satışa çıkardı
Kayyumla yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, sıfır konut fiyatlarının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri