ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3761
    Dolar
  • Euro
    34,7143
    Euro
  • Altın
    2.400,070
    Altın
  • Bist-100
    10.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
1 Aralık 2022 Perşembe - 12:49

Sağlık çalışanlarından İzmir'de ''şiddet'' protestosu!

İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dr. Mücahit Furkan Balcı'nın erkek doktora muayene olmak istemeyen kadının eşi tarafından darp edilmesi protesto edildi. İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde toplanan sağlık çalışanları ''Sağlıkta şiddete hayır'' pankartı taşıyarak saldırıyı alkışlarla protesto etti. 

Sağlık çalışanlarından İzmir de  şiddet  protestosu!

Dün İzmir'de yaşanan olayda Dr. Mücahit Furkan Balcı, erkek doktora muayene olmak istemeyen bir kadının eşi tarafından saldırıya uğramıştı. Yüzüne darbeler alan ve burnu kırılan Bağcı şikayetçi olmuştu. 

İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde bir grup sağlık çalışanı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. 

Ellerinde ''Sağlıkta şiddete hayır'' , ''Şiddet varsa hizmet yok'' yazılı pankartlar bulunan grup adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, doktor arkadaşlarının insanlık dışı bir saldırıya maruz kaldığını belirtti. 

 

Kaynak, açıklamasında şunları söyledi:

''Dün burada, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hastalarına bakmakta olan bir meslektaşımız, insanlık dışı bir nedenle ve yine insanlık dışı canice bir saldırıya maruz kalmış ve ağır yaralanmıştır.  Ey kamu yöneticileri, yaralı hekim arkadaşımıza geçmiş olsun demeyin, üzüldük demeyin, saldırganı kınadık demeyin.  Bunların hiçbirinin değeri kalmadı. Önlem alın, saldırganlara arka çıkmayın, sağlık çalışanlarının feryadını duyun. Sağlık terörünü durdurun.

ŞİDDETİN NEDENİ SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM POLİTİKALARIDIR
Yıllardır giderek artan sağlık terörünün nedeni sağlıkta dönüşüm politikalarıdır, sağlık sistemini oy kaynağı olarak kullanma çabasıdır. Kışkırtılmış sağlık talebidir ve kamu yönetiminin herkese sağlık yerine hastalık vaadetmesidir. Kamu yönetimi, hükümet, artık organize edemediği, kışkırta kışkırta altından kalkılmaz hale gelmiş taleple, sağlık sistemini, yine oy uğruna yine günlük siyaset uğruna seçim sürecinde kullanmaya, burdan oy devşirmeye çalışmaktadır. Tıkanmış sağlık sistemini çalışıyormuş gibi göstermek için, yalan bir algı yaratmak için, beş dakikada üç dakikada bir hasta bakılmasına programlanmış saçma elektronik sistemlerle halkı kandırmaya devam etmektedir.  3 dakikada 5 dakikada hastalara bakılmış gibi yapılarak, bu toplum aldatılmaktadır. Bu toplum hastalıklarına çare bulamaz duruma sokulmaktadır. 

Kamu yönetimi hastalara şunu söylemektedir: Biz bu sistemi çalıştıramıyoruz. Eğer sağlık ihtiyacın varsa, sağlık kurumu işte şurda : ne istiyorsun, muayene mi, ne istiyorsun, tetkik mi, ne istiyorsun rapor mu, ne istiyorsun reçete mi, git ordan istediğini elde edene kadar her şeyi yap, istediğini al, hatta, elde etmek için şiddet kullanmak gerekiyorsa kullan ; ben senin arkandayım. Zorla ne istiyorsan al. Ben senin arkanı sıvazlayacağım. Böylece sağlık sistemi çalışıyor görünecek. Ben de ordan oy alacağım. Bu denmektedir. Artık insanlar sayı olarak değil şiddete yönelme olarak da kışkırtılmaya başlandı.  
Bu konuda hükümet ve bir kısım siyasi partiler samimiyetsizdir. Nerden anlıyoruz? 1 Ağustos'ta olağanüstü “ sağlıkta şiddet” çağrısı ile TBMM’nin bileşimine katılmayıp meclis kulisinde oturan partiler ve milletvekilleri bunun sorumlusudur. Hastanelere ne elektronik, ne insan gücü ne de hukuki güvenlik sağlamamakta ısrarlı davranan kamu yöneticileri bu sürecin sorumlusudur. 

PARMAĞINIZI KIPIRDATMIYORSUNUZ
Hekimlerle ve sağlık çalışanları ile alay eder gibi kişisel korunma eğitimi alma tavsiyesine kadar giden bir kamu yönetimine, en temel hakkımız olan can güvenliği ve yaşam hakkımızı bile koruyamayan kamu yönetimine sesleniyoruz.  Nerdesiniz ne yapıyorsunuz? Kamu adına hizmet eden hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumak için parmağınızı kıpırdatmıyorsunuz. Bu bir acizlik midir yoksa bir politika mıdır ? 

 

Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, cins, ırk, din ayırımı yapmaksızın her insanı insan olarak görerek tanı ve tedavi yaparız. Hiç kimse hiçbir vatandaş, cins, ırk, din ayrımı yaparak, bir başkasını yargılayamaz, değerlendirmez. Bu insanlığa aykırıdır. Anayasaya aykırıdır. Bun ayrımcılığı yapanlar kadar, özendirenlerde anayasal suç işlemişlerdir. Dolayısı ile dünkü suç sadece bir darp ve vahşi yaralama suçu değil aynı zamanda anayasal bir suçtur. Buna seyirci kalanlara ve sırt sıvazlıyanlara asla meydanı boş bırakmayacağız. 
 

Sağlık sistemini oy deposu görenleri de sağlıkta terörü görmezden gelerek destekleyenleri de tarih affetmeyecektir, sağlık çalışanları ve hekimlerimiz affetmeyecektir. Bizler hekimler ve sağlık çalışanları sadece sağlıkta terörü değil bunu bir politika haline getirenleri de tarihin karanlığına mahküm edeceğiz. Bu mücadele sürecektir. Bu mücadele kazanılacaktır.''

 
Bayraklı'da 51 branşta kurs imkanı!
 
Doktora saldırıda yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sürpriz hediye!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Erdoğan'ın Haliç kıyısında yaptıracağı ...
BİM’den Bahçeli’ye sert FETÖ yanıtı!
BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, zincir marketlerin FETÖ'yle ilişkilerinin ...
Sahte doktor Ayşe Özkiraz dünya basınının gündemine oturdu!
Tekirdağ'daki "sahte doktor" skandalı uluslararası kamuoyunda da gündem ...
 
Soyer'den bütçe görüşmelerinde sert çıkış: İzmir düşman toprağı değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 25 milyar 900 milyon ...
Bakan Dönmez'den kalıcı yaz saati savunması!
CHP Milletvekili Sibel Özdemir’in kalıcı yaz saatiyle ilgili sorusuna ...
Türkiye’deki büyükelçiliklerden 'terör saldırısı'' uyarısı!
İngiliz haber ajansı Reuters, bazı batılı ülkelerin Türkiye'deki büyükelçiliklerinin ...
 
Süleyman Soylu özür diledi
Uygur Türklerinin Çin konsolosluğu önündeki protestosunda polis memurunun ...
Acı haber: 1 şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör ...
Olaylı derbinin faturası kesildi... 19 KİŞİ CEZAEVİNE!
İzmir’de Göztepe ile Altay arasındaki maçta çıkan olaylar sebebiyle gözaltına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri