ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5691
    Dolar
  • Euro
    43,6257
    Euro
  • Altın
    4.015,480
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
30 Kasım 2021 Salı - 13:49

Sağlık çalışanları İzmir'de miting yapacak...

Sağlık çalışanları, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi için 4 Aralık'ta İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacak. İzmir Sağlık Platformu tarafından mitingin duyurusunun yapıldığı basın açıklamasında, "Bu yönetmelikle aile sağlığı merkezinde çalışanların adeta ipi çekilmiş, karanlık bir süreç başlamıştır. Yönetmelik iptal edilene kadar mücadelemiz sürecek" denildi.

Sağlık çalışanları İzmir de miting yapacak...

SONKALEİZMİR-İzmir Sağlık Platformu, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz. Ceza, köle ve gasp yönetmeliğini kabul etmiyoruz" başlığıyla Gündoğdu Meydanı'nda 4 Aralık Cumartesi günü saat 13.30'da Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi için miting yapılacağını duyurdu.



Sağlık Platformunu oluşturan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık- İş Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) ,İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASED) , İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği (TAHUD) temsilcilerinin katılımıyla İzmir Tabip Odası'nda basın açıklaması yapıldı.


İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, mitinge sağlık emekçileri ile yurttaşları beklediklerini belirterek, "Umuyoruz ki şu ana kadar taleplerimizi dile getirmemize rağmen kulaklarını tıkayan, gözlerini kapatan yöneticiler, bu isyanımızı ve çığlığımızı duyarlar. Umarız bu ceza yönetmeliği geri çekilir" dedi.

"SAHANIN GERÇEKLERİNDEN UZAK"

Sağlık Platformu adına ise basın açıklamasını İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Funda Müftüoğlu yaptı. Açıklama şöyle:

"30 Haziran 2021 tarihinde yayınlanıp 1 Temmuz 2021 itibariyle yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile karanlık bir süreç başlamıştır. Aile hekimliği sisteminin başladığı 2005 yılından günümüze, sistemdeki yanlışlara, tüm zorluklara rağmen mesleğimize olan saygımız ve görev bilinci içinde bireysel çabalarımızla yürütmeye çalıştığımız koruyucu hekimlik hizmetlerinde kat ettiğimiz yol yok sayılmış, bu yönetmelikle aile sağlığı merkezinde çalışanların adeta ipi çekilmiştir. Bu yönetmelik, bırakın sorun çözmeyi, birinci basamak sağlık hizmetlerinde zafiyete yol açıp sistemi çalışamaz hale getirecektir. 'Kervan yolda düzülür' mantığı ile sahanın gerçeklerinden uzak ve kapalı kapılar ardında hazırlanan yönetmeliğin, adı her ne kadar, 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği' olsa da barındırdığı koşullar, ihtar puan cetvelindeki maddeler ve şartlar sebebiyle düpedüz bir ceza yönetmeliğidir. İfade özgürlüğünü kısıtlayan, halkın gerçek bilgiye ulaşmasına engel olmayı amaçladığı anlaşılan yeni ceza puanı uygulaması da bu yönetmeliğin en can alıcı noktalarından birisi olarak ortaya çıkmaktadır.



"İPTAL EDİLENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK"

Bu yönetmelikle özlük haklarımız ve iş güvencemiz, adil olmayan ceza uygulamaları ve puanları ile tehdit altına alınmaktadır. Yönetmelik barındırdığı maddelerle keyfi uygulamaların önünü açmakta, Aile Sağlığı merkezi çalışanlarının geleceğini ne yazıktır ki yöneticilerin insafına bırakılmaktadır. Ayrıca yıllardır yaptığımız kronik hasta takiplerinin HYP (hastalık yönetim platformu) yeni bir angarya olarak personelin ve sistemin kaldıramayacağı bir iş yüküne neden olacaktır. Yönetmeliğin yayınlandığı andan itibaren dernekler, meslek örgütleri ve sendikaların merkezlerince hukuki açıdan masaya yatırmış, yönetmeliğin iptali talebiyle , Danıştay'a art arda davaları açılmıştır. Aile Hekimleri ve Aile sağlığı merkezi çalışanları Yönetmeliğin iptali için 10 Temmuz'da Ankara Ulus Meydanında toplanmış mücadelemizin sonuçlanana dek süreceği vurgusu hep bir ağızdan haykırılmıştır. Sendikalar ve il dernekleri ve bağlı bulunduğu federasyonlar tarafından bakanlığa çağrı yapılmıştır, ancak süreç içinde taleplerimize yanıt alınamamış, bunun üzerine 16 Ağustos ve 27 Ağustos tarihlerinde yönetmeliğin iptali için alına iş bırakma kararı tüm ülkede büyük katılımla gerçekleşmiştir. Her iki tarihte de bir çok ilde aile hekimliği dernekleri, sendikalar ve tabip odalarıyla basın açıklamaları yapılarak bu eylemlere destek verilmiştir. 11 Eylül'de Ankara'da 7 Ekim'de İstanbul’da, 27 Kasım'da Beyaz Forum ile emeğimize ve haklarımıza sahip çıktığımız bu süreç 04.12.2021 tarihinde İzmir’de devam edecek. İzmir Sağlık Platformu olarak 4 Aralık’ta İzmir’ de Gündoğdu Meydanı'nda susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz! Ceza yönetmeliğini, köle yönetmenliğini, gasp yönetmeliğini kabul etmiyoruz. Bu yönetmelik iptal edilene dek mücadelemizi sürdüreceğimizi ve direneceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz."

 

 
İzmir'den yürek ısıtan görüntü!
 
Kılıçdaroğlu: Tüpün dış güçlerle ne alakası var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den yürek ısıtan görüntü!
İzmir'de etkili olan fırtına kent genelinde yaşamı olumsuz etkilerken, ...
Prof Dr. Sözbilir'den ürküten İzmir uyarısı!
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Fuhuş çetesine ''VIP 1'' operasyonu!
Bursa ve İstanbul'da kadınları fuhuşa zorlayan çeteye yönelik düzenlenen ...
 
Bir gecede 20 hastaya bakan hemşire 'Destek istedi' diye kınama cezası aldı!
İzmir Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Dahiliye Bölümü'nde aynı gecede ...
İzmir'de deniz taştı!
İzmir'in Konak ilçesinde lodos fırtınası nedeniyle deniz taştı.
Aşı üreticisinden ürküten açıklama!
Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısı gibi mRNA teknolojisi kullanan ...
 
Soru hırsızı FETÖ’cülere operasyon!
Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nın 2009 yılında yaptığı 3 ayrı sınavdaki ...
İzmir'de vaka sayısındaki artış sürüyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 bin kişiye karşılık gelen ...
İzmir'de dehşet anları!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir kişiyi yaraladıktan sonra evine giden ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri