ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/21°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Otobüsler alev alev yandı!
Otobüsler alev alev yandı!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Arda Güler'li Real Madrid şampiyon!
Arda Güler'li Real Madrid şampiyon!
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
2 Şubat 2021 Salı - 22:46

Şadan Gökovalı'ya son veda!

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı (82), Muğla'da isminin verildiği Açık Hava Tiyatro'da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şadan Gökovalı ya son veda!

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören 2 çocuk babası Şadan Gökovalı, geçen 31 Aralık Pazar günü yaşamını yitirdi. 'Halikarnas Balıkçısı' mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve yazar Azra Erhat'ın manevi oğlu olan gazeteci, araştırmacı, şair, yazar, rehber, eğitimci Prof. Dr. Gökovalı, 2002 yılında profesör olarak Ege Üniversitesi'nde sonra Yaşar Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına önsöz yazan Gökovalı, Türkiye'de kültür turlarının başlatıcılarından oldu.

Ölümüyle yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğan Gökovalı için Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Törene AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ile siyasi partilerin temsilcileri ve Şadan Gökovalı'nın yakınları katıldı. Başkan Gürün, "Anadolu'nun diliydi, sözcüsüydü ve Ege bilgesiydi. Tarih deyince ilk akla gelen Herodot, tıp deyince akla gelen Hipokrat, Ege mavi yolculuk deyince ilk akla alan Halikarnas Balıkçısı, Anadolu'yu en iyi anlatan rehber, gazeteci deyince ilk akla gelen Şadan Gökovalı'dır. Bu insanların ortak özelliği Muğlalı hemşerilerimiz olması. Hipokrat'ta Herodot'ta, Halikarnas Balıkçısı'da Şadan Gökovalı'da gururla söylüyoruz ki Muğlalıdır" dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı törenin ardından Gökovalı'nın cenazesi Ula'nın Akyaka Mahallesi'ndeki İskele Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞADAN GÖKOVALI KİMDİR?

1939 yılında Muğla'nın Ula ilçesinin Gökova mahallesinde doğdu. İlkokulu Ula'da, ortaokulu Muğla'da bitirdi. Aydın Ticaret Lisesi'nin ardından İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden 1962 yılında diploma alan Gökovalı, 1959'da İzmir'de yayınlanan Ege Ekspres gazetesinde başladığı profesyonel gazeteciliği, TRT'de yapımcı ve yönetici olarak sürdürdü. Daha sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda öğreticiliğe başladı. Profesyonel Ülkesel Rehber oldu. Gazetecilik Başarı Armağanı yarışmalarında özellikle araştırma, dizi yazı, turizm vb. dallarında birçok birincilik ve derece aldı. 1964 yılında Ege Ekspres'te yayınlanan 'İzmir'in Asırlıkları' başlıklı yazı dizisi ile birinci ve tüm eserler arasında en yüksek puanı aldığı için 'Yılın Gazetecisi' seçildi. Aldığı diğer ödüller arasında 'Efes', 'Fethiye' ve 'Bergama'yı en iyi anlatan yazar, Türk Dil Kurumu Radyo TV Ödülü, 'Anadolu Uygarlığına Katkı', 'Son 10 yılın İzmir Turizmine En Büyük Hizmet' gibi ödüller de yer almaktadır.

Üniversitelerde okuttuğu derslerle ilgili notların yanı sıra, ülkemizin başlıca turistik yöreleri konusunda çeşitli dillerde yayınlanmış 30 kadar kitabı vardır. 2009 yılında 'Meslekte Altın Yıl'ı kutladı. Muğla Açık Hava Tiyatrosu'na, Doğduğu Gökova'da bir caddeye, Muğla'nın Akyaka beldesinde ve Alsancak'ta yaşadığı sokağa adı verilmiştir.

 
Galatasaray 4'te 4 yaptı
 
Selde istinat duvarı çöktü: 4 otomobil kullanılamaz hale geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir gecede barajlar doldu
Kent tarihinin en yüksek yağışlarından birine sahne olan İzmir’de barajlardaki ...
Salgında son durum...
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
Sel felaketi... Kayınpeder damat birlikte can verdi!
İzmir'de yaşanan sel felaketinde can kaybı ikiye yükseldi. Menderes'te ...
 
Balçova’da görülmemiş afet
Balçova'da İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İlçe Kaymakamı Ahmet Hamdi ...
Kadıköy'de yürüyüş 7 gün süreyle yasaklandı
Kadıköy Kaymakamlığı ilçede 7 günlük gösteri ve yürüyüş yasağı kararı aldı
Başkan Sandal: 16 saattir sahadayız!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gece saatlerinde başlayan ve ...
 
İzmir'de felaketin fotoğrafları
İzmir'de felaketin fotoğrafları
Bu afette paket siparişi istenir mi!
Sağanak yağmurun vurduğu İzmir'de verilen siparişi yetiştirmeye çalışan ...
İZMİR'DE HASAR BÜYÜK...
İzmir'in Menderes ilçesinde sel sularına kapılan araçtaki bir kişinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri